Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Important
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21467
De la 07 Ianuarie 2003
122881534

Botoşani: Liberalii botoşăneni cu probleme să facă un pas în spate

  • Ioan Rotundu
  • 29 September 2015, 23:00
PNL Botoşani are de rezolvat o mare problemă. Toţi cei care în momentul de faţă se înghesuie să iasă public pentru a face declaraţii politice în interesul partidului au avut sau au probleme cu legea iar corupţia pare să fie cartea lor de vizită. Aceşti lideri cu imaginea şifonată i-am enumerat ori de câte ori mi s-a ivit prilejul dar o fac şi cu ocazia comentariului de faţă.
Deşi preşedinte interimar este senatorul Viorel Grigoraş, condamnatul Florin Ţurcanu continuă să controleze activitatea partidului şi să dea ordine. Deputatul Verginel Gireadă, condamnat şi el, la un moment dat se visa candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Botoşani. Senatorul Corneliu Popescu are un trecut politic plin de bube financiare dar emite comunicate de presă prin care ne dă lecţii de etică şi morală Ionică Nechifor are la activ două condamnări pentru acte de violenţă şi este principalul suspect în aducerea Staţiunii Popăuţi pe calea desfiinţării. Deputatul Costel Şoptică va trebui să dea explicaţii, mai devreme sau mai târziu, referitor la unele afaceri derulate prin firmele personale cu banii publici fără a-şi onora toate obligaţiile contractuale.
Aceşti lideri locali PNL care ţin cu tot dinadinsul să reprezinte partidul în faţa electoratului nu fac altceva decât să îndepărteze de partid puţinii votanţi care mai crede în politica de dreapta.
Aflat într-o asemenea situaţie, PNL se mai poate salva doar dacă toţi cei enumeraţi mai sus fac un pas în spate, dispar din viaţa publică şi-i lasă să treacă în faţă ca reprezentanţi ai partidului pe Gheorghe Sorescu, Viorel Iliuţă, Cătălina Lupaşcu, Cătălin Flutur, Cristian Achiţei, liberali care nu au pătată imaginea de politician şi nici cea profesională şi care n-au făcut obiectul unor scandaluri publice generate de acte de corupţie.
PSD-ul şi-a pregătit campania electorală a alegerilor locale de la anul prin a ataca PNL-ul, principalul concurent politic, tocmai sub aspectul vulnerabilităţii actualilor liberali care se încăpăţinează să reprezinte partidul. Aceşti liberali compromişi nu pot ataca PSD-ul acuzându-l că este un partid al corupţilor pentru că şi ei la rândul lor sunt din aceiaşi categorie.
Iar PSD-ul are marea problemă cu candidatul la Primăria Botoşani. Actualul primar Ovidiu Portariuc este compromis total şi sondajele, cele reale, nu-l mai indică câştigătorul viitoarelor alegeri. Iar problema cea mai dificilă pentru PSD este că nu au un alt candidat credibil, capabil să-l bată pe Cătălin Flutur. Motiv pentru care duce o luptă pe viaţă şi pe moarte cu Flutur pentru a-l compromite cu ceva în ochii botoşănenilor.
Şi Flutur are o mare problemă. Nu va putea ieşi să ceară botoşănenilor un nou vot pentru a le fi primar dacă la dreapta şi stânga sa vor sta liberalii corupţi şi cu probleme penale.
Iată de ce cred că cel mai bile pentru PNL ar fi ca actualii lideri problemă să facă un pas înapoi şi să-i lase în faţă pe cei credibili. Părerea mea!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Dorinţa din timpul înmormântării
Reţeta zilei: Dulceaţă de ardei iute
Horoscopul zilei de 30.09.2015
Rusia: Cand candidatul Kremlinului pierde alegerile, pana si alegatorii sunt surprinsi
Prognoza meteo pentru miercuri si joi
Medicii de la Spitalul Universitar au decis externarea lui Sorin Oprescu
Primarul va fi dus inapoi in Arestul Politiei
SUA: O maimuta a evadat din casa proprietarului sau si a comis o serie de pagube
Reactie rapida la motiunea esuata:
Blatistii fricosi din fruntea PNL trebuie sa plece
Tragicomedia de la mitingul anti-ponta organizat de PNL
Cine sunt oamenii adusi cu autocarele la mitingul anti-Ponta
Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor: Romania va solicita un nou acord cu FMI anul acesta
Ce nu s-a vazut la TV in ziua in care guvernul Ponta nu a picat
Flori şi lacrimi pentru Cornelia Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog