Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8859
De la 07 Ianuarie 2003
122894508

Botoşani: Drumuri judeţene tot mai proaste, bani de întreţinere tot mai puţini

  • Ioan Rotundu
  • 22 February 2016, 23:00
Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Botoşani a declarat că pentru acest an bugetul alocat la întreţinerea drumurilor judeţene este de numai 7 milioane lei. Puţin, foarte puţin în raport cu starea unor drumuri.
Circul aproape zilnic prin judeţ şi cunosc foarte bine starea drumurilor judeţene. În momentul de faţă cel mai degradat drum judeţean este cel ce porneşte de la sensul giratoriu din centrul localităţii Vorona, trece prin satele Poiana, Sarafineşti, Corni şi iese în drumul european Botoşani – Suceava în zona Baisa. Pe porţiunea Vorona până la intrarea în localitatea Corni drumul este dezastruos. Nu se mai poate pune problema plombării ci direct a reasfaltării. Nu cunosc ce atitudine are primarul comunei Vorona, prof. Aurel Ştefan pentru că nu l-am găsit să stau de vorbă. Dar Dorel Dorneanu, primarul comunei Corni, s-a arătat revoltat şi în acelaşi timp neputincios
„Ultima discuţie am avut-o cu domnul preşedinte Sorescu. Mi-a spus că va acorda prioritate acestui drum. N-a făcut nimic. N-a trecut de la vorbe la fapte” mi s-a plâns primarul Dorneanu.
Acest drum are o poveste tristă dar şi demnă de atenţia procurorilor DNA de oriunde ar fi ei numai nu a celor de la Suceava care par a fi surzi şi orbi. În vremurile când Florin Ţurcanu era preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani a adus o firmă de la Vaslui (se zice că era a naşului său de cununie şi el deputat liberal ca fina Roxana Ţurcanu), care să repare drumul.
Lucrătorii firmei au venit cu nişte suflători mecanice, au suflat praful din gropi, au plombat iar după trei luni de zile de la executarea lucrărilor drumul era mai degradat decât fusese înainte de reparaţie. Firma vasluiană a naşului a încasat bani Frumoşi şi s-a dus spre alte zări. A lăsat în urmă o amintire celor de la Cabana Stejarul, o pagubă de vreo 3 mii de lei, neplătindu-le cazarea şi masa muncitorilor.
Nici vicepreşedintele CJ, inginerul Cristian Achiţei, specialist în drumuri şi poduri, nu s-a lăsat impresionat de starea degradată a acestui drum. Senin, el i-a spus primarului de Corni că nu sunt bani. Îi atrag atenţia vicepreşedintelui că anul trecut bani au fost la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri din cadrul CJ dar şeful Sorin Clim i-a dirijat unde i s-a părut lui că va avea parte de ceva para îndărăt.
În ce-l priveşte pe actualul preşedinte interimar al CJ, liberalul Gheorghe Sorescu, îi sugerez să-l cheme pe cumătrul Sorin Clim, că tot i-a botezat copilul, şi aşa, între cumetri, să găsească soluţia de a reabilita acest drum cu prioritate pentru că plătim atât impozit pe maşină cât şi rovinetă şi nu plătim ca să ne stricăm maşinile personale circulând pe acest traseu.
Faptul că primarul comunei Vorona şi Corni sunt la PSD, nu înseamnă că liberalii din conducerea CJ trebuie să-i pedepsească pentru că nu ei suferă ci noi, cei care am votat şi vom vota în 5 iunie a.c.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Pui cu glazură de muştar şi miere
Bancul zilei: Reproşul profesoarei
Horoscopul zilei de 23.02.2016
Perchezitii ale DNA la CJ Valcea
Lovitura dura pentru Cameron:
Boris Johnson, influentul primar al Londrei va face campanie pentru Brexit / Informatia a influentat cotele la pariuri
O femeie de 106 ani danseaza cu Michelle si Barack Obama
Lider social-democrat: PSD este deranjat de modul in care au fost schimbati prefectii
ANI a sesizat procurorii DNA in cazul primarului din Tg Jiu, Florin Carciumaru,
suspectat de coruptie si conflict de interese
Serie de atacuri asupra bancilor rusesti din Ucraina
Ciolos, primele propuneri de reforma a administratiei:
impozitul pe proprietate sa ia in calcul valoarea de piata a imobilelor si nu amplasarea lor. Plus: posibila disparitie a consiliilor judetene si contopirea judetelor in regiuni
Adrian Grajdan, condamnat definitiv la 3 ani inchisoare cu suspendare pentru favorizarea lui Nastase
Antena 3 despre voi, cei de pe net: cretini, imbecili, jivine viermanoase, putoi si drogati
Cruzi la suflet şi grabnici vărsători de sânge canin
Ioan Rotundu
Klaus Iohannis, despre numirile care vor avea loc in justitie in 2016 si statul de drept:
Nu voi fi un simplu spectator in acest proces si nu ma voi limita la un rol formal
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog