Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15422
De la 07 Ianuarie 2003
122875489

Botoşani: Spitalele se confruntă cu o criză acută de medici

  • 16 November 2011, 23:00
Spitale fără epidemiologi, fără cardiologi sau fără oftalmologi. Aşa se prezintă unele unităţi medicale cu paturi din judeţ, în raportarea cerută de Ministerul Sănătăţii pentru evaluarea nevoii de angajări.
Fiecare spital din judeţ a trimis la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) datele privind încadrările şi posturile vacante, iar de aici situaţia a fost transmisă Ministerului Sănătăţii.
O situaţie separată a fost făcută pentru posturile unice, iar la acest capitol nu au lipsit surprizele. Astfel, în condiţiile în care pericolul de a te interna cu o boală şi a ieşi din spital cu două, trei este tot mai prezent în unităţile spitaliceşti, din cauza bacteriilor care dezvoltă rezistenţă la tratamente, două spitale botoşănene funcţionează fără epidemiolog.
Mai exact le lipseşte tocmai specialistul pregătit să dirijeze activitatea de prevenire a infecţiilor date de microbii de spital, să monitorizeze infecţiile intraspitaliceşti. Fără epidemiolog funcţionează Spitalul de Psihiatrie, dar şi Spitalul de Recuperare „Sf. Gheorghe”.
Pe posturile unice respective, conducerile unităţilor medicale nu au reuşit să găsească medici specialişti. Un alt spital din Botoşani nu are încadrat cardiolog, fiind vorba de unitatea medicală la care sunt trataţi copiii din judeţ. Spitalul de Pediatrie a scos postul de cardiolog la concurs, dar niciun specialist nu s-a arătat interesat de ofertă. Postul a fost ocupat până nu demult de medicul Hamza.
Tot Spitalul de Pediatrie nu reuşeşte să angajeze un oftalmolog. Fără oftalmolog funcţionează şi Spitalul de Psihiatrie, precum şi Spitalul de Recuperare. „Situaţia ocupării posturilor unice ne-a fost cerută de la Ministerul Sănătăţii. Se poartă discuţii la acest nivel privind posibilitatea de stimulare a acoperirii acestor zone cu medici specialişti”, a declarat Dumitriţa Mihailovici, directorul DSP Botoşani. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Prim procurorul Popovici a devenit avocat
Horoscop
Bancul zilei: Surpriză la Starea Civilă
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Budincă de ciocolată
Combaterea corupţiei - prioritate pentru România
Profesor acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă de 12 ani
Zona euro se confruntă cu o adevărata criză sistemică
O inscripţie în limba araba ă cruciaţilor a fost descifrată pentru prima oară
Omar Hayssam nu poate fi extrădat din cauza lui Corlăţean
care blochează semnarea acordului cu Siria
Demagogia socialistă a USL
Ioan Rotundu
Joaca de-a angajarea costă Spitalul judeţean 30 mii leiu
Tunelul prin care şuieră vântul… promisiunile loui Mimor
Eram va fi mulţumit dacă va fi reales consilier
Se deschide patinoarul
Liberalul Grigoraş şi lipsa de cultură politică
Botoşani: Moaşte făcătoare de minuni la Biserica Vovidenia
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog