Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
27566
De la 07 Ianuarie 2003
118292759

Botoşani: Primarul de Săveni bate din nou Darabaniul

  • Ioan Rotundu
  • 6 June 2013, 23:00
Consiliul Superior al Magistraturii a efectuat un studiu la nivel de ţară şi a ajuns la concluzia că pentru a se face economii de fonduri la ministerul Justiţiei se impune desfiinţarea a 30 de judecătorii locale.
Pentru judeţul Botoşani, judecătoria înscrisă pe listă de CSM, pentru desfii9nţare, este cea din oraşul Darabani.
Nu ştiu cum se face, dar primarul de Săveni, Relu Târzioru (foto), iar a răsturnat situaţia în favoarea „Micului Paris”, cum era numit pe vremuri oraşul Săveni. Când Ministrul Sănătăţii Attila Cseke a decis desfiinţarea din judeţul Botoşani a spitalelor locale Truşeşti, Darabani şi Săveni, singurul primar care nu s-a împăcat cu situaţia a fost Relu Târzioru. El s-a dus din poartă-n poartă până la ministrul Cseke şi a reuşit să-l întoarcă.
Până la urmă s-au desfiinţat spitalele din Truşeşti şi Darabani iar cel din Săveni nu numai că nu a mai fost desfiinţat dar s-au făcut şi investiţii de modernizare. De când s-a aflat că CSM lucrează la o listă cu judecătoriile locale care urmează să fie desfiinţate, primarul Târzioru şi-a suflecat mânecile şi s-a pus pe treabă. Din nou a bătut la porţile decidenţilor şi din nou a reuşit ca Judecătoria Săveni să rămână iar pe listă a fost inclusă Judecătoria Darabani.
Dacă este să analizăm la rece, era mult mai important din punct de vedere social ca Judecătoria Darabani să fi rămas în activitatea. Oraşul Darabani se află la aproape 100 km distanţă de Botoşani şi la 35 km distanţă de Dorohoi. Dacă se desfiinţa Judecătoria Săveni, toate comunele din partea de nord a judeţului aveau să fie arondate la Darabani. Se reactiva astfel pentru o circulaţie intensă drumul naţional Manoleasa – Rădăuţi Prut care este singurul drum de pământ din România.
Normal şi firesc ar fi fost ca prefectul Costică Macaleţi să fi intervenit şi să fi pus problema socială în prim plan dar n-a făcut-o. Senatorul PSD Miki Şpagă, alias Şerban Mihăilescu, de când a fost validat senator n-a mai dat prin zonă. În campanie promitea celor din Darabani marea cu sarea.
Acum, când ar fi fost nevoie de sprijinul său a dispărut în neantul Parlamentului. Poate va mai da prin Darabani în 2016, dacă va mai trăi şi va mai candida pentru un nou mandat.
Revenind la Relu Târzioru, primarul din Săveni, toată admiraţia pentru modul în care a ştiut şi ştie să se bată cu autorităţile statului pentru interesul locuitorilor din Săveni şi a celor din comunele împrejmuitoare.
Şi de această dată a dat o lecţie celor din Darabani despre de cum se apără interesele alegătorilor. Numai de-ar fi cine să înveţe!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Surpriza TIR-istului
Nihil sine Deo
Ioan Rotundu
Votul din diaspora a fost îngropat de Comisia pentru revizuirea Constituţiei
Ungaria a ieşit din recesiune
A plecat de la un concert pentru că era filmat cu un smartphone
FMI a recunoscut "eşecurile notabile" ale propriilor estimări în Grecia
Gigi Becali îşi impune o tăcere totală şi nu mai vrea popularitate
Românii ar putea să nu achite nota de plată dacă nu primesc bon fiscal
Alune americane
Loteria Română: Numerele câştigătoare la tragerea din 6.06.2013
Comunicat de pres㠖 Prof. Ion Ilie
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă