Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6656
De la 07 Ianuarie 2003
123769872

Botoşani: Săraci material şi cu duhul, botoşănenii l-au votat pe Ponta

  • Ioan Rotundu
  • 17 November 2014, 23:00
Botoşănenii l-au votat la Preşedinţia României, într-o proporţie covârşitoare, pe premierul Victor Ponta. Considerat cel mai sărac judeţ al României, alături de Vaslui, judeţul Botoşani se mândreşte cu extraordinara galerie de personalităţi ale vieţii culturale şi ştiinţifice cu care au înzestrat România.
Este recunoscut de către toţi românii că primele patru personalităţi ale României din perioada modernă a istoriei aparţin judeţului Botoşani. Istoricul Nicolae Iorga, poetul şi publicistul Mihai Eminescu, compozitorul violonist George Enescu şi pictorul Ştefan Luchian stau cap de afiş al galeriei personalităţilor botoşănene care fac imagine în lume ţării.
La ce a ajutat toată această neasemuită zestre spirituală când urmaşii lor sunt împietriţi în ignoranţă, au devenit robii ticăloşilor politici, se complac în sărăcie, îşi îneacă necazul în băutură şi trăiesc doar pentru ziua de mâine, asigurând hrana la copii din banii primiţi drept pomeni electorale. Botoşănenii au ajuns săraci material dar şi cu duhul.
Cei mai răsăriţi cu puţin peste nivelul ignoranţei şi al întunecimii minţii se laudă cu personalitatea poetului Eminescu, Atât îi poate duce mintea pentru că niciunul dintre ei n-a citit publicistica lui Eminescu să afle direct de la sursă cât de păgubos este pentru progresul naţiunii române cetăţeanul înregimentat politic, ţinut la un nivel scăzut de educaţie, manipulat prin vorbă sau puterea cuvântului scris iar acum, mai modern, prin televiziune, radio, Internet.
Botoşănenii, într-o majoritate îngrozitoare, sunt în momentul de faţă produsul educaţional al celor de la Antena 3. În special cu cei din mediul rural nu poţi purta o discuţie logică decât numai dacă intri în limitele puterii lor de înţelegere aşa cum i-au dresat cei de la Antena 3.
Rezultatul? Rezultatul a fost că social-democratul Victor Ponta a fost vorat în proporţie de 62,72%. Precum în urma alegerilor din 1996, din nou judeţul Botoşani şi-a dovedit neputinţa de a se dezbrăca de haina mentalităţii comuniste, din nou vom fi etichetaţi ca judeţ roşu şi priviţi cu dispreţ prin ţară, pe unde ne vor purta paşii.
Mă aşteptam ca în turul II măcar cei din municipiul Botoşani, pe care-i consider mult evoluaţi educativ faţă de cei din mediul rural, să dovedească că suntem şi noi în rând cu zonele geografice civilizate şi că suntem conştienţi de pericolul în care se faţă România şi ne aducem contribuţia de a o salva de la un viitor dezastru politic, economic şi social. N-a fost să fie!
Cu o gândire modelată pe ideologia perversă a PSD-ului, o ideologie comunistă grefată pe principii socialiste ceea ce o face extrem de păguboasă pentru progresul ţării, botoşănenii s-au înghesuit la vot şi l-au ştampilat pe Ponta, fără ca măcar să se ostenească vreo clipă să gândească de ce-o fac. De ce-l votează? Ce le-a făcut PSD-ul de-a lungul anilor ca să merite votul lor?
Ce le-a făcut PSD-ul le amintesc eu. În perioada de guvernare Roman, Văcăroiu, respectiv 1992 – 1996, condus de prefect şi preşedinte al Consiliului judeţean PSD, judeţul a pierdut toată industria, atât cea din Botoşani cât şi cea din Dorohoi şi pe unde a mai fost prin judeţ.
În guvernarea CDR, preşedintele Consiliului judeţean a fost Ioan Aniculăese, lider PSD. Sub mandatul său au dispărut şi cele două fabrici de zahăr, Truşeşti şi Bucecea, care rezistaseră valului demolator anterior.
Sub Guvernul Năstase, cu botoşăneanul Octav Cozmâncă în înalta funcţie de secretar general al Guvernului, judeţul a îngheţat economic. A venit la rând Guvernul Tăriceanu, sprijinit de către parlamentarii PSD iar Consiliu judeţean condus de PSD. Nu s-a întâmplat nimic deosebit, n-au dat năvală investitorii străini iar locurile de muncă s-au împuţinat şi mai mult.
Sub Guvernul Boc s-au mişcat ceva în curtea investiţiilor dar prea puţin pentru nevoile judeţului. Am revenit la guvernarea PSD-ului din 2012 iar botoşănenii o duc mai rău decât sub Guvernul Boc.
Valuri de miniştri veniţi la Botoşani, valuri de promisiuni i-au ameţit de cap pe botoşăneni că dacă-l votează pe Ponta că le va curge lapte şi miere în gospodărie. Dacă ar fi avut întreagă puterea judecăţii şi nu le-ar fi fost alterată de propaganda celor de la Antena 3, ar fi realizat că n-au nici un motiv să acorde votul unui candidat al PSD.
Le-a lipsit isteţimea minţii şi au votat împotriva viitorului lor, al copiilor şi nepoţilor lor. Vor realiza acest lucru în perioada imediat următoare, dar va fi prea târziu. Răul l-au făcut duminică când au votat emoţional şi nu raţional.
În ce-i priveşte pe liderii PSD Andrei Dolineaschi, Ovidiu Portariuc, Doina Federovici, Tramara Ciofu etc. le amintesc că ura semănată în rândul botoşănenilor se va întoarce îndată asupra lor aşa cum ura semănată de Ponta în rândul românilor l-a măturat pe el în drumul spre Cotroceni şi-l va mătura din viaţa politică.
În ce-l priveşte pe derbedeul politic Răzvan Rotaru, pus şef la Garda de Mediu spre ruşinea întregului judeţ, dacă cei din PSD mai au o urmă de responsabilitate faţă de comunitatea botoşăneană, să facă bine să se delimiteze de huliganismele sale şi să-l excludă din partid.
Cât despre molatecul prefect Costică Macaleţ, care s-a implicat politic într-un mod total neruşinat, în mandatul 200 – 2004 şi cel de acum, dacă va mai apuca să-l ducă la bun sfârşit, n-a fost în măsură să-şi lege numele de ceva care să-l impună memoriei colective. Anonim a fost numit prefect, anonim va dispărea din viaţa publică.
Din păcate, actuala opoziţie politică la nivelul judeţului Botoşani este prea anemică să poată contracara acţiunile nesăbuite ale celor din PSD. Dvada neputinţei opoziţiei o demonstrează rezultatele votului de duminică din judeţ. Un vor ruşinos pentru imaginea întregului judeţ Botoşani.
Ioan Rotundu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Veşnica soacră
Slănină (fiartă și afumată) cu boia
Horoscopul zilei
Hitler afla ca Ponta a pierdut alegerile
Carmen Iohannis, primita de elevii sai cu "We are the champions"
Dan Sova cere demisia lui Liviu Dragnea din functia de presedinte executiv al PSD
In mod evident, aceasta campanie a fost pierduta, in primul rand, din vina domniei sale
Liviu Dragnea: Am vorbit cu Ponta, incet-incet se calmeaza
Robert Negoita cere retragerea PSD de la guvernare
Victor Ponta: Atat timp cat am sprijinul coalitiei imi propun sa raman in functia de prim ministru
Ce a castigat Romania prin alegerea lui Klaus Iohannis
Liviu Dragnea: UDMR sustine in continuare coalitia de guvernare
Lacrimi şi flori pe tristul lor mormânt!
Ioan Rotundu
Iuda şi-a făcut datoria şi de această dată
Ioan Rotundu
Eveniment la şcoala din Rădăuţi Prut
Mihai Țâbuleac nu mai este președintele Partidului Mișcarea Populară
Botoşani: Rezultatul alegerilor prezidenţiale 2014 pe oraşe şi comune
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog