Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14233
De la 07 Ianuarie 2003
122899882

Botoşani: Flutur se simte dezgustat de atmosfera din Primăria Botoşani

  • 6 February 2014, 23:00
Ieri, fostul primar Cătălin Flutur a avut o ieşire publică prin care şi-a manifestat dezamăgirea faţă de atmosfera actuală din Primăria Botoşani. El a arătat că numirea viceprimarului Cosmin Andrei în fruntea Comisiei de disciplină care să ancheteze activitatea directorului Direcţiei de Servicii Publice, Sport şi Agrement Eugen Ţurcanu a fost o decizie ilegală şi totodată imorală.
Este de notorietate faptul că viceprimarul Cosmin Andrei se află în conflict cu directorul Ţurcanu, conflict apărut după ce viceprimarul a încercat să-l determine pe Ţurcanu să comită o serie de ilegalităţi în gestionarea banului public. Iar directorul Ţurcanu, ca să nu fie acuzat de participare la comiterea unor eventuale infracţiuni a prezentat presei documentele prin care viceprimarul a intrat în conflict cu legea. De aici şi duşmănia dintre cei doi.
Aşa stând lucrurile, nu era corect faţă de lege şi nici moral ca primarul Ovidiu Portariuc să-l desemneze preşedintele Comisiei de anchetare a lui Ţurcanu pe viceprimarul Cosmin Andrei. Apoi, când Ţurcanu s-a prezentat în faţa Comisiei pentru a demonstra că el n-a făcut decât să respecte legea, viceprimarul a pus un poliţist local să-l filmeze, încercând astfel să-l intimideze şi să-l compromită.
Ţurcanu se află în fruntea DSPSA de peste cinci ani, deci are o anumită experienţă în domeniu iar viceprimarul Cosmin Andrei nu are nici experienţă şi nici competenţă profesională în acest domeniu. Firesc ar fi fost ca preşedintele Comisiei să fi fost desemnat un funcţionar din primărie cu vechime în munca de administraţie şi bun cunoscător al competenţelor ce le are Ţurcanu ca director în fruntea unei direcţii. Este evident că şi primarul Ovidiu Portariuc şi viceprimarul Cosmin Amndrei au urmărit fără a se mai feri intimidarea lui Ţurcanu pentru a-l forţa să demisioneze din funcţie, gest pe care cei doi îl aşteaptă încă din cursul anului trecut.
„În Primăria Botoşani, nu mai era nimeni care să conducă Comisia de disciplină? Puteau să pună administratorul public, director la dezvoltare, director la programe, la achiziţii, dar nu o persoană direct implicată. Este imoral ca preşedintele comisiei să fie domnul Andrei”, a afirmat Cătălin Flutur.
Fostul primar a mai sesizat faptul că actualul primar Ovidiu Portariuc a rezervat din bugetul public suma de 2,35 milioane lei fără a da vreo explicaţie ce intenţie are în cheltuirea acesteia şi fără ca suma să apară în vreo anexă la buget cum ar fi fost normal şi legal.
“Această sumă a fost ţinută clar la secret şi chiar dacă a fost solicitat nu ni s-a pus la ispoziţie detaliile”. a declarat fostul primar. Şi referitor la alocarea sumei de 800 mii lei către echipa FC Botoşani, Flutur a constatat că primarul Portariuc a manipulat situaţia. „Să spui că dai 800.000 de lei pentru fotbal este o antepronunţare. Nu ştii ce proiecte vor fi depuse” – a precizat Flutur, întărind astfel şi convingerea altor consilieri locali că Portariuc a întocmit bugetul instituţiei după criteriile sale personale şi nu după interesele reale ale comunităţii.
În susţinerile sale că actualul primar nu lucrează în interesul comunităţii care l-a investit în funcţie, Flutur a ţinut să remarce, ironic, cum vrea Portariuc să facă economii la combustibil.
Este ştiut faptul că Portariuc a declarat presei locale că va realiza economii importante la bugetul primăriei restrângând cheltuielile cu combustibilul. Numai că una a declarat şi cu totul alta a făcut. Primăria Botoşani se aproviziona cu combustibil de la staţia Petrom. Fără vreo explicaţie, Portariuc a semnat un contract de aprovizionare de la Lukoil, staţie unde combustibilul este sensibil mai scump decât cel de la Petrom.
” Cum pot să am tupeul să spun că facem economie când eu din start am semnat un contract păgubos. Nu înţeleg această trecere la Lukoil, când preţurile sunt mai mari”, a punctat Flutur.
Preocupat să facă epurări politice îân rândul personalului din Primărie, interesat să dirijeze licitaţiile către firmele agreate de persoana sa, insistent în a rezolva nevoile celor din gaşca cu care s-a înconjurat, primarul Portariuc n-a mai avut timp să analizeze facturile de plata unor cheltuieli curente. Aşa s-a ajuns în situaţia ca Primăria Botoşani să plătească în plus la E.On Gaz suma de 366.000 lei. Este constatarea Curţii de Conturi şi nu o invenţie răutăcioasă. Să vedem cum va reuşi Portariuc să recupereze de la nE.On Gaz paguba creată instituţiei ce o conduce.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Între prieteni
Horoscopul zilei
Preşedinte Traian Băsescu consideră inacceptabil tratamentul la adresa şcolilor româneşti din Transnistria şi cere OSCE să intervină
Rompetrol: Carburanţii se vor scumpi cu 0,4 lei pe litru după introducerea accizei de 7 eurocenţi
Proiect gigantic de construire a unui inel de accelerare a particulelor cu o circumferinţă de 100 km, între Franţa şi Elveţia
Mario Draghi (BCE): Nu exista deflaţie în zona euro
Klaus Johannis: Un număr mic de membri PNL susţine ieşirea de la guvernare
CNA: B1 - amendă 70 mii lei pentru o emisiune despre "lovitura de stat" din decembrie
pentru Antena 3 in cazul batjocoririi unor jurnalişti, 50 mii lei Sinteza zilei
Ponta a discutat cu Isărescu la BNR despre înjumătăţirea ratelor
În anul electoral 2012, Guvernul a trimis administraţiilor locale de aproape 4 ori mai mulţi bani din fondul de rezervă decât în 2011
Scrisoare deschisă a unui operator 112
încetaţi această campanie oribilă la adresa noastrălăsaţi-ne să salvăm acele vieţi care înseamnă pentru voi doar statistici
Crin Antonescu confirmă demisia lui Daniel Chiţoiu
Nasul primarului Portariuc
Incendiu cu victimă la Coşula
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog