Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11103
De la 07 Ianuarie 2003
122896752

Botoşani: Scandalul diplomelor şi a titularizărilor

  • 2 July 2012, 23:00
Aşa cum anunţa cu câteva zile în urmă, conducerea Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) a transmis un protest Ministerului Educaţiei, în care arată starea de spirit a zecilor de profesori care nu sunt lăsaţi să susţină concursurile pentru posturi pe motiv că facultăţile pe care le-au urmat nu sunt acreditate. De neînţeles este şi faptul că unele dintre aceste cadre didactice au trecut de concursul titularizării în anii trecuţi, când le-au fost acceptate diplomele, dar acum nu pot participa la definitivat.
Dacă au reuşit să obţină la concursul naţional de titularizare note pentru obţinerea calităţii de titular, înseamnă că sunt bine pregătite, în timp ce sute de absolvenţi de facultăţi acreditate au obţinut în anii trecuţi note ruşinoase pentru un cadru didactic, de 2 şi 3, iar acum sunt primite să îşi încerce din nou norocul. În schimb, profesorii cu titularizare dar cu diplome de la facultăţi ce nu ar fi acreditate după noua listă făcută de Ministerul Educaţiei, riscă să-şi piardă posturile dacă nu li se oferă posibilitatea să participe la examenul de definitivat în cel mult trei ani de la titularizare.
Conducerea SIP a trimis la Ministerul Educaţiei protestul pentru discriminarea cadrelor didactice. Unele cu diplome de la aceleaşi facultăţi deja au reuşit în anii trecuţi să ia toate concursurile şi acum stau liniştite pe post, altora li se refuză dreptul de a intra în competiţii sau de a lua definitivatul.
„Sunt respinşi de la concursul de titularizare, nu le sunt primite notele în aplicaţie, dar sunt şi care nu pot intra la definitivat. Sunt 10 cadre didactice care nu pot da definitivatul deşi sunt titulare pe post prin concurs naţional. Am cerut să se termine cu discriminarea şi aşteptăm un răspuns de la minister”, a declarat Maria Ţiprigan.
Şansele de a fi luat în seamă acest protest sunt însă foarte mici, mai ales după ce a fost învestit noul ministru al educaţiei, Ecaterina Andronescu, despre care se ştie că este un duşman declarat al Universităţii Spiru Haret.
În urmă cu câteva zile, şi liderul Ligii Sindicatelor din Învăţământ (LSI) Botoşani sesiza această problemă, a discriminării cadrelor didactice care au diplome de la aceleaşi facultăţi, din aceleaşi promoţii. Pe de altă parte, aceste cadre didactice vor lua drumul instanţei şi vor da în judecată Ministerul educaţiei pentru recunoaşterea diplomelor, aşa cum au făcut alţi colegi de-ai lor şi cărora magistraţii le-au dat dreptate. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Au pus bâta în mâna cui trebuia!
Ioan Rotundu
Horoscop
Bancul zilei: Gura soţului păcătos
Starea de lehamite
Ioan Rotundu
Au călcat-o hoţii
Validări de consilieri cu scandal în judeţ
Botoşani: Nebunia primarului de Roma s-a transferat şi asupra CL
IŞJ: Grabă mare în numirea de noi inspectori
Peste 200 de contestaţii au adus note mai mari
Numărul cazurilor de meningită virală creşte de la o zi la alta
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog