Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2610
De la 07 Ianuarie 2003
122888259

Botoşani: Marea înşelătorie cu cupoanelor pentru alimente iese la iveală

  • Mii de botoşăneni vor înghiţi în sec cu gândul la pomana electorală promisă de PSD
  • 18 November 2014, 23:00
După cum se cunoaşte, în ultimele săptămâni,zeci de mii de botoşăneni au primit prin poştă, alături de cuponul de pensie şi un fluturaş prin care au fost anunţaţi că, la o dată nespecificată, vor primi prin primăriile locale alimentele distribuite prin PEAD (Programul European de Ajutorare a Persoanelor Defavorizate). Numai că modul de distribuire a cupoanelor asociat cu pliantele electorale ale PSD-ului împărţite în acelaşi mod, a creat falsa impresie că ajutoarele destinate persoanelor cu venituri mici şi şomerilor vin din partea partidului reprezentat de politicianul roşu Victor Ponta.
Aproape toţi cei care au fost astfel înştiinţaţi că vor beneficia de ulei, zahăr şi conserve de carne s-au bucurat de „pomana electorală” a PSD-ului care le va intra în traistă, fără a se gândi că aceste produse sunt împărţite de şase ani de zile printr-un program derulat din fonduri europene monitorizat de Consiliul Judeţean Botoşani, indiferent dacă anul este electoral sau nu!
Partea gravă este că, din dorinţa de a beneficia de capital electoral suplimentar, PSD-iştii au trimis astfel de cupoane aproape tuturor persoanelor din mediul rural, nu numai celor care, afectate de pensie mică, şomaj sau de dizabilităţi, ar fi fost în măsură să le primească.
S-a ajuns astfel la situaţia jenantă în care, în scop electoral, în loc să fie distribuite la nivel naţional 2,5 milioane de cupoane, s-au trimis prin poştă aproape cu un milion mai multe, motiv pentru care, printr-o adresă trimisă Consiliului Judeţean Botoşani de Ministerul Muncii se solicită returnarea acestor cupoane de către primării.
Zeci de mii de botoşăneni au fost înşelaţi de PSD prin această metodă mai ales că au existat comune „aproape 100% roşii” în care, pentru stimularea electoratului, s-au distribuit asemenea înştiinţări la jumătate dintre locuitori.
Numai la Vorniceni, după cum informează preşedintele CJ Botoşani, au ajuns circa 4.800 de cupoane, la o populaţie de 11.000 de locuitori. „Astfel de cupoane au fost împărţite în întreg judeţul pentru a fi atrase voturi către candidatul Victor Ponta. Deja cetăţenii vin la primării şi solicită dreptul lor. Dar avem o adresă de la Ministerul Muncii prin care se cere tuturor primăriilor să retragă cupoanele de la populaţie, pentru că s-a făcut o greşeală şi persoanele respective nu îndeplinesc nici o condiţie pentru a primi acele ajutoare”, a afirmat Florin Țurcanu, preşedintele CJ Botoşani.
La sfârşitul săptămânii trecute, la nivelul primăriilor din zona Flămânzi încă nu se cunoştea exact numărul persoanelor care urmau să beneficieze de alimente prin programul PEAD.
„Am înţeles că s-au făcut greşeli cu aceste cupoane, nu ştiu dacă intenţionate sau nu, acestea fiind lucruri la nivel înalt, care pe mine mă depăşesc. Ştiu doar că în cursul zile de luni ar urma să primim de la Ministerul Muncii, prin Consiliul Judeţean Botoşani listele, refăcute, cu beneficiarii acestor ajutoare”, ne-a spus Costel Rădeanu, primarul comunei Frumuşica.
Nici Ciprian Ivanov, primarul comunei Copălău, nu deţine informaţii despre data exactă la care vor sosi listele cu beneficiarii acestui program, dar presupune că acestea vor ajunge în comună „la fel ca în alţi ani, odată cu cantităţile de alimente ce ne vor fi repartizate”.
Ceea ce ştie cu siguranţă primarul de Copălău este faptul că din cele 900 de persoane care beneficiază în localitate de aceste alimente, „unele, trecute pe tabele în anii trecuţi, nu au primit cupoane, dar în schimb au primit altele, care nu fac parte din categoriile defavorizate”.
Cu o situaţie asemănătoare se confruntă şi Alexandru Răileanu, primarul comunei Prăjeni de la care am aflat că în localitatecau primit cupoane prin poştă şi multe alte persoane în afara celor care au beneficiat de vechiul program. „Am primit şi eu o adresă de returnare a cupoanelor, dar cum să le returnăm dacă ele au venit prin poştă?”.
Precum se poate lesne constata, Guvernul Ponta şi liderii PSD i-au prostit din nou pe botoşăneni să voteze cu candidatul Victor Ponta la Preşedinţia României. Iar fraierii s-au înghesuit la vot la primele orele ale dimineţii. Acum vor privi la soare, că n-au deloc ţinere de minte derspre modul în care au fost minţiţi şi la alegerile anterioare.
Gabi Gomboş

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Premoniţie
Cum se prepara slanina afumata?
Horoscopul zilei
Probleme in aplicarea impozitului aferent veniturilor din jocuri de noroc
Presa germana jubileaza
Crestin-democratii germani semnaleaza investitorilor ca pe Romania lui Iohannis se poate conta
Botoşani: La Flămânzi, preşedintele PSD i-a luat la bătaie pe votanţii lui Iohannes
Fiica lui moş’ Hapău, personaj emblematic al localităţii, îl acuză de lovire pe vicele Micuţaru, preşedintele Organizaţiei locale PSD!
Un nou episod din activităţile de la şcoala Rădăuţi Prut
Regele Mihai a invitat la Palatul Elisabeta 12 fosti sefi de stat din Europa Centrala si de Est
Demisie si alegeri anticipate sau sa-si asume Guvernul Ponta guvernarea pana in 2016?
Victor Ponta cere ministrilor sa pregateasca bugetul pe anul viitor
Dupa aceea, decidem masurile speciale
Senatorul PSD Serban Nicolae: Locul lui Ioan Rus si al lui Ilie Sarbu nu e in Partidul Social Democrat
Ei nu sunt de stanga si nu pot reprezenta vreodata social - democratia transilvaneana
Legea amnistiei si gratierii a fost respinsa
Senatorul PNL Akos Mora a demisionat din Parlament
Klaus Iohannis: Ce dorim noi e o schimbare a puterii in Romania
Noi, PNL, dorim sa preluam puterea. Acest lucru se va intimpla in 2015 sau cel mai tirziu in 2016
Domnule comisar şef, a sosit momentul demisiei!
Ioan Rotundu
S-a stabilit soarta consilierilor şi primarilor transfugi
Ioan Rotundu
Horodiştea: Aniversare de 100 de ani în cel mai nordic punct al judeţului
Organizaţia de Tineret a PNL Botoşani mulţumeşte tuturor tinerilor care au votat pentru Klaus Iohannis
Omul de afaceri Avraham Morgenstern, un apropiat al lui Radu Mazare, a fost retinut pentru 24 de ore
El este acuzat de un prejudiciu de peste 10 mil euro
Au rămas fără imunitate deputatii Ioan Dinita (PC), Ioan Adam (PSD) si Mircea Rosca (PNL)
Crin Antonescu: Nu sunt interesat de revenirea la conducerea PNL
Victor Ponta a fost sinucis politic
Secţia de Etnografie Botoşani: Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog