Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14306
De la 07 Ianuarie 2003
83945813
Blog:

Ministrul Şova a negociat cu mama sa şi a pierdut 37,2 mln euro din banii noştri

  • 2 June 2013, 23:00
Am aflat ca, dupa multe chinuri si balbaieli, Romania a reziliat pagubosul contract cu firma Bechtel privitor la Autostrada Transilvania. Moise Guran a calculat ca acest contract ar fi adus statului roman o paguba de 800 de milioane de euro. Cifra ii apartine, nu comentez.
Eu vreau sa scriu doar despre ultima plata anuntata de guvern, despagubiri de 37,2 milioane de euro platite de Romania firmei americane pentru a renunta, in fine, la contract. Mai exact, pentru a renunta la ultimele doua dintre cele opt tronsoane de autostrada, ca la primele sase americanii au renuntat inca din 2011, scrie Ovidiu, pe blogul La coltu' strazii.
La aceasta negociere, partea romana a fost reprezentata de ministrul Sova, de profesie avocat, insotit desigur de ce experti or fi pe la ministerul lui. Partea americana a fost reprezentata de avocatii lor, adica de firma de specialitate Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP). Pentru conformitate, aflam chiar de pe site-ul firmei de avocatura ca ei sunt reprezentantii Bechtel pentru re-negocierea contractului:
We provided legal assistance to Bechtel Corporation, a premier engineering, construction and project management company, in relation to the re-negotiation of the contract concluded with the Romanian National Company for Motorways and National Roads for the 425 km Brasov-Bors motorway construction project and we provided day-to-day assistance in the implementation of the contract.
Asa cum se poarta la marile firme de avocati, lista de nume din titulatura sunt chiar ale Senior Partners, adica ale alora ce decid in firma. Numarul trei din NNDKP, adica Diculescu, este al unei foarte cunoscute si apreciate avocate de pe la noi, Ana Diculescu-Sova. Ei bine, acel Sova din coada numelui nu este o coincidenta. Doamna Diculescu s-a casatorit cu domnul Sova-senior, tatal ministrului, ba chiar l-a adoptat pe Danut.
Asadar, ministrul Sova a negociat cu maica-sa (adoptiva) - in fine, cu firma maica-sii, tot acolo. Sa nu-mi spuneti ca un alt avocat, nu fix Diculescu-Sova, s-a ocupat de contract, ca doar e clar cine sunt sefii in firma aia. Si a pierdut: 37,2 milioane de euro platite din bugetul public catre firma americana. Sa nu-mi spuneti ca e mult sau putin, caci constat ca pentru sase tronsoane ministrul Boagiu nu a platit nimic, iar pentru doua ministrul Sova a platit o caruta de bani. Chiar daca e pretul corect - cine poate sa spuna? - conflictul urias de interese e vizibil de la o posta.
Si ca sa fie si mai frumos, iata ce mai aflam de pe site-ul aceleiasi firme:
We assist Gabriel Resources with respect to the Rosia Montana project regarding the exploitation of gold resources, with respect to the issuance of the necessary permits and licenses, including disputes with Nongovernmental Organizations concerning the limits of their power to act on behalf of public interest.
Ca sa vezi ce coincidenta! Ministrul Sova tocmai a primit mandat sa negocieze cu Gabriel Resources participarea statului roman la proiectul minier de la Rosia Montana. Astept cu interes sa vad cat naiba vom plati de data asta.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: De ce parlamentarii sunt ca broasca ţestoasă
Lumea luî Rotundu: Baronul de Vlăsâneşti
Alune americane
Ioan Rotundu
E nevoie de 4 miliarde de euro pentru infrastructura sistemului sanitar
unde i-om găsi, nu ştiu
Cazurile de şantaj din presa ultimilor ani
vezi acuzaţiile şi ce s-a ales de dosare
Nicolaescu nu-i utopic cu privire la eradicarea şpăgii din sistemul sanitar:
SUA se ciondăneşte iarăşi cu Beijingul
Germania: Mii de manifestanţi anti-austeritate la Frankfurt
Senatul egiptean, dominat de islamişti, declarat neconstituţional
Iran: Ahmadinejad a trecut pe lângă moarte
Găseşte băncile ţapi ispăşitori pentru lipsa banilor la buget
Slugărnicia la români
Ioan Rotundu
Botoşani: Baronul de Vlăsâneşti
Ioan Rotundu
Schimbă structural viziunea asupra fondului funciar botoşănean
Staţiunea Popăuţi, comentatorii şi ASAS
Ioan Rotundu
Loteria Română: Numerele câştigătoare la tragerea din 2.06.2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă