Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21212
De la 07 Ianuarie 2003
122906861

Botoşăneanca ministru Elisabeta Lipa susţine că n-.a interzis intonarea Imnului National

  • Ea susţine că a fost inteleasa gresit
  • 25 January 2016, 23:00
Ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, a declarat luni intr-o conferinta de presa sustinuta la Prefectura Brasov, ca nu a interzis niciunei Federatii sportive intonarea Imnului de stat, precizand ca a fost inteleasa gresit, relateaza Agerpres.
'Am fost inteleasa gresit. Eu una nu mi-as permite sa interzic intonarea Imnului, nu am folosit cuvantul interzis, ci pur si simplu legea spune in ce conditii se intoneaza imnul. Dar, ca sportiv de performanta caruia i s-a cantat imnul la cea mai inalta competitie, nu o data, de foarte multe ori, am zis ca nu permit batjocorirea imnului.
Cand se intoneaza imnul nu poti decat sa ai o pozitie decenta, sa-ti curga lacrimile cand auzi Desteapta-te Romane. Nu sa te intorci cu spatele, sa rupi scaune, sa huidui. Si cred ca acest comportament nu face cinste nimanui. Federatiile sunt, dupa cum stiti foarte bine, structuri private de interes national, de utilitate publica, cu statut de functionare.
Singura Federatie care are obligativitatea intonarii imnului este Federatia Romana de Baschet. Tot Federatia Romana de Baschet are un regulament care prevede si niste sanctiuni in urma nerespectarii intonarii imnului.
Am cerut pozitia Federatiei Romane de Baschet avand in vedere ca aici sunt mai multe structuri implicate, sa ni se faca un raport exact cu ceea ce s-a intamplat nu numai la Sf. Gheorghe, ci si la Rapid. Circulara pe care eu am dat-o nu a fost un ordin de ministru, pur si simplu am dat o circulara federatiilor romane in care ceream sa se respecte legea.
Nu am interzis nimanui nimic, decat le adresam rugamintea ca intonarea imnului sa se faca in conditii decente, de respect', a explicat ministrul Tineretului si Sportului.
Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR) a propus o modificare a legii, in care a cerut ca intonarea imnului sa fie facuta doar la finalele de campionat national si la cupele Romaniei, a punctat Ministrul Tineretului si Sportului.
'Federatiile isi vor spune si ele punctul de vedere, apoi se va intra in dezbatere publica si cu siguranta se va gasi si forma finala de intonare a imnului. Stiti cum este. Copiii nostri trebuie sa fie invatati ce inseamna imnul, unde se intoneaza si cred ca nu au obligatia sa asiste, atunci cand se canta Imnul Romaniei, si cand este batjocorit. Mie sincer mi-ar placea ca atunci cand se intoneaza imnul sa fie cantat in cuvinte, ar fi extraordinar de frumos, vedem la atatea competitii internationale. Nu scoate nimeni imnul. Important este sa-l respecti', a mai precizat Elisabeta Lipa.
Declaratia ministrului Tineretului si Sportului vine dupa ce la un meci de baschet din campionatul national, desfasurat la inceputul acestui an la Sfantu Gheorghe intre echipa locala Sepsi si Universitatea Cluj, antrenorul echipei de la Cluj a spus ca atat el cat si echipa au fost injurati de spectatorii locali.
Potrivit presei sportive, inainte de startul partidei, dupa intonarea Imnului de stat al Romaniei, organizatorii, alaturi de suporteri au trecut la ascultarea imnului Tinutului Secuiesc. Sportivele din Cluj si-au continuat incalzirea la indemnul antrenorului, motiv pentru care spectatorii s-au simtit jigniti si pe durata desfasurarii partidei au injurat si huiduit.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Carne de vită la cuptor cu paste orzo
Bancul zilei: Studenţească
Horoscopul zilei de 26.01.2016
Catalin Predoiu: PNL va vota in favoarea cererii DNA in cazul lui Gabriel Oprea
Prognoza meteo pentru marti si miercuri
Un medic suedez, comparat cu Josef Fritzl dupa ce a violat si sechestrat o femeie intr-un buncar
De la Botoşani, Gorghiu cere OU pentru alegeri în două tururi
Un avion de vanatoare rusesc s-a prabusit in Siberia. Echipajul s-a catapultat
Monica Macovei cere demisia sau revocarea din functie a lui Tiberiu Nitu
Procurorii DNA au pus sechestru pe o vila a senatorului Dan Sova
Sfarsit de cariera pentru procurorul general cu girofar
Romania si alte 10 tari europene se confrunta cu un risc mare in ce priveste sustenabilitatea finantelor publice
Deputatul PSD Ion Stan, condamnat definitiv la 2 ani inchisoare cu executare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog