Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12858
De la 07 Ianuarie 2003
122898507

Botoşăneni, „Ciuma roşie ante portas”!

  • Ioan Rotundu
  • 29 September 2020, 17:41
Nu cred că la Botoşani au fost fraudate alegerile într-o proporţie matematică de diferenţiere de doar 16 voturi între cei doi candidaţi, respectiv liberalul Cătălin Flutur care a pierdut alegerile şi socialistul Cosmin Andrei care le-a câştigat. Flutur, aşa cum am arătat, a pierdut alegerile în urma unor greşeli copilăreşti, greşeli generate de încrederea că realizările sale sunt suficiente să-i aducă un nou mandat dar şi de organizarea unei campanii electorale prin a-şi asocia imaginea cu cea deja compromisă a senatorului preşedinte PNL Botoşani Costel Şoptică ce a candidat la preşedinţia CJ.
Alea acta est ar spune din nou Iulius Cezar dacă ar fi fost de faţă la acest eveniment, aşa că suntem nevoiţi să privim la ce ne putem aştepta în următorii 4 ani când oraşul nostru se va afla sub stăpânirea socialiştilor.
Nimic nu l-a recomandat pe Cosmin Andrei, mă refer la fapte bune şi realizări, pentru funcţia de primar decât faptul că este membru PSD, slujitor credincios al socialismului demolator al democraţiei şi statului de drept în România. În schimb, sunt o sumedenie de fapte ale sale care nu-l recomanda pentru a fi ales în această funcţie, fapte ce-i aparţin din mandatul 2012 – 2016 când a condus oraşul alături de primarul socialist Ovidiu Portariuc.
Cert este că sub mandatul de primar al lui Cosmin Andrei ne aşteaptă zile grele de pe urma cărora ne vom alege cu o puternică involuţie în toate domeniile, respectiv urbanism, cultural, educativ, social etc. Cosmin Andrei nu va fi adevăratul primar al Botoşaniului. El va fi doar executantul ordinelor transmise de către conducerea PSD şi executantul nevoilor personale ale unor lideri de partid, în mod special ale lui Mihai Tincu, acest rinocer comunist ce pozează acum în patron democrat, de fapt o dovadă vie a modului în care foştii directori comunişti de fabrici au pătruns în capitalismul postdecembrist românesc în forma lui originală.
Vreme de 4 ani, în calitate de lider PSD în Consiliul Local Municipal Botoşani, Mihai Tincu l-a boicotat pe primarul Cătălin Flutur pentru a-l compromite. Iar Flutur s-a consolat cu situaţia fără a ieşi la lupta cea mare, adică să arate botoşănenilor cât de perverşi şi potrivnici lor sunt consilierii PSD.
Spunea Andrei că imediat ce va fi instalat primar va face ordine la societatea Urban Serv. Da, va face, dar nu în interesul nostru ci al PSD-ului. Va pesederiza întreaga societate Urban Serv, după care va trece şi la pesederizarea Modern Calor, Eltrans, mai puţin Locativa unde Flutur se va întoarce pe postul de director.
Dar Andrei va avea de împlinit o dorinţă mai veche a liderilor PSD şi mai ales a lui Mihai Tincu, aceea de a-l demite din funcţia de director al Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement din cadrul Primăriei pe ing. Eugen Ţurcanu, cel care a stat stavilă lui Portariuc şi Andrei vreme de 4 ani pentru a nu-i lăsa să spolieze banul public, această direcţie fiind una extrem de pretabilă hoţiilor.
Să ne amintim cum Portariuc l-a demis pe Ţurcanu care a câştigat procesul şi a fost repus pe post, primind şi o importantă sumă de bani cu titlu de daune. Andrei va fi împins de către cei din PSD să repete „episodul Portariuc” prin a-l demite din nou din funcţie pe Ţurcanu.
Demiterea lui9 Ţurcanu din fruntea DSPSA este cerută şi de un alt motiv puternic din partea liderilor PSD. Eugen Ţurcanu conduce activitatea de la Cornişa. Ori, Cornişa, este o nouă oportunitate pentru socialişti de a spolia banul public. Am convingerea, şi sper să nu am dreptate, că în următorii 2 ani nu vom mai avea la ce merge la Cornişa. Vor avea grijă socialiştii să dispară din peisajul botoşănean pentru că le aminteşte mereu de Flutur şi le creează coşmaruri.
Mai are Andrei de dus la bun sfârşit o promisiune care se va împlini cu distrugerea a două instituţii simbol ale culturii botoşănene. Cosmin Andrei i-a promis. Încă din vară, actorului Marius Rogojinschi că-l va pune director la Teatrul „Mihai Eminescu”, unificând această instituţie cu Teatrul „Vasilache”. Aceste două instituţii cu identitate culturală proprie sunt dovezi istorice ale tradiţiilor culturale botoşănene. Rogojinschi, din dorinţa şi ambiţia de a fi director peste ambele, este dispus să distrugă această frumoasă identitate culturală istorică iar socialiştii din PSD, care urăsc cultura, îi vor împlini dorinţa.
Ne mai aşteaptă 4 ani de blocaj al investiţiilor la nivel de urbanism, banii europeni neputând fi furaţi iar cei guvernamentali sunt la liberali şi nu cred că vor mai ajunge la primarii PSD. Nu cred că vreun proiect început de Flutur va mai fi finalizat. Se va repeta politica de subminare a activităţii lui Flutur aşa cum s-a procedat şi în perioada 2012 – 2016..
Ne vom întoarce din nou la peisajele lunare, lipsite de verdeaţă şi flori, dar bogate în nisipuri şi bucăţi de stâncă, ne vom vedea oraşul împânzit cu arbuşti ciudaţi, străini privirilor şi tradiţiilor noastre nostalgice de a ne plimba pe sub tei şi castani. Să dea Dumnezeu să fie dusă la bun sfârşit investiţia de modernizare a căii de rulare a tramvaielor dar având în vedere ce s-a întâmplat cu investiţia de la teatru şi Cornişa în anii de mandat ai lui Portariuc, tare îmi este frică să nu se repete situaţia şi cu această investiţie ce este legată de numele lui Flutur.
În loc de investiţii, bugetul oraşului se va duce pe pomeni electorale către votanţii PSD-ului, banii vor fi sifonaţi către firmele agreate de PSD care deja se pregătesc să ofere servicii urbanistice la preţuri uluitor de mari.
Botoşăneni, parafrazând vechea expresie latină vă atrag atenţia că „Ciuma roşie ante portas” iar victimele ei vor fi multe şi cu răni adânci ce vor necesita mulţi ani pentru a fi tămăduite. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Ironie matrimonială
Horoscopul săptămânii 28.09 - 4.10.2030
"30 septembrie 2020 - Termen limită pentru depunerea
notificării privind intenția de restructurare a obligațiilor bugetare
Acte de huliganism ]n ziua alegerilor în comunele Truşeşti şi Călăraşi
Ioan Rotundu
Şoptică i-aţi bocceluţa şi du-te de unde ai venit!
Ioan Rotundu
N-a câştigat alegerile Cosmin Andrei, le-a pierdut Cătălin Flutur
IoaN Rotundu
Candidaţi care au luptat din greu pentru a câştiga alegerile
Ioan Rotundu
Percheziţii cu multe semne de întrebare privind contrabanda cu ţigări
Ioan Rotundu
Firele legăturilor liberalului Şoptică cu lumea interlopă duc la infractoarea Stâncescu
Ioan Rotundu
Cum a ajuns Mercedesul lui Şoptică la interlopul Cătălin Stavără
Ioan Rotundu
Mesaj pentru politicienii corupţi şi interlopi
Ioan Rotundu
Patimile liberalului Flutur în ajunul sărbătoririi Revoluţiei din Octombrie
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog