Preparare: Se pun la fiert în această ordine: ceapa tăiată mărunt, morcovul dat prin răzătoarea mare, albitura şi ţelina tocate mărunt, după ce acestea au dat într-un clocot, se adaugă cartofii tăiaţi ţărăneşte, ardeiul gras tocat mărunt, roşiile decojite şi tocate mărunt.
Când aproape au fiert cartofii se adaugă pătrunjelul tocat fin. La final se adaugă borşul (îl guşti să vezi cât de acru este! - dacă este foarte acru pui mai puţin, în funcţie de gustul tău! )
Se lasă să dea într-un clocot, se bate oul cu puţină apă şi drege ciorba! După ce se stinge focul se adaugă tăiţeii de casă şi leuşteanul tocat fin! Se pune capacul şi lasă să se odihnească o jumătate de oră!
Poftă bună!
N.B. - Sfat: roşiile pentru a fi decojite mai uşor se pun pe rând în polonic şi se scufund în supa fierbinte timp de 30 de secunde.