Preparare: Găina curăţată, spălată, se taie bucăţi, se fierbe cu apă atât cât este nevoie, se adună spuma, se adaugă puţină sare. Dacă mai apare spumă din nou, se adună, apoi se şterg marginile oalei şi se lasă să fiară încet pe foc domol cu legumele tăiate în patru şi se lasă să fiarbă încet împreună până va fi gata. În acest interval, se prepară tăiţeii de casă cu ou şi cu făină cât cuprinde.
După ce găina a fiert, se scoate împreună cu legumele, se pune pe platou, iar în supa strecurată se pun la fiert tăiţeii. Când tăiţeii sunt fierţi, se potriveşte supa la gust de sare şi se acreşte cu borşul fiert separat şi curăţat de spumă. La servire, bucăţile de pasăre se pun într-un castron, peste ele se toarnă borşul şi tăiţeii şi se presară cu verdeaţă. (Lucullus)