Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10662
De la 07 Ianuarie 2003
112955916

Bateţi cepul mai bine, tovarăşi de la Nova Aoaserv!

  • 15 August 2015, 23:00
În urma articolului nostru publicat joi, 13 august, intitulat „Trezeşte-te Ghiorghiţă, că noi plătim apa risipită…!” şi prin care sesizam o avarie la conducta de apă care trece pe strada Împărat Traian, tot joi, o echipă de la societatea Nova Apaserv s-a prezentat pentru a repara avaria.
Le-au trebuit celor de la Nova Apaserv peste 30 de ore de la producerea avariei, să rămână locatarii din zonă fără apă la robinete pentru că aceasta se scurgea pe o uliţă laterală spre râul Luizoaia, să scriem noi şi să cerem ferm preşedintelui Consiliului Judeţean Botoşani, Gheorghe Sorescu, să intervină ca lucrătorii de la Nova Apaserv să apară la faţa locului.
Dar apa care a curs gârlă în tot acest interval de timp cine o va plăti? Desigur, tot noi, consumatorii, pentru că aceasta veste practica înrădăcinată la nivel de societate Nova Apaserv de ani de zile. Apa care se scurge prin conducte în cadrul diverselor avarii se include în factura către consumator.
Tot joi dimineaţă, cetăţenii din cartier care priveau cum ţâşneşte apa de sub asfalt, spuneau că atunci când s-a reparat mo avarie anterioară, cu cel mult o lună de zile în urmă, după ce s-a spart asfaltul şi s-a ajuns la conducă, muncitorii au bătut un cep de lemn în gaura din conductă. Dacă este aşa, de această dată să bată mai bine cepul ca să nu le mai iasă incompetenţa la suprafaţă, atât a lor, ca meseriaşi, cât şi a celor care-i conduc.
Am observat că cei veniţi să repare avaria sunt cam din generaţia care şi-a început munca la fostul IJFCL, cum se numea societatea în timpul comunismului. Adică sunt tovarăşi meseriaşi care s-au calificat la locul de muncă după principiul „timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim”.
Atâta timp c ât la societate vor mai lucra cârpacii lui Ceauşescu, avariile la conductele de apă vor continua să fie reparate în bătaie de joc. Dovadă că este aşa, la nicio lună de zile, unde s-a reparat o avarie aceasta se repetă, şi se repetă pentru că responsabilitatea muncii nu face parte din mapa profesională a angajaţilor de la societatea Nova Apaserv.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Olteanul la linia erotică
Reţeta săptămânei: Hamburger
Horoscopul săptămânii 10 – 16 august 2915
În Munţii Apuseni: Curcubăta (IV)
Ioan Rotundu
Seceta a secat orice boare de raţiune
Ioan Rotundu
Corupţie caniculară la vreme de secetă
Ioan Rotundu
În Munţii Apuseni: Locul tragediei (V)
Ioan Rotundu
În Munţii Apuseni. Cetăţile Ponorului (VI)
Ioan Rotundu
Trezeşte-te Ghiorghiţă, că noi plătim apa risipită…!
În Munţii Apuseni. Târgul (VII)
Ioan Rotundu
Anomaliile din spatele creşterii economice
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă