Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Aniversări
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
37118
De la 07 Ianuarie 2003
103220092

Bilanţ pentru anul 2021 al luptei împotriva corupţiei (III

  • Ioan Rotundu
  • 2 January 2022, 15:19
III. Dosare monitorizate de Jurnalul prin investigaţii periodice

1. Dosarul nr. 1115/40/2010 privind procedura de insolvenţă a societăţii General nTopcom SRL Cătămărăşti Deal patronată de către deputatul şi preşedintele PNL Botoşani Costel Şoptică. În spatele acestui dosar tergiversat în instanţă de mai bine de 11 ani se ascund multe enigme. Peste 50 de persoane juridice şi civile au fost jefuite pur şi simplu de către Costel Şoptică în calitatea lui de administrator de firmă. Datoriile către stat sunt de ordinul milioanelor de lei dar ANAF Botoşani şi, mai nou, Regionala Finanţelor Publice Iaşi ţin ascunse sumele cu care Şoptică a prejudiciat bugetul de stat. Asupra acestui proces de insolvenţă vom veni în curând cu noi informaţii.

2- Primarul comunei Cristeşti, Lucian Borfotină, împreună cu secretarul primăriei Bogdan Peţenchea sunt cercetaţi penal pentru fraudare de fonduri publice. De la Serviciul de Investigarea criminalităţii Economice din cadrul IPJ Botoşani cercetările sunt tergiversate sau efectuate vădit în favoarea celor doi inculpaţi. Elena Brehuescu, fostă juristă la Primăria Cristeşti este cea care a reclamat faptele şi care se luptă cu procurorii şi poliţiştii judiciari în vederea finalizării cercetării penale şi trimiterea în judecată a făptuitorilor.

3. La Primăria Băluşeni, sub mandatul primarului Gheorghe Doroftei, s-au comis mai multe abuzuri şi ilegalităţi ce fac obiectul unui dosar de cercetare aflat la DNA Suceava. Noi am descoperit cum un drogat a fost angajat administrator de fonduri europene, cumătru cu primarul. Silviu Ştefan a fost deja condamnat în primă instanţă pentru consum de droguri dar primarul n-a considerat să ia măsurile cuvenite. Tot de la Primăria Băluşeni am descoperit o cârdăşie politică între primarul PSD Doroftei şi liderul PNL Botoşani Costel Şoptică, cârdăşie menită să ţină ascunse informaţiile privind trei construcţii de case pe vatra satului Zăiceşti. La primărie mai lucra ca administrator financiar şi Cătălin Buhăianu, fost deputat şi traseist politic care în acelaşi timp era angajat şi director la o sală sportivă din Bucureşti. După ce noi am dezvăluit public aranjamentul, Buhăianu a demisionat din funcţia de la Primăria Băluşeni. Dar la această primărie sunt încă multe aspecte neelucidate.

3. Dosarul penal nr. 1414/40/2016 aflat pe rol la Tribunalul Botoşani în care primarul comunei Păltiniş Costel Romanescu are calitatea de inculpat pentru constituirea unui grup infracţional organizat privind contrabanda cu ţigări din Ucraina şi Republica Moldova. Dosarul a trecut de Camera preliminată iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a decis că fapta există iar Costel Romanescu urmează a-şi primi pedeapsa.

4. Dosarele privindu-l pe Adrian Şuşter din satul Costeşti, comuna Răchiţi (foto) Acesta, în vara anului 2021 a fost bătut şi gazat pe cu spray paralizat chiar pe proprietatea sa extravilană de către o agentă de poliţie. Urmărim cercetările care se fac cu privire la modul violent şi nejustificat în care a acţionat poliţista care acum este cercetată penal.

5. Dosarul 2344/1/2021 aflat pe rol la Curtea de Apel Tg. Mureş în care prim-procurorul Valeriu Chihaia de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani este reclamat pentru cercetare abuzivă şi întocmire de dosare false. Reclamant este Ioan Jijie, cel căruia Chihaia i-a întocmit un fals dosar de evaziune fiscală, dosar desfiinţat definitiv de către Curtea de Apel Suceava care a constatat falsul comis.

6. Mai avem în urmărire şi un dosar ţinut la secret de către DIICOT Botoşani în care fostul contrabandist de ţigări Andrei Şeliman a descris cu lux de amănunte cum era organizată contrabanda cu ţigări pe raza de competenţă a Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut. Noi am publicat integral denunţul lui Şeliman dare de la DIICOT Botoşani n-am primit niciun răspuns cu privire la motivele pentru care nu s-au efectuat cercetările de rigoare. Încercăm, să aflăm în acest lan.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 10 – 16..01.022
Bancul săptămânii: Şarlatanie avocăţească
Catrenul săptămânii
Ioan Rotundu
Mulţumesc, iubiţi cititori şi susţinători ai Jurnalului!
oan Rotundu
Contrabandă cu ţigări sub patronajul poliţiştilor de frontieră
Ioan Rotundu
Cârdăşie politică cu iz de corupţie la ANAF
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă