Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9010
De la 07 Ianuarie 2003
120804283

Botoşani: Primarul de Viişoara boicotat în activitate de către şefii PNL

  • 28 April 2015, 23:00
Primarul de Viişoara, democrat liberalul devenit liberal în cadrul noului PNL, Daniel Hurmuz, se află la al 3-ilea mandat. Omul a venit la primărie (foto) cu hotărârea de a scoate comuna de sub lungul şi de primari social-democraţi care n-au reuşit să treacă de la vorbe la fapte. S-a pus pe treabă iar sătenii l-au ales din mandat în mandat.
Numai că social-democraţii n-au renunţat la gândul a a recăpăta primăria, aşa că uzează de toate mijloacele care li se ivesc numai să-l poiată boicota pe Hurmuz în activitate şi să-şi pregătească terenul pent6ru candidatul lor.
La orice se aştepta Hurmuz să i se întâmple din partea opoziţiei numai să fie blocat în activitate de şefii partidului său nu. Pentru acest an era cuprins în planul de investiţii al Consiliului Judeţean Botoşani asfaltarea a 4,5 km de drum judeţean, respectiv să se continue cu asfaltul ajuns la capătul satului Cuza Vodă până în centrul localităţii Viişoara. Fostul preşedinte al CJ, Florin Ţurcanu îl anunţase că din primăvară vor începe lucrările de asfaltare.
Surpriza a venit după ce în locul lui Ţurcanu a fost desemnat interimar liderul PNL Gheorghe Sorescu. Acesta l-a anunţat pe primar că investiţia nu se va mai realiza pentru că nu are timp să organizeze licitaţia şi nici să se soluţioneze contestaţiile. De unde ştia Sorescu că vor apărea contestaţii, nu avem un răspuns decât dacă am intra în zona paranormalului. Scoaterea modernizării drumului din planul de investiţii pe acest an l-a pus pe primarul Hurmuz într-o situaţie neplăcută faţă de sătenii cărora le spuse că la toamnă vor avea şi ei asfalt pe uliţa din centrul satului.
Decizia lui Sorescu m-a intrigat şi pe mine aşa că ieri m-am dus la Viişoara să aflu dare ar putea fi adevăratele cauze ale renunţării la această investiţie. Am discutat cu primarul Daniel Hurmuz dar nici el nu ştia mai mult decât i se spusese de la judeţ şi era destul de amărât că tocmai şeful său politic l-a sabotat în activitate.
L-am lăsat pe primar şi am început munca de informare căutând vechile mele cunoştinţele. Iar osteneala nu mi-a fost în zadar. Am aflat că preşedintele Organizaţiei PSD, Dorin Casian, fost candidat la primărie în 2012 din partea USL, de profesie tehnician agronom şi proprietar de bufet în Viişoara Mică şi cu Petrică Horodincu, contabilul şef de la şcoală, pregătesc de zor terenul pentru un candidat surpriză al PSD cu care speră să-l bată la anul pe Hurmuz.
Este vorba de tânărul medic veterinar Laurenţiu Râmbu finul contabilului Horodincu. Ca şansele de câştig ale lui Râmbu să crească, cei din PSD au pus la cale un boicot asupra activităţii primarului. De exemplu, primarul a virat în contul şcolii suma de 600 mii lei pentru a se efectua reparaţii. Numai că directorul şcolii, profesorul de istorie Florin Bejenariu, cică se teme să organizeze licitaţia de încredinţare a lucrării unei firme. Directorul susţine că nu vrea nimeni să facă parte din comisia de licitaţie. Realitatea însă pare a fi cu totul alta. Contabilul şcolii, Petrică Horodincu ar bloca derularea investiţiei ca această să fie amânată pe la anul şi să vină ca o propunere a viitorului candidat Râmbu, Hurmz urmând a fi acuzat de incompetenţă.
Şi cu investiţia cu drumul ce urma a fi asfaltat a fost lucrat primarul. Prin şefii PSD-ului de la Botoşani, cu influenţă asupra lui Sorescu, s-a reuşit să-l convingă pe preşedintele interimar să scoată asfaltarea drumului din execuţia pe acest an. La anul, cei din PSD vor putea promite sătenilor că dacă-l aleg primar pe Râmbu, candidatul PSD, vor avea drumul asfaltat. Iată cum se pot aranja politic anumite decizii privind investiţiile în judeţ şi cum sunt pedepsiţi cetăţenii judeţului pentru ca un partid sau altul să-şi poată împlini ambiţiile de acaparare a puterii în judeţ.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Inculpatul şi Moartea
Reţeta zilei: Supă din rasol de vită
Horoscopul zilei
Bataie pe strada: o mama isi loveste fiul care a luat parte la violentele din
Senatorii juristi au adoptat proiectul de lege prin care este eliminata incatusarea
Arestul sever, respins de Comisia Juridica
Ordonanta de Urgenta care defineste bacsisul si suspenda activitatea firmelor a fost publicata in Monitorul Oficial
Statelor membre UE li se cere sa reduca utilizarea pungilor de plastic
Ultimul proiect extravagant gandit pentru Dubai
Arena de tenis construita sub apa
Klaus Iohannis: Conducerea ICR se schimba pe sest; ma ingrijoreaza
Un senator UDMR vrea interzicerea catuselor in spatiul public in cazul arestatilor preventiv
Membri ai Comisiei de licitatie din Metrorex, urmariti penal pentru trucarea licitatiei de achizitie de trenuri noi
Viişoara: Bătaia de joc a celor de la Telekom
Fără zornăit de cătuşe şi prea multă putere
Ioan Rotundu
Caricatura zilei: Clăbucii lui Ponta
Muniţie de război găsită la Ştefăneşti şi Cândeşti
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă