Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4638
De la 07 Ianuarie 2003
122890287

Botoşani: Mesajul Înalt Preasfinţitul Teofan către botoşăneni

  • 23 April 2012, 23:00
Luni, botoşănenii au sărbătorit ziua oraşului lor la adăpostul manifestărilor nenumărate pe care municipalitatea le-a pregătit pentru a marca această dată specială.
Ziua a început cu o slujbă înălţătoare la Biserica Sfântul Gheorghe, protextorul Botoşaniului, oficiată de Înalt Preasfinţitul Teofan şi un sobor de preoţi de la parohiile din oraş.
În ciuda faptului că a fost o zi obişnuită de lucru, peste o mie de botoşăneni au fost prezenţi la slujbă, rugându-se în acelaşi gşas cu preoţii prezenţi pentru iertare de păcate şi pentru ajutor.
Dintre oficialităţi nu a lipsit primarul oraşului, Cătălin Flutur şi prefectul judeţului Botoşani, Cristian Roman, care a venit mai târziu de această dată. Predica Înalt Presfinţitului Teofan a cuprins crâmpeie din viaţa mucenicului care şi-a dat viaţa pentru Hristos, menite să amintească credincioşilor că pot fi biruitori.
„Fiecare creştin din Botoşani ar trebui să aibă în casă o icoană cu Sfântul Gheorghe, ca văzând balaurul să-şi amintească de viaţa aceasta în care avem de luptat cu mulţi balauri cu nenumărate capete şi cu nenumărate mendre. Dar puteţi fi biruitori, prin viaţă de familie curată, prin naştere de prunci, pe care să-i creşteţi cu frica de Dumnezeu” a spus printre altele mitropolitul Teofan.
La final, primarul Cătălin Flutur, în scurta sa alocuţiune, a cerut scuze botoşănenilor şi în numele consilierilor locali dacă nu s-au ridicat la înălţimea aşteptărilor în aceşti patru ani. După slujbă, municipalitatea a pregătot pentru btu cei prezenţi la slujbă şi nu numai peste zece mii de sarmale, ouă şi cozonac. Botpşănenii au stat minute bune la coadă pentru pomana primăriei. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Pensionarul protestatar de pe Pietonalul Unirii era să ia bătaie
Paştele Blajinilor, un străvechi obicei românesc
Amenzi aspre pentru cei care au făcut scandal la Zilele Oraşului
Informaţii utile referitoare la Bac
Elevii vor trebui să recupereze materia
Sindicatul Sanitas vrea sondaje de opinie printre asiguraţi
Bancul zilei: Colaborare amoroasă
Comunicat de presă Nova Apaserv
„Vreau să fiu pompier voluntar”
Caricatura zilei
Românii sunt cei mai numeroşi străini din această ţară
Mai mulţi români aflaţi în Ungaria au fost atacaţi cu gloanţe
CNCD dă liber la persecutat români în Covasna și Harghita
COMUNICAT – Mişcarea pentru Botoşani
Horoscop
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog