Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Învăţământ
Administraţie
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19190
De la 07 Ianuarie 2003
122904839

Bătaia de joc la care suntem supuşi de către cei de la Nova Apaserv

  • Ioan Rotundu
  • 18 August 2020, 12:46
Niciodată, în întreaga perioadă postdecembristă, societatea furnizoare de apă Nova Apaserv, aflată în subordinea Consiliului Judeţean Botoşani, n-a fost mai prost condusă ca în momentul de faţă. Politizarea de către PSD a întregii structuri de resurse umane începând cu conducerea societăţii s-a făcut la întrecere între preşedintele PSD al Consiliului Judeţean Costică Macaleţi şi senatorul preşedinte al PSD Botoşani Doina Federovici.
De când în fruntea societăţii a fost pus de PSD Albert Tănase (foto), activitatea de furnizare a apei s-a înrăutăţit, reţeaua de distribuţie este afectată de avarii tot mai grave, reparaţiile se fac de mântuială iar preţul apei a crescut de la o perioadă la alta pentru a se crea venituri ca să poată fi plătiţi cu salarii nesimţit de mari managerul Tănase şi pleiada de directori, de fapt membri ai PSD răsplătiţi cu astfel de funcţie pentru serviciile aduse partidului şi liderului acestuia.
Doina Federovici nu s-a lăsat mai prejos de Costică Macaleţi şi l-a impus pe cumătrul Dan Deleanu preşedinte al Consiliului de administraţie. Perceput ca o catastrofă profesională şi cu multă generozitate acceptat ca având statut de analfabet funcţional, Dan Deleanu a contribuit din plin la creşterea ineficienţei societăţii şi la creşterea preţului apei, botoşănenii fiind cei care au fost puşi să plătească incompetenţa managerială a celor puşi de PSD să conducă societatea.
Zilele trecute m-am dus să achita factura la consumul de apă pentru luna iulie. Casierul mi-a spus că nu pot plăti la consumul real, ci doar la pauşal, pentru că mi-a expirat valabilitatea la contoarele de apă rece. Când am întrebat-o de ce nu am fost înştiinţat din timp pentru a lua măsurile cuvenite mi s-a răspuns că nu-i treaba ei. Dar, mi-a explicat că în momentul în care se vor verifica contoarele, consumul se va regla la cel real.
Dacă aşa este procedura, atunci de ce nu pot plăti acum consumul real şi nu la pauşal, am întrebat eu. Cică aşa a stabilit conducerea a venit răspunsul ei.
M-am dus la sediul din B-ul Mihai Eminescu, la Metrologie, pentru a mă planifica la verificare. Mi-a spus că mai devreme de ianuarie 2021 nu se poate. I-am cerut explicaţie de ce nu am fost înştiinţat din timp ca să mă programez în aşa fel încât să mă încadrez în programarea lor. „Eu muncesc, şeful decide” – a fost singura explicaţie primi9tă.
Colac peste pupăză am fost găsit şi cu contractul de furnizarea apei expirat de vreo trei ani. Am întrebat de ce nu am fost înştiinţat ca să mă prezint să închei un alt contract, cum mi s-a furnizat apă şi încasat costul fără contract iar acum nu se mai poate. Tăcere totală şi strâns din umeri din partea funcţionarei de la Metrologie.
La Biroul relaţii cu publicul, în nici 10 minute aveam un nou contract de furnizarea apei. Excelentă operativitate! Deci se poate acolo unde funcţionarul este priceput şi gândeşte nu numai munceşte precum cea de la Metrologie.
Planificat să mi se verifice contoarele în ianuarie 2021, conform celor stabilite de şefii Tănase şi Deleanu,voi plăti consumul de apă la pauşal. Eu consum în medie până în 30 de lei lunar dar am fost pus să plătesc la pauşal 130 lei lunar, cu promisiunea că după verificarea contoarelor se va face recalcularea. Este o decizie fără logică. Dacă mi se face recalcularea, atunci de ce nu pot plăti lunar la consumul real? Pentru că prin jecmăneala noastră se asigură salarii nesimţite celor vreo 5 directori plătiţi lunar cu peste 20 mii lei.
După ce la societate au fost angajate toate lichelele alipite PSD-ului, cu binecuvântarea Doinei Federovici în calitatea sa de şefă a PSD, acum nevasta şoferului vrea să fie preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, promiţându-ne „siguranţă şi un trai mai bun”. Deja sunt întreruperi de apă când îţi este lumea mai dragă, sunt localităţi fără apă, suntem jefuiţi prin preţ şi batjocoriţi prin servicii proaste, toate acestea fiind pentru cei din PSD „un trai bun”. Acum Doina Federovici ne oferă unul „şi mai bun”. Adică va dubla tot ceea ce constituie acum prezentul.
Să ne ferească Dumnezeu să fie votată preşedinte şi să se ţină de promisiune!

P.S. – După publicarea articolului am fost sunat din conducerea societăţii de către Narcis Ştefan care s-a oferit să-mi rezole problema cu prioritate. L-am informat că de la Asociaţia de proprietari mi s-a pus la dispoziţie un număr de telefon al unui meşter autorizat care îmi va rezolva problema în câteva zile. I-am mulţumit pentru operativitate dar în situaţia mea sunt sute de botoşăneni şi pe ei nu-şi sună nimeni. Ar fi fost lipsă de moralitate profesională din partea mea să devin un privilegiat doar pentru că mă numesc Rotundu. Aşa cred!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Preotul şi cele 10 porunci
oroscopul săptămânii 17 – 23.08.2020
Ticăloşie culturală pusă la cale de viceprimarul Cosmin Andrei
Ioan Rotundu
Istoriile primarului istoric Borfotină şi zestrea cu care a intrat în PNL
Ioan Rotundu
Când dorinţa de putere întunecă raţiunea
Ioan Rotundu
Deputata Pro România Mihaela Huncă patronează ilegalităţile IŞJ Botoşani
Inspectorul general adj., liberala Ada Macovei, execută ordinele deputatei
Silegeanu, afaceristul plin de datorii ce se vrea primar de Botoşani
Ioan Rotundu
Încercarea afaceristului Silegeanu de a ne „aburi” că este cinstea întruchipată
ANUNŢ CU PRIVIRE LA NECESITATEA ACHITĂRII TAXELOR ŞI IMPOZITELOR
Moţiunea, dovada că PSD-ul nu s-a lecuit de ticăloşii
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 21.08.2020
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog