Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20253
De la 07 Ianuarie 2003
122880320
Bilă albă elevilor participanți la „Ziua Curățeniei”

Bilă neagră pentru angajații Primăriei Frumușica

  • 26 September 2011, 23:00
Sute de elevi din localitățile Flămânzi și Frumușica au participat sâmbătă la cea mai amplă acțiune de igienizare a celor două localități, desfășurată în cadrul „Zilei Curățeniei”. La Flămânzi, peste 400 de tineri școlari, proveniți de la Grupului Școlar „Nicolae Bălcescu” și Școala „Ion Bojoi”, au „periat” la propriu străzile, într-o amplă acțiune, care a inclus și participarea Primăriei Flămânzi și a operatorului „Local Servicii”.
Pe lângă prima instituție administrativă a orașului, care a pus la dispoziția tinerilor puși pe curățenie 400 de saci menajeri și 200 de perechi de mănuși, s-au implicat în activitate și reprezentanții Agenției pentru Protecția Mediului Botoșani care, la rândul lor, au susținut acțiunea cu 200 de saci menajeri și 100 de perechi de mănuși.
Sub supravegerea profesorilor coordonatori Cristina Chelaru și Oana Guraliuc, tinerii învățăcei din Flămânzi, susținuți și de numeroase cadre didactice, au colectat de pe străzi, din parcuri și de pe spațiile verzi o mare cantitate de deșeuri menajere.
„A fost o acțiune remarcabilă, toată localitatea a forfotit, la propriu, de tineri care și-au propus ca orașul lor să arate, măcar o zi, ceva mai frumos. A fost un volum mare de muncă și rezultatele imediate cred că s-au văzut, elevii adunând un mare număr de hârtii, ambalaje, PET-uri și deșeuri menajere”, ne-a spus Dan Oloeriu, viceprimarul de Flămânzi.
● La numai câțiva kilometri distanță, elevii din Frumușica s-au implicat la rândul lor în activitatea prilejuită de „Ziua Curățeniei”.
Și în acestă localitate, copii au beneficiat de mănuși de unică folosință și saci menajeri puși la dispoziție de Primăria Frumușica. În total, peste 100 de elevi au luat parte la acestă activitate utilă, participarea cea mai mare fiind a elevilor de la Școala Storești.
„Pe cât posibil, gunoiul a fost colectat selectiv, separat hîrtia, plasticul, deșeurile metalice etc. Copii au fost bucuroși să participe la acest eveniment ecologic, ba chiar s-au concurat între ei, dar și cu alții. Din păcate, ca și anul trecut, nu toți elevii care au dorit s-au putut prezenta la acțiune, unii părinți fiind împotriva participării propriilor copii la igienizarea localității. Toți cei care au onorat cu prezența lor „Ziua Curățeniei” vor primi, simbolic, diplome de participare”, ne-a spus Margareta Vamanu, directorul Școlii cu clasele I-VIII Vlădeni-Deal.
O bilă neagră primește și Primăria Frumușica, pentru lipsa de participare la acțiune a angajaților săi. În afara faptului că aceștia au preferat, in corpore, să nu-și deranjeze prețioasele fizicuri din propriile gospodării, nu au luat nici măcar măsuri ca, simultan cu acțiunea elevilor, să fie golite măcar coșurile de gunoi amplasate pe margine drumului european care străbate localitatea.
Astfel se face că, efortul elevilor locali implicați în curățenia comunei a fost diminuat de movilele uriașe de gunoi adunate în spatele coșurilor de gunoi. Movile care tot cresc și pe care nu le ridică nimeni. Primăria, pentru că nu mai are beneficiari ai venitului minim garantat, cei de la „Local Servicii” pentru că nu sunt plătiți să ridice depozitele ocazionale din Frumușica.
Ce-i drept, la adunarea resturilor și gunoaielor, au contribuind din plin și cetățenii din localitate, care, din comoditate, au preferat să arunce deșeurile la „coșurile primăriei”, în loc să le depoziteze în propriile tomberoane. Se pare că lecția de civilizație și bun simț predată de elevii locali nu a găsit, deocamdată, teren fertil la angajații Primăriei Frumușica. Păcat! (BPF)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Mâncare de miel
Bancul zilei: Tratament anticomputer
Botoşani: Nuntă mare-n şcoala satului
Comisia Europeană a aprobat finanţările pentru construcţia de autostradă Nădlac-Arad şi Orăştie-Sibiu
Banca Centrală Europeană, dată în judecată de un profesor german de drept
Cel puţin 10 parlamentari PNL şi PSD se gândesc să intre în UNPR
Noi tensiuni in USL, reprezentanţii PC au părăsit şedinţa
Scenarii menite să ne intoxice
Ioan Rotundu
Sute de familii ajunse bătaia de joc a liberalei Cătălina Lupașcu
USL-iştii caută ţapi ispăşitori în curtea PDL
Spaţii pentru cultură şi artă în Centrul Vechi
Buhăianu pare a fi obsedat de Oprişanu
Şantiere în paragină din lipsa fondurilor pentru finalizare
Video: Lumea lu' Rotundu - Pământul discordiei
IŞJ Botoşani a interzis educatoarelor să mai ceară bani de la părinţi
Botoşani: Cadrele medicale vor protesta la adresa USL
Chiar dacă ştiu de nota 2 sau 3, vor la catedră
„Gogoşica parfumată” miroase a sconcs
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog