Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
31441
De la 07 Ianuarie 2003
111206769

Botoşani: Liceul Şendriceni, mereu prins de ger pe nepregătite

  • 20 July 2014, 23:00
Iarna îşi va intra în drepturi în scurt timp, iar unităţile şcolare ar trebui să aibă pregătit stocul de combustibil pentru încălzirea sălilor de clasă, a laboratoarelor şi sălilor de sport. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, combustibilul pregătit pentru încălzirea şcolilor ar trebui să fie suficient pentru întregul sezon rece, în marea majoritate a localităţilor. Verificările Inspectoratului arată că motive de îngrijorare ridică aceeaşi unitate de învăţământ care, de ani de zile, este nepregătită pentru înfruntarea gerului.
Este vorba de Grup Şcolar Şendriceni, pentru care administraţia locală nu a reuşit să achite datoriile din iernile trecute, nu să mai facă şi aprovizionarea cu combustibil pentru acest sezon rece. “Este luată şi în acest an în calcul mutarea elevilor în sezonul rece la Dorohoi”, a declarat inspectorul şcolar general Mihaela Huncă (foto), în legătură cu posibila rezolvare a problemei pe care o aduce iarna la unitatea de învăţământ din Şendriceni, dacă nu se vor găsi fonduri pentru cumpărarea de combustibil.
Administraţia locală din Şendriceni ar trebui să facă rost de două miliarde de lei vechi doar pentru a achita datoriile şcolii, neplătite anul trecut.
Situaţia este cunoscută la nivel central, în fiecare an directorii care au fost la cârma acestei şcoli anunţând Ministerul Educaţiei despre faptul că administraţia locală nu poate asigura din fonduri proprii cheltuielile mari cu încălzirea unităţii de învăţământ.
Vineri, în videocoferinţa pe care reprezentanţii Guvernului au avut-o cu directorii de inspectorate judeţene, s-a atras atenţia şi asupra încălzirii şcolilor , premierul spunând ca acolo unde sunt situaţii deosebite să îi fie comunicate în cel mai scurt timp. Rămâne de văzut dacă acest îndemn nu a fost făcut doar pentru a face impresie la electorat.
Alocarea a 5 miliarde de lei vechi ar rezolva problema la Şendriceni, atât pentru încălzirea şcolii în această iarnă, cât şi pentru plata datoriilor. Părinţii copiilor şi-au arătat în fiecare iarnă nemulţumirea că aceştia sunt mutaţi la Dorohoi şi trebuie să facă naveta pe orice vreme, în timp ce unitatea şcolară din Şendriceni îşi închide porţile din cauza gerului. (Doina Marcu)
29.10.2012

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Marea răfuială a lui Portariuc
Un Amărie lipsit de glorie
Bancul zilei: Poliţistul tomân şi maşina englezească
Horoscopul zilei
Bătaie de joc la Salina Tg. Ocna
Ioan Rotundu
Tg. Ocna: „Competenţii” de la OPC Bacău au declarat sarea inamic public
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă