Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6404
De la 07 Ianuarie 2003
122866471

Botoşani/Darabani: Preotul Buhăianu a fost aspru muştruluit la Mitropolia Iaşi

  • se spune că a fost „spovedit” de preotul inspector Florin Chirilă de i-au mers fulgi
  • 22 January 2014, 23:00
În ediţia Jurnalului din 15 decembrie 2013, noi am publicat articolul intitulat „Preotul, cazanul de ţuică şi beizadeaua cea mică”. Făceam referire la familia preotului paroh de la biserica din satul Bajura, un cartier al oraşului Darabani, Fiul cel mic al preotului Virgil Buhăianu, Daniel, comisese în accident în apropiere de localitatea Păltiniş, rănind grav o altă persoană care a rămas cu urmări pe toată viaţa.
În acel articol noi am arătat viaţa dezorganizată a părintelui. Şi-a bătut nevasta până ce aceasta l-a părăsit şi a plecat la părinţi. De frică să nu fie răspopit, a convins-o să revină în casa parohială că nu o va mai bătea. Promisiunea preotului a ţinut de joi până mai apoi, cum se spune în lumea mireană. Bătută din nou, preoteasa l-a părăsit definitiv şi a murit din cauza consumului abuziv de alcool.
Rămas vădăoi, preotul Virgil Buhăianu n-a pierdut vremea şi s-a întorlocat cu o fostă nevastă de colonel de Armată, cu prenumele de Claudia. Părintele patronează un cazan de ţuică de pe urma căruia scoate bani frumuşei. Concubina Claudia are darul de a-i convinge pe creştini să-i împrumute anumite sume de bani. Aşa să face că s-a umplut de datorii prin sat. Părintele mai are şi două beizadele, ambele puşlamale, care au creat numai necazuri prin zona Darabanilor.
După ce toate aceste îndeletniciri preoţeşti au devenit publice, şi cum noi suntem de ceva timp în atenţia celor de la Mitropolia Iaşi prin cele ce scriem despre preoţii păcătoşi, se pare că preotului inspector Florin Chirilă nu i-au scăpat aceste detalii. Bun „negociator” în iertarea păcatelor preoţilor ajunşi la „spovedania” sa, Chirilă l-a lăsat pe părintele Buhăianu să strângă bănuţii de pe urma umblatului cu Ajunul Crăciunului şi cel al Bobotezei, după care l-a chemat la ordin la Mitropolie.
Se pare că părintele Buhăianu a fost aspru jumulit din ce-a adunat cu cele două Ajunuri, că tare supărat s-a întors în parohie. El s-a plâns celor dispuşi să-i asculte necazul că a fost turnat la Jurnalul de profesorul Constantin Moroşanu şi din cauza aceasta a fost chemat, „spovedit „ şi muştruluit la Mitropolie. Nu profesorul Moroşanu ne-a informat despre viaţa păcătoasă a părintelui şi a beizadelelor sale. Sunt mulţi cei care au fost, la rândul lor, jumuliţi de părinte când au apelat la cazanul de ţuică al acestuia, sunt mulţi cei care au împrumutat-o pe concubina preoteasă cu bani şi nu i-au mai primit înapoi. Este suficient să apărem în zonă şi inscripţia de pe maşină: Jurnalul şi Lumea lu’ Rotundu, că oamenii nemulţumiţi ne opresc şi-şi plâng necazurile. Aşa s-a întâmplat şi cu părintele Buhăianu. Creştinii din Bajura ne-au relatat cu lux de amănunte viaţa sa plină de cele mai neaşteptate păcate.
Acum părintele are o mare problemă. Cei de la Mitropolie i-au dat de ales: ori se căsătoreşte cu coloneasa Claudia, ori va fi răspopit. Probabil că părintele se află într-o mare dilemă: dacă s-o ducă pe Claudia la ofiţerul Stării Civile din Primăria oraş Darabani s-au el să se lepede de sutană. Dacă ar fi să-i dăm un sfat, noi i-am recomanda s-o ia pe Claudia de nevastă şi să nu renunţe la sutană, de vreme ce uşa Raiului nu se deschide la preoţi şi avocaţi. Dacă tot, prin faptele sale, s-a juruit Iadului, să-şi ducă lucrarea până la capăt
Putem râde şi glumi, că-i specific românilor, mai ales la necaz, dar în Protopopiatul Darabani se petrec prea multe lucruri necurate, demne de Lumea lu+ Rotundu. Cum părintele protopop Constantin Pânzaru (foto) este adânc ancorat, la rându-i, în mediul de afaceri, fiind chiar priceput în domeniu şi invidiat pentru prosperitatea sa materială şi financiară, musai va trebui să realizăm un reportaj de arhivă. Spre veşnica lor pomenire de către generaţiile viitoare!
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Viaţă de caloriferist
Horoscopul zilei
155 de ani de la Mica Unire, marcaţi la Biblioteca Botoşani
„Clovnul” la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache”
CJPCCT Botoşani: Comunicat de presă referitor la Unire
Dreptul la replică al companiei Romtelecom privind „cazul Buhăceni”
Chirtoacă: Unirea Republicii Moldova cu România este un fapt firesc
Comisia Europeană acordă unda verde pentru exploatarea gazelor de şist, cu cerinţe minimale
Război al cuvintelor şi acuzaţii: debut tensionat al conferinţei Geneva II dedicată Siriei
Ministrul economiei a cerut la Moscova sprijin pentru deblocarea exporturilor româneşti de carne în Rusia
Indicele Transformării 2014: România, "o democraţie defectă"
Ucraina: Protestatarii au fost avertizaţi prin SMS că participă la o tulburare în masă
"Atacurile media motivate politic" figurează, al doilea an consecutiv, în raportul MCV
Prognoza meteo pentru joi şi vineri
De ce nu a demisionat Radu Stroe
culisele deciziei politice de a-l menţine în funcţie pe ministrul liberal al Internelor
Nu accept să fiu umilit de Romtelecom
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog