Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   
Joi: 15 Septembrie 2011

Evenimente
Politică
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lui Rotundu

1 EURO = 4.6490 lei
1 USD = 3.8160 lei


Număr accesări
Astăzi:
8777
De la 07 Ianuarie 2003
60224328

Biserica Ortodoxă Română este recunoscută oficial în Italia

În ziua de 12 septembrie a.c., după un proces administrativ complex care s-a întins de-a lungul mai multor ani, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, ca reprezentantă oficială a Bisericii Ortodoxe Române în Peninsulă, a primit, prin Decretul Președintelui Republicii Italiene, recunoașterea juridică oficială ca și cult, din partea Statului Italian, transmite Romanian Global News citând un comunicat din partea Departamentului de comunicare al Episcopiei.
„Recunoașterea Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei reprezintă încununarea eforturilor și a jertfelniciei celor care au pus bazele primelor comunități ortodoxe românești în Italia și a tuturor celor care au continuat și au dezvoltat această lucrare, preoți și mireni, până la stadiul la care ea se află în prezent.
Recunoașterea Episcopiei noastre reprezintă, în același timp, și recunoașterea prezenței pe pământul Italiei a peste un milion de români ortodocși care încearcă să-și trăiască și să transmită mai departe propria credință și propriile tradiții, păstrându-și identitatea de credință și neam, dar și integrându-se, totodată, în realitatea în care îi este dat să trăiască.
Episcopia Ortodoxă Română a Italiei aduce mulțumiri deosebite Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, pentru purtarea de grijă și susținerea pe care le-a arătat pe tot parcursul demersului de recunoaștere juridică. Mulțumim, de asemenea, Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Iosif, al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale de la Paris, pentru toată osteneala depusă de-a lungul anilor pentru închegarea și creșterea comunității ortodoxe române din Italia și pentru continua încurajare de-a lungul procesului de recunoaștere.
Episcopia Ortodoxă Română a Italiei este recunoscătoare tuturor instituțiilor Statului Italian care au făcut posibilă realizarea acestui deziderat al ei, precum și tuturor instituțiilor Statului Român și tuturor persoanelor care s-au implicat și au sprijinit în vreun fel ducerea la îndeplinire a procesului de recunoaștere.
Dăm slavă lui Dumnezeu Care, cu mijlocirea Maicii Domnului (la Praznicul căreia - 8 septembrie - s-a semnat aprobarea recunoașterii Episcopiei de către Președintele Consiliului de Miniștri), a sfinților ocrotitori ai parohiilor noastre, a tuturor sfinților români și a sfinților care s-au proslăvit pe pământul Italiei, ne-a binecuvântat și ne binecuvintează pe toți cu darurile Sale cele cerești și pământești" se arată în comunicatul citat, semnat de părintele Ioan Lupasteanu, coordonatorul Departamentului.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]

 

  
Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Dragoste model de… neurmat
Reţeta zilei: Cârnăciori de raci
Puzderie de motociclişti la Botoşani la sfârşitul săptămânii
Bănci noi în Centrul Vechi
Botoşănenii sunt tot mai aproape de marea distracţie
PSD-iştii l-au făcut pe Marius Murariu marionetă electorală
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Intrarea Greciei în incapacitate de plată ar avea costuri dramatice
Preşedintele Italiei, Giorgio Napolitano, în vizită oficială la Bucureşti
Eutanasierea câinilor poate fi decisă de administraţia locală
după consultarea cetăţenilor
Experţii recomandă Rusiei să răspundă la noul succes al scutului american
Concluziile colonelului Grădinaru
Ioan Rotundu
Unii profesori au renunţat la catedră, fiind prost plătiţi
Copii de ţigani victime ale unui focar de rujeolă
Inspectorii din IŞJ şi-au stabilit şcolile unde vor preda
Botoşani: Licee aflate în criză de elevi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!