Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Editorial
Sănătate
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10430
De la 07 Ianuarie 2003
111319077

Botoşani: Dezastrul preconizat la Staţiunea Popăuţi s-a produs

  • staţiunea a fost dată pe mâna unui intrus
  • 20 June 2013, 23:00
Am publicat seria de articole despre gruparea mafiotă organizată să pună mâna pe patrimoniul imobiliar şi ştiinţific al Staţiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Popăuţi. Din articolele publicare reieşea clar interesul oierului Ionică Nechifor pentru a acapara averea Staţiunii prin a obţine funcţia de director. Absolvent al unei facultăţi de învăţământ la distanţă, Nechifor n-are activitate profesională în domeniul zootehnic şi cu atât mai puţin în munca de cercetare.
Cu toate acestea, profitând de funcţia de consilier al fostului preşedinte al Autorităţii Sanitar – Veterinare şi de Siguranţa Alimentelor Mihai Ţurcanu, Ionică Nechifor s-a prezentat la preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti, prof. dr. Gheorghe Sin (foto) şi a făcut presiuni să fie schimbat directorul Ilie Chiorăscu, propunând ca în locul acestuia să fie numit un angajat al său. Cu ameninţări şi cu şicane, Nechifor a reuşit să-l determine pe directorul Chiorăscu să demisioneze, locul său fiind luat de către medicul veterinar Marian Florea. Medicul Florea este angajatul lui Nechifor la Asociaţia Moldoovis Botoşani. Numit director interimar, Florea a continuat să fie şi angajatul lui Nechifor.
De pe poziţia de director interimar, Florea i-a facilitat lui Nechifor să poată decide asupra mersului activităţii şi în acelaşi timp să scape de nişte datorii mari pe care le avea către Staţiune.
Un control efectuat de cercetătorii de la Palas Constanţa la Staţiunea Popăuţi a dat la iveală dimensiunea jafului la care este supusă instituţia de cercetare, totul bine dirijat de Nechifor. Deşi Nota de constatare încheiată a ajuns pe masa preşedintelui Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, profesorul dr. Gheorghe Sin n-a avut vreo reacţie de apărare a intereselor Staţiunii.
Mai mult, ieri, la preşedintele Academiei s-au prezentat medicul Marian Florea, director interimar al Staţiunii, însoţit de Ionică Nechifor. Medicul şi-a dat demisia iar Nechifor a cerut să fie numit directorul interimar al Staţiunii. Preşedintele Academiei s-a executat, motivând că a primit ordin politic.
Iată cum este distrusă cercetarea românească chiar de către cei puşi s-o apere. Astăzi, cei de la Staţiune aşteaptă ca Ionică Nechifor să se prezinte la post. Ei vor organiza un amplu protest şi nu-l vor primi pe Nechifor în curtea Staţiunii. Din câte-l cunosc pe Nechifor, mai bine zis violenţa sa fizică şi în limbaj, este posibil ca jandarmii să fie chemaţi şi să-l apere. Au mai făcut-o!
Cum este posibil ca un oier de rând, cu o facultate absolvită în condiţii dubioase, condamnat în mai multe rânduri pentru infracţiuni de violenţă asupra persoanei să fie numit în fruntea celei mai prestigioase instituţii de cercetare din România, în acelaşi timp fiind şi cea mai veche din ţară?
Iată că atunci când politicul decide inclusiv în munca de cercetare, ciobanii ajung oameni de ştiinţă. Jefuirea patrimoniului Staţiunii se va putea consuma sub protecţia legii, de vreme ce forul ştiinţific cel mai înalt în domeniu a legitimat acest jaf.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Dreptatea lui Stalin
În Brazilia, clasa politică este stupefiată de protestele de stradă
poporul se trezeşte: fie încetează să ne fure, fie oprim ţara
Raport: Leul ar putea menţine tendinţa de depreciere
Patru români, incluşi de Google pe o listă cu studenţi deosebit de talentaţi la informaticaă
Această aşa-zisă lege privind frontiera de stat a Transnistriei e o provocare
Topul judeţelor cu cei mai mulţi elevi navetişti
Alune americane
O conexiune politică stupefiantă
Ioan Rotundu
Carrefour România susţine producătorii români!
Moscova cere, în Parlamentul de la Chişinău, demisia ministrului Apărării, Vitalie Marinuţă
Guvernul schimba tot sistemul taxei de timbru, plăţile cresc si de 25 ori
Noul proiect al legii malpraxisului
* litigiul poate fi soluţionat amiabil, cuantumul daunelor morale - plafonat
Culise şi observaţii despre criza dintre Voiculescu şi Antonescu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă