Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22918
De la 07 Ianuarie 2003
122882985

Botoşani: Ovidiu Portariuc ar putea primi premiul naţional „baronul Munchausen”

  • Ioan Rotundu
  • 25 May 2015, 23:00
Mai toţi primarii în funcţie cârpesc câte o minciună atunci când sunt nevoiţi să dea socoteală cetăţenilor pentru anumite realizări proaste sau deloc. Însă primarul de Botoşani, Ovidiu Portariuc pare a fiu cuprins de maladia minciunii şi nu se mai poate controla. Omul nu-i mai minte numai pe botoşăneni ci acum şi-a promovat minciunile la nivel naţional. Şi nu o face prima oară.
Vă aduc aminte că pe la începutul anului 2014, la o conferinţă naţională organizată la Bucureşti, de la tribuna vorbitorilor a anunţat audienţa că la Botoşani a luat fiinţă o Zonă Metropolitană care va construi un stadion comun cu sucevenii, pe undeva pe la Dumbrăveni dar şi asigurarea legăturii dintre Botoşani şi Suceava printr-un tren de mare viteză.
Ieri, pe portalul naţional de ştiri HotNews a apărut o ştire preluată de la Agerpress cum că primarul de Botoşani, Ovidiu Portariuc, va reorganiza transportul în comun exclusiv cu mijloace electrice. Portariuc s-a lăudat că va accesa fonduri europene în sumă de 20 milioane de euro cu care va achiziţiona 24 de autobuze electrice şi 24 de tramvaie şi că va pune la punct la nivelul municipiului Botoşani o reţea de prize electrice care să asigure alimentarea autobuzelor.
"Botoşaniul ar putea deveni primul municipiu din tara in care transportul public se face doar electric. Ne propunem sa achiziţionam autobuze electrice pentru a suplimenta cursele pe traseele care nu sunt atinse de tramvaie", a afirmat Portariuc, citat de Agerpress. Primarul Botoşaniului, alături de reprezentanţii firmelor care asigura transportul in comun, au testat, luni, au autobuz electric pe străzile municipiului.
"Infrastructura înseamnă doar prize de alimentare si vreau sa va spun ca in acest an Agenţia Fondului de Mediu (AFM) are in vedere dotarea fiecărui municipiu din ţară cu un număr de 40 - 50 de prize de alimentare electrica, inclusiv pentru transport public urban", a menţionat edilul..
Omul acesta, în 3 ani de zile de când este primarul oraşului n-a adus nici un euro, bani europeni, în baza vreunui proiect propriu ci doar în baza celor moştenite de la Cătălin Flutur.
Dar să revenim la modul său dezinvolt de a minţi. Imediat după alegerea sa ca primar ne-a anunţat că va aduce specialişti nemţi care să pună la punct oraşul din punct de vedere urbanistic şi că ca reorganiza transportul în comun după model german. Nu s-a întâmplat nimic de la acea declaraţie.
Ca să nu mai lungesc şirul minciunilor lui Portariuc, mă opresc doar asupra celor din acest an:
- 29.01.2015 Locuitorii din Luizoaia au protestat la Primărie că au fost abandonaţi de primarul Portariuc. Acesta a promis că va sta de vorbă cu ei şi le va prelua problemele spre rezolvare. Doar i-a minţit, doar n-a făcut nimic să se ţină de cuvânt.
- 02.2015 – În aula Laurian Portariuc a dezbătut public bugetul în faţa a 50 membri PSD. Anterior promisese că va fi o dezbatere cu toţi botoşănenii dar n-a avut curajul s-o organizeze.
- 02.2015 – Primarul Portariuc anunţa că va reînfiinţa serele pentru flori. În realitate a încredinţat activitatea peisagistică a oraşului unei firme private.
- 11.02.2015 - Ovidiu Portariuc anunţa că vrea să achiziţioneze pensiunea Kahtleen, Bucuria Copiilor, sere, terenuri şi să dea 650 mii lei bani la biserici. Dintre toate aceste „ameninţări” s-a ţinut de cuvânt doar faţă de biserici. Pentru noi este bine că numai ne-a minţit şi n-a trecut la fapte că se ajungea în situaţia nefericită ca banii din buget să fie risipiţi pe nişte imobile inutile.
- 4.03.2015 – Portariuc declara că va înfiinţa o şcoală de meserii pentru firme private. De atunci tăcere.
- 4.03.2015 Portariuc oferă cadou un copăcel pentru naştere, majorat şi căsătorie gratuit de la direcţia Silvică care să fie plantat în spaţiile publice ale primăriei. Ştirea a făcut vâlvă şi în plan naţional. Îndată se vor împlini 3 luni şi n-a mai mişcat un deget în această direcţie.
- 10.03.2015 Portariuc a anunţat că din 9 martie au început lucrările la strada Primăverii şi cartierul Sucevei. A revenit în 8.04.3015 şi ne-a spus că a amânat lucrările pe strada Primăverii pe motiv că nu este mulţumit de organizarea de şantier. În prezent doar se schiţează că se lucrează.
- 6.04.2015 – Primarul Ovidiu Portariuc, deşi n-a efectuat stagiul militar, cere ca tinerii să facă 6 luni armată. Ştirea iar a făcut vâlvă în plan naţional. Numai că nu l-a luat nimeni în seamă.
- 8.04.2015 Primarul Portariuc anunţă că va externaliza Serviciul de proiectare şi implementare a proiectelor. Tăcere!
Cu o aşa zestre de minciuni, mi s-ar părea firesc şi drept ca primarul Ovidiu Portariuc să primească premiul „baronul Munchausen”. În copie, pentru că originalul i se cuvine şefului său politic şi administrativ, premierul Victor Ponta.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Eroism ratat
Reţeta zilei: Tocană dobrogeană de porc
Horoscopul zilei
Cum a devenit parintele Arsenie Boca suport pentru opiniile unora si un “brand” care vinde
IPS Calinic afirma ca poate prezice cutremurele
Oficiali chinezi, trimisi in vizita in inchisori ca "avertisment" impotriva coruptiei
Monica Macovei: Am fost intrebata daca as accepta sa devin ministru al Justitiei in Bulgaria si am spus "Da"
dar nimeni nu a venit sa ma caute
Parlamentarii care vor sa inchida supermarketurile in week-end ca sa promoveze interesele proprietarilor de piete
Inalta Curte a oprit ridicarea de catre autoritatile locale a masinilor parcate neregulamentar
Noul primar interimar al Iasiului afirma ca Gheorghe Nichita nu ar trebui sa demisioneze
Fostul primar a fost suspendat din functie dupa acuzatiile de abuz in serviciu
Ministrul Sanatatii propune introducerea disciplinei obligatorii Educatie sanitara din toamna
de la clasa I pana la clasa a XII-a
Cretinismul religios înfloreşte precum salcâmii în mai
Ioan Rotundu
Dosar penal pentru conducere fără permis
Cauciucuri „umflate” cu ţigări de contrabandă
Pompier botoşănean, campion naţional la Cros, la etapa finală a M.A.I.
Caricatura zilei: Fundul lui Ponta
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog