Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17256
De la 07 Ianuarie 2003
122877323

Botoşani/Flămânzi: Apocalipsă canină în centrul civic al oraşului

  • Ioan Rotundu
  • 26 November 2015, 23:00
Ieri după amiază locatarii de la blocurile din centrul civic al oraşului Flămânzi au trăit clipe de groază şi spaimă soldate cu multe atacuri de panică. Cineva a împrăştiat printre blocuri alimente otrăvite iar zeci de câini au murit în chinuri groaznice sub privirile speriate ale femeilor, plânsetele copiilor şi furia bărbaţilor. Mulţi au luat din cânii care se zvârcoleau în durerile generate de otravă şi i-au dus în casă pentru a le da să bea lapte ca antidot.
Medicul de familie Marius Bogdan (foto) era de serviciu la Centrul de permanenţă din Frumuşica care asigură urgenţele medicale şi pentru oraşul Flămânzi. A primit numeroase telefoane de la femei cuprinse de atac de panică. Când a aflat despre ce este vorba, medicul a sunat la 112 iar de aici i s-a făcut legătura la Poliţia judeţului. De la Poliţie i s-a spus că nu este treaba loc iar dacă sunt probleme cu atacuri de panică să sune la Ambulanţa. Mai mult, i-au cerut medicului să nu mai sune el la 112 ci să-i pună pe cei care au probleme să sune.
De precizat că în zona unde au fost otrăviţi câinii se află sediul Primăriei, al Poliţiei şi alte unităţi comerciale dar şi locuri de joacă pentru copii. O minte criminală a împrăştiat alimente otrăvite într-un spaţiu public aglomerat şi cu pericol de a fi otrăviţi copii sau chiar adulţi. Era de datoria celor de la Poliţie să fi sunat măcar la Poliţia oraş Flămânzi şi să le ceară să efectueze grabnic o anchetă ca să se afle cine a pus otrava, de unde a procurat-o şi să se ia măsurile corespunzătoare. Ori de la Poliţia Botoşani i s-a spus doctorului Bogdan că este treaba Poliţiei locale. Să nu fi ştiut cel de la Poliţia judeţeană că poliţiştii locali n-au competenţe în materie de cercetare penală ci numai întocmesc acte de constatare?
„Au fost ucişi peste 20 de câini pe care locatarii i-au îngropat printre blocuri. Mulţi câini sunt în agonie, cu burţile umflate. Este o atmosferă groaznică iar Rodica Bozu şi Claudia Pleşu au sunat să mă deplaseze la faţa locului pentru că sunt persoane cuprinse de atac de panică. Eu n-am cum să părăsesc serviciul şi am sunat la 112 la Poliţia judeţului, ori de aici am fost pur şi simplu expediat la Ambulanţa şi mi s-a interzis să mai sun eu la ei spunându-mise ca persoanele direct afectate să sune la 112 şi nu prin intermediari” mi-şa explicat medicul Marius Bogdan.
Locatarii din zonă îl suspectează pe primarul liberal Dan Oloeriu că ar fi pus la cale masacrul iar otrava ar fi fost procurată de către fostul primar social-democrat Micuţaru care este medic veterinar, între cei doi fiind o strânsă colaborare. Cei doi n-au fost de găsit ieri după amiază.
Mai spun locatarii că primarul are şi teren şi bani să amenajeze padocuri pentru câinii comunitari dar că a preferat să-i otrăvească pe domeniul public punând în pericol vieţi omeneşti.
Nu pot şti dacă afirmaţiile locatarilor sunt şi reale pentru că adevărul poate fi stabilit numai în urma unei anchete făcută de către organele de cercetare penală împreună cu cei de la Direcţia Sanitar-Veterinară Botoşani care pot stabili ce fel de otravă s-a folosit şi de unde a fost procurată.
În condiţiile în care Poliţia Botoşani s-a eschivat în a se implica iar cea din Flămânzi este tributară primarului Dan Oloeriu, personal nu cred că se va dori aflarea adevărului.
Copii care ieri după amiază plângeau lângă câinii care se zvârcoleau în durerile morţii vor rămâne mult timp marcaţi de aceste imagini generate de inconştienţa autorităţilor locale oricare ar fi acestea.

N.R. – În urma apariţiei articolului astăzi s-au prezentat la Flămânzi inspectorii de la Direcţia Sanitar – Veterinară Botoşani iar Poliţia locală a deschis o anchetă. Primarul a dispus ca toţi câinii morţi să fie puşi în containerele de gunoi, creând un alt pericol public. Vom reveni cu detalii în ediţia de mâine.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ghinionul motociclistului
Reţeta zilei: Zacuscă de gogoşari/ardei kapia
Horoscopul zilei de 27.11.2015
Botoşani: Noi dovezi privind abuzurile celor de la.ON
Abuzuri plătite cu mulţi bani publici şi privaţi
Vicepresedintele Irakului despre criza ruso-turca: Turcia risca sa duca lumea intr-un nou razboi
"Baronul despagubirilor", Mihai Rotaru, adus la DNA
Tribunal olandez: Drepturile imigrantilor la adapost si mancare nu sunt neconditionate
Erdogan provoaca Rusia sa dovedeasca acuzatiile ca Turcia cumpara petrol de la jihadistii Statului Islamic
Inca o condamnare la inchisoare, in prima instanta, pentru fostul lider sindical Liviu Luca
Turcia nu are de ce sa isi ceara scuze in fata Rusiei, afirma diplomatia turca
Cum se fura legal. O marturie din interiorul sistemului
Deputatul PNL Ioan Oltean a fost adus cu mandat la DNA,
dupa ce a fost ridicat de pe aeroport
Reactia Guvernului la acuzatiile aduse ministrului Toba:
Daca verdictul va fi de plagiat, nu exista decat o solutie
Avere distrusă de un coş de fum deteriorat
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog