Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12601
De la 07 Ianuarie 2003
122872668

Blasfemie girată de Episcopia Ortodoxă Română din Ungaria

  • un deputat FIDESZ pangareste numele Părintelui Arsenie Boca
  • 13 February 2012, 23:00
“Primarul din Pusztaottlaka (in romaneste Otlaca Pustă), care este si deputat FIDESZ, Simonka György, va organiza in perioada 15-20 august 2012 un festival de muzica rock in localitatea pe care o pastoreste.
Pentru a promova acest festival rock, Simonka a publicat pe pagina de internet a festivalului un anunt prin care inceara sa atraga participanti la acest festival. Elementul cheie al promovarii festivalului rock este o icoana facatoare de minuni care ar fi opera parintelui Arsenie Boca”, scrie Dan Tanasa pe blogul sau.
Acesta a realizat o ancheta jurnalistica si a descoperit ca deputatul de origine romana vrea sa foloseasca un simbol al tinerei generatii, dar nu numai, Parintele Arsenie Boca, pe care il prezinta ca pe un “clarvazator care a prezis multe, inclusiv caderea regimului Ceausescu”, pentru a promova un festival de rock dar si localitatea romaneasca Otlaca Pusta, in cadrul unui proiect european.
Surse locale ne-au confirmat existenta acestui proiect, faptul ca deputatul este un apropiat al Episcopului romanilor din Ungaria si faptul ca acesta, sponsorizand de mai multe ori biserica, a implicat Episcopia Romana din Jula in proiectul sau si in promovarea asa zisei icoane facatoare de minuni “girand” cu numele Parintelui Arsenie Boca. Episcopia Romana Ortodoxa din Ungaria nu a avut nici un punct de vedere official pana la data publicarii acestui material.
Va invitam sa cititi ancheta realizata de blogerul Dan Tanasa. “Unii localnici sustin faptul ca aceasta asa-zisa icoana facatoare de minuni ar fi de fapt o inventie a deputatului FIDESZ Simonka György. Acestea sunt sustinute si de o simpla cautare pe Google care nu scoate nimic la iveala cu o pretinsa icoana facatoare de minuni, opera a parintelui Arsenie Boca.
Curios, am apelat la un prieten jurnalist care este familiarizat cu temele religioase si care mi-a confirmat ca nu a auzit de vreo icoana facatoare de minuni si pictata de parintele Arsenie Boca.
Pretinsa icoana facatoare de minuni a lui Simonka György este in fapt un tablou care infatiseaza "Cina cea de taina". Simonka pretinde ca rugandu-se la aceast tablou a avut succes in afaceri. Potlogaria este sustinuta in presa din Ungaria de o femeie de afaceri care sustine, chipurile, ca ar fi avut si ea succese financiare dupa ce s-a rugat la acest tablou.
Un detaliu important este faptul ca primarul localităţii Otlaca Pustă, deputatul parlamentar FIDESZ Simonka György face parte (ca mirean) din adunarea eparhială a Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria. Foarte implicat in promovarea acestei blasfemii este implicat si arhimandritul Calinic (pe numele lui Kovács Levente) angajat al Episcopiei Ortodoxe Române din Gyula (Ungaria).
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Când soţia n-are încredere în soţ
Un analist iranian a prezentat un plan de distrugere a Israelului "în nouă minute"
BCR a fost obligată irevocabil în instanţă să scadă dobânda unui credit în euro sub 3%
Criza datoriilor suverane din Europa a ajuns într-un "moment crucial"
Reuters: Momentele-cheie ale crizei datoriilor din Grecia
Data de 10 iunie, avansată în coaliţie pentru organizarea alegerilor locale
Curvele botoşănene din Lumea lui Banciu
Ioan Rotundu
Să ne ferească Dumnezeu de proşti!
Ioan Rotundu
Ne opunem creșterii prețului la căldură
Casa Armatei, locul unde se adună ajutoarele
Cine se scuză se acuză: PSD se încurcă în explicaţii
Onişa cere conservatorilor să strângă ajutoare
Botoşani: Consilierii judeţeni USL persistă în patimă şi răzbunare politică
în fond, ei îşi bat joc de botoşăneni şi nu de primarul Flutur
Nova Apaserv: Facturile la plata apei vor veni cu întârziere
Cei de la Protecţia Copiilor vor banii câştigaţi prin procese
50 locuri de muncă pentru şomerii botoşăneni
Pleacă gerul, se întoarce gripa
Lumea lu' Rotundu: Flămânzi 1907
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog