Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Important
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14284
De la 07 Ianuarie 2003
122874351

Botoşani: PNL este bântuit de cretinism politic

  • 12 February 2012, 23:00
Liberalii botoşăneni acuză autorităţile de la Bucureşti că au produs o degringoladă lipsită de sens în şcolile din municipiul Botoşani. Potrivit unor cadrelor didactice cu statut PNL măsura a pus la grea încercare posibilitatea recuperării materiei în condiţii optime şi a pus profesorii şi elevii la grea corvoadă. Liberala Marilena Mardare, din frunte Liceului Pedagogic ar fi avut soluţii pentru depăşirea situaţiei în mod rezonabil. Potrivit acesteia, elevii care locuiau în zone unde viscolul şi-a făcut de cap aveau loc în internatul şcolii.
„Noi nu am avut probleme cu viscolul, dar dacă s-a luat măsura închiderii şcolilor pentru două zile, evident că am închis şi noi, deşi nu erau probleme nici în ceea ce priveşte deplasarea elevilor, nici în ceea ce priveşte asigurarea căldurii. A trebuit să asigurăm condiţii în internat, dar acestea sunt asigurate în permanenţă. Eu nu am înţeles aceasta închidere pentru municipiul Botoşani” a spus Marinela Mardare.
Numai că Mardare a uitat de perioada când învăţământul botoşănean şi din ţară era tulburat de greva profesorilor. Prea repede a uitat că atunci perioada de întrerupere a procesului de învăţământ n-a pus probleme de recuperare a lecţiilor pierdute. Cel puţin aşa afirmau la acea dată profesorii grevoişti. Nici când profesorii au protestat în faţa Primăriei Botoşani pentru salarii, Mardare n-a fost preocupată de întreruperea lecţiilor dar este preocupată cum, când s-a creat o problemă socială la nivel de ţară.
Cretinismul politic al unor profesori dăunează sistemului şi în acelaşi timp îl discreditează. Ori nu toţi profesorii sunt înregimentaţi politic ca să suporte mofturile unor „madame Mardare”
La rândul său şi Cătălina Lupaşcu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean a criticat măsura guvernului de închidere a şcolilor din întregul judeţ. Aceasta a acuzat că decizia s-a luat brusc, iar mulţi elevi nu au luat contact la timp cu informaţia şi s-au izbit stupefiaţi de un lacăt mare pe poarta şcolii.
„Ordinul de ministru care a sistat activitatea de învăţământ a adus perturbări grave. M-am întâlnit cu părinţi care îşi duceau dimineaţă copiii la şcoală şi nu ştiau că în ziua respectivă nu se va învăţa” a spus Cătălina Lupaşcu.
În perioada grevelor şcolare aceeaşi Cătălina Luipaşcu nu s-a arătat şocată de faptul că elevii vor fi forţaţi de profesori să recupereze lecţiile pierdute şi aceasta pe seama suprasolicitării lor. Iată o nouă formă de cretinism politic promovată la nivel de rang judeţean de persoane ratate politic. De astăzi toţi elevii sunt aşteptaţi la ore. (Adrian Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Sute de persoane decedate din cauza temperaturilor scăzute
Dunărea a îngheţat pe mai multe porţiuni în diferite ţări
Holocaustul a fost creat pentru a justifica statul evreu
Iranul nu va capitula niciodată în faţa forţei
Argentina acuză Marea Britanie că amplasează arme nucleare în zona Insulelor Falkland
Bancul zilei: Test de sinceritate
O iniţiativă înăbuşită
Ioan Rotundu
Bătrâni sau tineri, tot „Gheorghe” rămân!
Ioan Rotundu
300.000 de funcţionari vor plăti eşalonat banii încasaţi necuvenit la salariu
Este inadmisibil ca militarii să deszăpezească şi cetăţenii să stea la căldură
nu putem plăti lenea la nesfârşit
Traian Băsescu invită partidele parlamentare la consultări
privind noul tratat european şi funcţionarea Parlamentului
Noua cură de austeritate a Greciei
dispare sporul de vechime, scad pensiile mari, privatizări, desfiinţarea unor posturi de primari, salariul minim - redus cu 22%
Un prânz pantagruelic la Tatarciuc
O ţară de bocitoare şi vădane
Ioan Rotundu
Candidaturi cu cântec la primăriile din judeţ marca USL
lista canditaţilor la funcţia de primar
Chemare la solidaritate pentru sinistraţii din Vrancea
Botoşani: Ţurcanu visează să dea iama prin banii primăriilor
dacă va ajunge preşedinte de CJ
De azi, IŞJ Botoşani a hotărât deschiderea şcolilor
indiferent de problemele care mai sunt
Un examen greu pentru profesorii care vor titularizare
Spitalul judeţean Botoşani încorsetat într-un lanţ de procese
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog