Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Decese
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1486
De la 07 Ianuarie 2003
86841182

Blaga a prezentat "Cartea neagră a guvernării USL"

  • 8 May 2013, 23:00
Presedintele PDL, Vasile Blaga, a prezentat miercuri un raport realizat de partidul de opozitie in care sunt analizate masurile adoptate de guvernarea USL la un an de la instalare. Potrivit liderului democrat-liberal, concluziile raportului "sunt cat se poate de clare, de un an de zile Romania are un Guvern care ridica din umeri in fata problemelor reale ale romanilor, un guvern care nu stie, nu vrea si nici nu poate. Este, din pacate, un an pierdut pentru Romania dar castigat de baronii USL si de clientela politica stufoasa a PSD si PNL."
Raportul realizat de PDL este intitulat "Cartea neagra a guvernarii USL".
Declaratii Vasile Blaga:
USL a ajuns la putere prin inselatorie iar acum continua sa guverneze prin minciuna si incompetenta.
Concluziile acestui raport sunt cat se poate de clare, de un an de zile Romania are un Guvern care ridica din umeri in fata problemelor reale ale romanilor, un guvern care nu stie, nu vrea si nici nu poate. Este, din pacate, un an pierdut pentru Romania dar castigat de baronii USL si de clientela politica stufoasa a PSD si PNL.
Dupa un an de zile de guvernare USL, romanii o duc, din pacate, din rau in mai rau, pentru ca stanga socialista, vedeti dumneavoastra, nu are nicio solutie pentru devoltarea societatii romanesti.
Au venit la putere in 7 mai anul trecut, iar in aceasta perioada preturile la alimente au scazut cumva prin reducerea TVA? Evident nu. A scazut, asa cum au promis, CAS? Nu. S-au creat 1 milion de locuri de munca? Dar sa fim cinstiti, sa impartim la patru, 250.000 de locuri de munca? Nici pe departe. S-a marit puterea de cumparare a romanilor, evident ca nu. S-a reindustrializat Romania, asa cum promitea dl Vosganian? Din contra, si observam ca [¬] din lipsa consumului, din lipsa cererii, din pacate, de energie electrica, iata, 19.000 de oameni din termocentrale sunt trimisi in concediu fortat.
Aveam un guvern al stagnarii care condamna Romania si pe romani la izolare, subdezvoltare si, din pacate, se maresc decalajele dintre Romania si celelalte state membre ale UE.
Nu se mai construieste nimic, observati, toate santierele sunt inghetate, discutam inclusiv de lucrari de infrasructura finantata prin fonduri nerambursabile.
Efectele guvernarii Ponta se vad si se simt. Romanii au tot mai putin bani in buzunare, puterea de cumparare a scazut, se platesc mai multe taxe si impozite iar cele existente au fost deja majorate. Numarul locurilor de munca au scazut iar investitiile in infrastructura publica au scazut.
Masurile luate pe parcursul acestui an de catre Guvern confirma ca guvernarea USL a ales nereformatea institutiilor statului cu pretul distrugerii sectorului privat. PSD-ului ii convine, pentru ca un stat asistential este tot ceea ce ii trebuie pentru a-si conserva o parte din voturile pe care le-a obtinut in precedentele alegeri.
Performantele stangii socialiste sunt graitoare si as enumera cateva:
- un an de guvernare a minciunii si de inselare a opiniei publice prin nerespectarea promisiunilor din cpmpania electorala. Intelegem de ce nu au dorit o avem o discutie corecta, cinstita pe progrmul de guvernare, de ce nu au dorit sa discutam proiectul de buget in campania electorata;
- un an de guvernare care a fragilizat sistemul democrat prin asaltul permanent asupra institutiilor statului, si astea le-au inceput inca din primele zile ale guvernarii;
- un an de guvernare cu masuri zero de crestere economica dar cu impozite si taxe majorate la care s-au adaugat zeci de noi biruri, un an de guvernare cu aprope 70.000 de locuri d emunca mai putine. Ei spun, si am vazut raportul Bancii Nationale, ca s-a stabilizat rata somajului in februarie, dar uita sa spuna adevarul pana la capat au scazut mult locurile de munca dar au iesit din somaj cei care nu mai aveau dreptul la indemnizatie, si vorbim aici de zeci de mii de absolventi de liceu care nu au luat bacalaureatul si normal beneficiau de aceste indemnizatii, dar in schimb avem locuri de munca create in ministere si ajungem in situtia in care un minister, cel al Economiei, are 2 ministri si 7 secretari de stat.
- un an de guvernare cu rezultate zero in combaterea evaziunii fiscale. Ati vazut, ramanem tot la 32% incasari din PIB ceea ce ne plaseaza cu mult chiar si sub vecinii nostri de la sud, de bulgari;
- un an de guvernare in care singura politica industriala este intrarea in insoventa. De fapt, acesta este guvernul insolventei. Ati vazut si performantele de la Oltchim. Mai departe de astazi anunta trecerea in somaj, de saptamana viitoare, a - zic ei - 900 de oameni.
- un an de guvernare in care ruinarea agriculturii a fost un proiect continuu. Cu totii ne dorim un an agricol bun pentru ca, pana la urma, cu totii suntem romani, numai ca, din pacate, colegii specialisti in agricultura ne spun ca putem discuta de o seceta de peste vara ce ar pune si va pune in dificultate productia din toamna;
- un an de guvernare in care sistemele de educatie si sanatate au fost complet bulversate, atat prin desele modificari legislative, propuneri care de care mai fanteziste, in special la Ministerul Sanatatii, dar la asta a contribuit si politizarea excesiva a sistemelor;
- un an de guvernare in care absorbtia fondurilor europene nu s-a imbunatatit. Si-au propus 6 miliarde adsorbtie pentru acest an si stim cat de utile sunt fondurile europene in conditiile in care nu au bani pentru a finanta lucrari din bugetul de stat, dar pe trimestru I absorbtia s-a situat la, daca bine retin, 380 milioane euro, mult prea putin.
Asta ne duce cu gandul ca, daca lucrurile vor continua, Romania nu va absorbi in acest an mai mult de 1,5 miliarde euro;
un an de guvernare in care situatia economica a Romaniei sta bine doar in rapoartele dl Ponta, prezent de 20 de ori pe zi pe fiecare televiziune. E adevarat, de seara pana dimineata, se contrazice. Ati vazut situatia de astazi si din ultimele zile cu confiscarea autoturismelor in situatia in care cei care le conduc fac infractiuni sau contraventii. A revenit de fiecare data dar acesta este deja un mod al dlului Ponta, sa interpreteze in 3 moduri diferite aceeasi problema in decurs de o zi.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Soluţie sexuală
Raportul FreeEx: Presa din România în 2012 - mai politizată ca oricând
Azerii continuă construcţia unui proiect faraonic de "100 miliarde dolari"
Victor Ponta: Băieţii deştepţi din energie nu au murit, ci s-au transformat
Tudor Chiuariu îl contrazice din nou pe Victor Ponta
Voiculescu adus cu mandat la Tribunalul Bucureşti
Un an de guvernare USL a însemnat un regres de câţiva ani pentru învăţământul românesc
Beneficiile expunerii la soare ar putea fi mai importante decât riscurile
Profesorul istoric Ionel Bejenaru a trecut la Orientul Etern
Ioan Rotundu
Botoşani: Primarul Portariuc a declanşat război total liberalilor
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă