Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23560
De la 07 Ianuarie 2003
122883627

Botoşani: Primari cu apucături infracţionale premiaţi la nivel de ţară

  • 21 February 2014, 23:00
Peste 500 de primari de comune s-au adunat în zilele de 16 – 19 februarie la Bucureşti pentru a participa la sesiunea ordinară a Adunării generale a Asociaţiei Comunelor din România.
După ce au bătut apa-n piuă în prezenţa baronilor naţionali şi locali precum vicepremierul Liviu Dragnea – baron de Teleorman, ministrul agriculturii Daniel Constantin – baron al lui Dan Voiculescu, ministrul Mediului Rovana Plumb – baroneasă a PSD, ministrul baroneasă peste pădurile patriei Lucia Varga, ministrul făuritor de pensie pentru soţ Mariana Câmpeanu şi superbaronul de Vrancea cocoţat preşedintele Uniunii Naţionale al Consiliilor judeţene Marian Oprişan, s-a trecut la împărţirea premiilor pentru cei mai harnici primari din ţară.
S-au conferit certificate, plachete şi diplome de excelenţă „Primar de 4 stele”, răsplătindu-se astfelun anumit tip de hărnicie, dacă este să judecăm totul prin prisma premianţilor botoşăneni. De la Botoşani au primit diploma de excelenţă „Primar de 4 stele”, Mircea Acatrinei primarul comunei Coşul şi Seastian Merticaru primarul comunei Ştiubieni. Cu o stea mai puţin, adică „Primar de 3 stele” au primit Aurel Ştefan – primarul Voronei, Costel Romanescu – primarul comunei Păltiniş şi Dan Vezeteu – primarul comunei Coţuşca.
Încercăm să schiţăm mai jos ce merite deosebite au avut aceşti primari faţă de restul colegilor din judeţ de au fost recompensaţi în plan naţional cu astfel de diplome.
1. Mircea Acatrinei – Coşul. Este primar de la desprinderea comunei din cea a Copălăului şi va mai fi mult timp, el bucurându-se de voturile ţiganilor, populaţie majoritară în comună şi care aproape în totalitate trăieşte din ajutoarele sociale acordate de primărie.
Din rândul acestor lingurari, cum se definesc ei, s-a ridicat baroneasa PSD Doina Federovici, acum senator de Botoşani şi protector al primarului. Comuna concurează la a fi cea mai săracă din judeţ, zona este una păduroasă şi cu puţin pământ arabil iar despre locuri de muncă nu poate fi vorba. De când este primar, Acatrinei a ridicat sediu nou de primărie dar şi o vilişoară personală mândră şi cochetă.
2. Sebastian Merticaru – Ştiubioeni (foto 1). Omul este baronaş liberal promovat la acest statut social din modestul post de poştaş comunal. Şi-a format o gaşcă de sprijin cu care stăpâneşte tot ce mişcă prin comună . Se spune că s-a îmbogăţit prin a facilita fostului său consilier personal, un absolvent a trei clase, să preia conducerea locală a Asociaţiei crescătorilor de animale şi astfel să pună mâna pe subvenţia europeană acordată pentru păşunea comunală. Presa botoşăneană l-a acuzat recent că a achiziţionat pentru Primărie un camion la un preţ superumflat şi pe care nu l-a putut utiliza niciodată pentru că nu poate fi înmatriculat.
3. Costel Romanescu – Păltiniş (foto 2). Este hyperbaron liberal care s-a ridicat pornind ca şi cel din Şriubieni de la statutul de poştaş. Se află la al treilea mandat de primar. A fost încătuşat şi acuzat de trafic cu ţigări de peste Prut. A fost apoi eliberat şi oamenii din comună susţin că acum face contrabandă cu ţigări mai ceva ca înainte de a fi reţinut de mascaţi.
A cumpărat sediul fermei agricole a inginerului Iacob şi a împrejmuit-o cu un gard solid ca să nu-i calce nimeni proprietatea. A mai cumpărat vreo 200 ha teren agricol situat exact peste zăcământul de ghips. Are mai multe maşini costisitoare. Sub acest aspect cetăţenii din comună se contrazic. Unii susţin că ar avea vreo trei maşini de lux, alţii cinci. Cert este că dintr-un poştaş sărac a ajuns un baron superbogat.
4. Dan Vezeteu – Coţuşca. Baron local liberal, proprietar de fermă agricolă, ajuns celebru în plan naţional pentru că anul trecut a construit cel mai scump WC-u din România situat în mediul rural. Costul WC-ului s-a ridicat la peste 60 mii euro, adică aproape trei miliarde lei vechi.
5. Aurel Ştefan – Vorona. Deşi membru PSD de la începuturile politicii postdecembriste, n-a reuşit să câştige titlul de baron. Aflat şi el la al treilea mandat de primar, profesor la bază, deşi contestat de către unii cetăţeni că n-a rezolvat toate problemele de fond funciar, noi n-avem a-i reproşa nimic. În faţa domnului profesor ne scoatem pălăria şi pentru că la Bucureşti nu i-au acordat diploma de „Primar de 3 stele”, îi acordăm noi una de „Primar 5 stele”. O merită!
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Politeţea soţului
Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Supă cremă de sparanghel
Cine sunt figurile opoziţiei din Ucraina
Peste 850.000 de persoane fizice sunt în stare de faliment personal
APIA Botoşani: Comunicat de presă
Autoturism cu numere expirate descoperit la Păltiniş
Flămânzi: „Cei 40 de hoţi de la Balta Roşie” trăiesc ca-n Evul Mediu
Ucraina: cel mai sângeros preşedinte
Consecinţele ruperii USL. Ce-i aşteaptă pe Antonescu în opoziţie, pe Ponta la guvernare
Dacă va fi dat afară de la guvernare, PN va iniţia moţiune de cenzură
Victor Ponta: Declaraţiile lui Atanasiu - contraproductive, incorecte şi iresponsabile. Fac apel la moderaţie, dialog şi înţelepciune pentru salvarea USL!
Va accepta Furtună rolul de pion otrăvit?
Ioan Rotundu
China se pregăteşte pentru "un război scurt şi incisiv" cu Japonia
Probabil, în foarte scurt timp, se va naşte un alt guvern, cu o altă susţinere
Ucraina, prima zi după acordul Putere-Opoziţie:
Ziua a început fără violenţe Ianukovici a părăsit Kievul şeful parlamentului a demisionat
Viktor Ianukovici a încercat să fugă în Rusia
preşedintele Parlamentului ucrainean
E Iulia Timosenko a fost eliberată
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog