Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Sport
Administraţie
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
27709
De la 07 Ianuarie 2003
113183398

Botoşani: Judecătoare suspectată că vrea să dea achitare unui poliţist corupt

  • 18 April 2016, 23:00
Despre inspectorul pr. De poliţie Mihai Cliveţ s-a scris mult în Jurnalul. S-a scris mult pentru că şi activitatea sa infracţională este una extrem de bogată. Ca să puteţi pătrunde în culisele unui dosar în care Cliveţ are calitatea de inculpat pentru că a ar fi bătut un subaltern, readucem în actualitate anumite fapte ale trecutului său.
Aflat în funcţia de şef al Secţiei de Poliţie Rurală Flămânzi, poliţistul Mihai Cliveţ a comis mai multe abuzuri şi ilegalităţi printre care decontare fictivă de chirie de câteva mii de lei, primire de foloase necuvenite sub formă de bunuri materiale şi alte atenţii etc. Dar cel mai grav s-a dovedit a fi comportamentul său faţă de subalterni pe care-i forţa să ia anumite decizii favorabile persoanelor aflate sub protecţia sa şi care erau prinse comiţând infracţiuni la circulaţia rutieră.
Toate aceste abuzuri erau cunoscute de către conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani dar sancţiunile aplicate lui Cliveţ erau graţiate de către superiorii din cadrul Inspectoratului General de Poliţie Bucureşti unde Cliveţ avea uşi deschise.
În urma unui reportaj televizat în care au apărut grave acuzaţii la adresa lui Cliveţ, acuzaţii aduse de un număr de trei agenţi de poliţie, comandantul de atunci al IJP Botoşani, comisarul şef Cristian Cucoreanu, l-a sancţionat disciplinar şi mutat la Secţia de Poliţie Rurală Hlipiceni. Numai că sancţionându-l pe Cliveţ, Cucoreanu a deranjat gruparea mafiotă din care acesta făcea parte, aşa că nu peste mult timp Cucoreanu avea să devină victima acestei grupări şi să-şi piardă funcţia de comandă.
Cât a funcţional ca şef la Flămânzi, Cliveţ a lovit un subaltern care l-a acţionat în judecată pentru infracţiunea de purtare abuzivă (art. 296 NCP). Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Botoşani sub nr. 17666/193/2014 la data de 11.12.2014 şi este judecat de către judecătoarea V. A. care a audiat mai mulţi martori, agenţi de poliţie din subordinea lui Cliveţ. Un număr de 12 agenţi au confirmat toate abuzurile şi ilegalităţile comise de Cliveţ în calitate de şef al Poliţiei Rurale Flămânzi, inclusiv purtarea abuzivă.
Numai că la sugestia sau sub presiunea unor şefi ai lui Cliveţ din IJP Botoşani, judecătoarea a început să devină făţiş părtinitoare lui Cliveţ, să blocheze anumite mărturii defavorabile lui şi să încurajeze mărturiile a doi agenţi de poliţie care au declarat că nimic din ce s-a reclamat la adresa lui Cliveţ nu este adevărat.
Un astfel de martor favorabil lui Cliveţ este şi agentul de poliţie Mădălina Ghidersa. Surse din poliţie susţin că fata aceasta aflată la început de carieră a fost instruită de Cliveţ ce mărturie să depună în favoarea sa, asigurând-o că va fi favorizată în promovare. Iar fătuca, cu numai un an şi jumătate de şcoală la Câmpina, pare să fi dat crezare promisiunilor lui Cliveţ şi a făcut declaraţii mincinoase.
Unul dintre martorii cheie care l-ar fi pus pe Cliveţ în faţa unor probe greu de înlăturat era agentul de poliţie Dan Haureş. Numai că judecătoarea, pusă în temă de cine a trebuit, l-a refuzat ca martor. Iată ce a consemnat judecătoarea în Încheierea de şedinţă din 1.04.2016 „În condiţiile în care numitul Haureş Dan Cristian nu a fost audiat nici la urmărirea penală şi nici în cursul judecăţii de faţă cu privire la incidentul dintre părţi, instanţa apreciază că nu interesează declaraţia pe care acesta a dat-o în calitate de persoană vătămată în dosarul menţionat anterior.”
Dar Haureş nu s-a lăsat învins de manipulările din culise şi a denunţat-o pe Mădălina Ghidersa pentru mărturie mincinoasă. S-a luptat mult Haureş cu magistraţii până ce aceştia n-au avut încotro şi au trebuit să efectueze o anchetă care s-a concluzionat cu faptul că agentul de poliţie Mădălina Ghidersa a minţit sub jurământ.
Acum este trimisă în judecată pentru mărturie mincinoasă. Următorul termen de judecată dat de judecătoare este 11 mai 2016, termen după care se va trece la judecata pe fond şi pronunţarea unei sentinţe. La acest termen de judecată judecătoarea va avea o mare surpriză, punându-i-se în faţă dovezile de mărturie mincinoasă ale Mădălinei Ghidersa, probe care vor schimba radical opinia sa faţă de Cliveţ
Poliţistul Mihai Cliveţ are calitatea de inculpat în mai multe dosare aflate pe rolul instanţelor de judecată dar în niciunul nu s-a dat pronunţarea, judecata fiind tergiversată pe diverse motive, toate în favoarea acestuia.
Să mai amintim că imediat ce la comanda IJP Botoşani a fost instalat comisarul şef Mihai Bunduc, deşi sancţionat şi mutat disciplinar de la Flămânzi la Hlipiceni, Mihai Cliveţ a fost adus la sediul IJP şi făcut ofiţer de cercetări penale asupra colegilor săi de muncă. Mai direct spus, un infractor în devenire, un inculpat în mai multe dosare, este pus să-şi ancheteze colegii suspectaţi de comiterea unor infracţiuni legate de serviciu.
Membru al grupării mafiote care a pus stăpânire pe activitatea IJP Botoşani, Mihai Cliveţ joacă tare. Pe moment! Păcat de agentul de poliţie Mădălina Ghidersa că a căzut victimă unor infractori periculoşi iar cariera sa ca agent de poliţie s-ar putea încheia în curând.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Morala Zen
Reţeta zilei: Salată de ţelină cu măsline
Horoscopul zilei de 19.04.2016
Ludovic Orban, la DNA: Voi colabora cu organele de ancheta si voi contribui la aflarea adevarului
Marian Munteanu, intrebat daca Zelea Codreanu a fost un criminal:
Justitia romana a spus ca nu
Conducator de doctorat al Academiei de Politie "Al. I. Cuza", pus sub control judiciar,
dupa ce a incasat taxe de la doctoranzi fara a le mai preda la casierie
Primele demersuri privind o posibila canonizare a parintelui Arsenie Boca:
O comisie va cerceta viata, activitatea si scrierile acestuia
Octavian Bellu, dupa esecul echipei feminine de gimnastica:
Daca se doreste neaparat un tap ispasitor, ma ofer eu
Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani
Prognoza meteo pentru fiecare regiune din tara pana de Paste
Cotatia petrolului revine pe scadere,
dupa esecul negocierilor dintre marii producatori pentru inghetarea productiei
Satul care a ajuns proprietatea unei familii prin decizie judecatoreasca
Ce se intampla in "Vestul Salbatic" al Romaniei
Dragos Pislaru, consilier al premierului Ciolos, este noul ministru al Muncii
Motivarea instantei in cazul lui Cristian Popescu Piedone:
Buna reputatie nu e conditie in lege pentru admisibilitatea candidaturii
Dumnezeu nu i-a protejat pe preoţi de amenzile pompierilor
Magazin distrus parţial de un frigider defect
Atenţie la ipocrizia păcii şi a consensului oferite de PSD
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă