Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22238
De la 07 Ianuarie 2003
122882305

Blogări şi internauţi chemaţi să facă lobby pentru imaginea României în lume

  • 2 March 2009, 23:00
O scrisoare apel a unei romance din Franta care solicita si indeamna blogarii romani sa faca lobby pentru imaginea Romaniei, intr-o incercare de a contrabalansa, macar, imaginea pe care unii internauti din toata Europa o fac romanilor, acest fapt incepand sa afecteze nu numai comunitatea romaneasca din Italia ci si din celelalte state europene.
"Stimata redactie,
Sint foarte revoltata si trista in acelasi timp: cum e posibil ca numele de roman sa fie atit de batjocorit si improscat de noroi? Oare pina cind toleram fara sa ripostam? Unde este spitritul nostru patriotic si mindria noastra de romanii din Romania sau oriunde ne-am afla in lume? Ce fac blogerii, internautii, jurnalistii, pentru ca este simplu sa acuzam doar guvernanti ca nu fac nimic? Cind noi toti impreuna am fi o forta, daca ne-am uni si valoriza numele de roman si potentialul nostru! Eu nu sint jurnalista, sint asistenta medicala, o romanca care isi iubeste tara si romanii! O ceteanca franceza de origine romana, care nu mai poate suporta atita lipsa de discernamint si atita lipsa de actiune! Inima mea a ramas acolo, pe plaiurile tarii mama!
Politicienii italieni şi mass-media controlată de ei în Italia au pornit împotriva cetăţenilor români cea mai mare campanie de xenofobie, incitare la violenţă şi ură, de la finalul celui de-al doilea război mondial. În acest sens, în ultimile trei luni de zile, italienii au invadat forumurile de pe internet, internauţii şi bloggerii italieni atacând românii, asociind numele ţării noastre cu cel al patriei ţiganilor, violatorilor, tâlharilor, criminalilor şi in general a tot ce este mai rău pe lume. Zeci de grupuri anti-româneşti au fost create în ultimele zile pe platfoma de socializare „Facebook Italia", după un val de violuri comise în Peninsula de aceştia, relatează agenţia de presă AGI, citată de portalul de ştiri Kataweb.
Într-unul dintre aceste grupuri, numit „+Rum-Rom", s-au inscris 2.958 de persoane, dintre care peste 200 în decurs de câteva ore. Un altul, „I romeni stuprano... Dataceli a noi questi bastardi!" (Românii violează... Daţi-i pe mâna noastră pe nenorociţi) are 3.490 de utilizatori înregistraţi şi promovează atacarea românilor, relatează NewsIn. In aceste grupuri, italienii discută despre cele mai bune metode de „răzbunare" pentru a „face românii să plătească pentru violuri". Spuneti-mi va rog cum e posibil ca noi romani sa nu reactionam de nici o maniera? Englezii, elvetienii, si alte tari, se aliniaza italienilor, oare este posibil sa tacem sa nu luam atitune?
Puneti mina pe tastaturi si scrieti, faceti cunoscuti tuturor caci sintem oamenii de onore cu traditii frumoase, un popor cu istorie demna de cinste! Spuneti tuturor caci romanii vorbesc mai multe limbi straine, caci avem o cultura de elita! Caci noi romanii nu sintem reprezentati de o minoritate de infractori, noi sintem un popor de oamenii harnici, priceputi, iubitori de tara si neam cu respect fata de tarile vecine! Noi condamnam aceste acte grave si sintem alaturi de familile victimelor!
NU PERMITETI NIMANUI SA NE INSULTE
SINT ROMANCA, IUBESC ROMANIA SI SINT MINDRA CA FAC PARTE INTEGRANTA DIN ACEASTA TARA FRUMOASA CU OAMENI MINUNATI
Elena Mezin
Paris, 1 Martie 2009
(Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Anunţ Filarmonica Botoşani
Românul şi cioara vopsită
Adevăr şi tradiţie în legenda Babei Dochia
Căruţaşii continuă să facă legea pe Drumul European 58
Vinde un medicament minune
Anunţ important
Anunţ important pentru liceeni
Bogaţii UE întorc spatele statelor estice
Ieri s-au împlinit 17 ani de la războiul ruso-român de pe Nistru
Din nou "Fluturii"
Consultanţi germani pentru succesul firmei/instituţiei dumneavoastră
Servicii de consultanta gratuita
Bătături pe seama bugetului
Comentariul comentariilor XLII
(Ioan Rotundu)
Afaceri cu Sf. Petru
Arpagic cu carne
Conţac îşi dă drumul la gură şi dă la iveală mizeria din PSD
Multe semne de întrebare asupra afacerilor lui Prisăcaru
Consiliul Local Botoşani este proprietar cu bucata pe imobilele din Centrul Vechi
Criza a rărit numărul reclamagiilor!
Actorii botoşăneni vor face turneu în Georgia
Speranţe renăscute
Ioan Rotundu
„Ce te doare?” luat la bani mărunţi chiar de ministrul Bazac
Cadrele didactice au mai primit o lovitură în bugetul familiei
Bir pe boală: coplata la medicul de familie
Guvernul Boc i-a condamnat pe sugari la inaniţie
Grosul şomerilor îl formează cei cu vârsta de mijloc
Comunicat de presă PNL Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog