Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20656
De la 07 Ianuarie 2003
122906305

Botoşani: Sucevenii ne împing de la spate să facem „Podul lui Cozmâncă”

  • 29 November 2011, 23:00
Sătui să tot aştepte iniţiativa autorităţilor de la Botoşani pentru finalizarea lucrărilor la podul care leagă localitatea botoşăneană Talpa de comuna Zamostea din judeţul vecin, sucevenii s-au hotărât să scoată proiectul din inerţie.
Au solicitat şefilor administraţiei de la Botoşani să facă o expertiză, o evaluare a costurilor necesare terminării lucrărilor. Pentru aceasta era nevoie de bani aşa că, în consecinţă, consilierii judeţeni au votat ieri alocarea a 7000 de lei pentru acest demers.
Construcţia „Podului lui Cozmâncă”, cum a fost botezat de către localnici după consăteanul lor Octav Cozmâncă, fost senator PSD, a început puţin după revoluţie.
Autorităţile de atunci au băgat sume imense în ridicarea celor cinci piloni, iar la un moment dat, în 2004, fondurile au încetat să mai curgă. Ieri, în cadrul şedinţei, tocmai aceste fonduri care au folosit la demararea proiectului la acea vreme a fost mărul discordiei între consilieri. Dumitru Codreanu, de la PRM; a cerut imperios să i se răspundă, pentru a-şi da votul în cunoştinţă de cauză, câţi bani s-au cheltuit în total la construcţia podului în faza existentă.
De asemenea a vrut să ştie şi în ce stare de degradare este având în vedere că lucrările s-au sistat de mult timp. „ Aş vrea să ne referim strict la obiectul proiectului pe care îl discutăm astăzi. Acolo, cu mulţi ani în urmă au fost anumite cheltuieli în urma unei colaborări între judeţul nostru şi judeţul Suceava, lucrările nu s-au mai finalizat, dar este păcat să lăsăm lucrurile aşa.
Ne-am propus să facem toate demersurile ca să finalizam construcţia de acolo. Facem tot ceea ce depinde de noi, inclusiv această expertiză, iar de construcţia propriu-zisă putem să ne apucăm numai dacă sunt îndeplinite alte două condiţii, respectiv şi judeţul Suceava să intervină cu fonduri, să mergem în continuare pe înţelegerea care a funcţionat acum mulţi ani în urmă, iar pe de altă parte să putem aloca anul viitor şi noi şi dumnealor sumele necesare ca să redeschidem şantierul”
, a declarat preşedintele Consiliului judeţean Botoşani, Mihai Ţâbuleac.
Consilierul Codreanu s-a simţit lezat şi inutil şi s-a prefăcut că-şi strânge lucrurile şi părăseşte sala de şedinţă. „Domnule preşedinte, eu nu v-am întrerupt niciodată. Nu am terminat ceea ce vroiam să vă spun. Dacă cumva nu aveţi nevoie de reprezentanţii PRM la Consiliul Judeţean, eu vă mulţumesc foarte mult. An cerut detalii despre podul de peste Siret, nu m-am referit la navete cosmice, m-am referit la podul de la Talpa”, a spus Dumitru Codreanu.
Consilierul Cristi Achiţei a încercat să explice, în calitate de profesionist, cum stau lucrurile cu podul de la Talpa. Dumitru Codreanu nu i-a permis însă.
„ Eu aştept răspuns de la domnul preşedinte. Dumneavoastră nici vicepreşedinte nu aţi fost în stare să fiţi” l-a apostrofat pe Cristi Achiţei care s–a abţinut să-l pună la punct pe alesul PRM-ist în stilul caracteristic. „ Ei, să fiţi sănătos!” s-a mulţumit Cristi Achiţei să rostească. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Învârtită de raci
Bancul zilei: Între soţi
Procesul de emitere a facturilor de gaze naturale a fost decalat
Vom trage 150.000 de rachete spre Israel dacă suntem atacaţi
Victor Ponta îl vede pe Crin Antonescu preşedintele României
Anders Behring Breivik nu poate fi responsabil penal pentru masacrul produs in Norvegia
Sorin Ovidiu Vantu a pierdut procesul cu Emil Boc
Omul de afaceri Calin Stoia a plătit o cauţiune-record
Primarii sunt obligaţi să verifice calitatea apei din fântâni
Avantaje pentru angajatorii care angajează şomeri în prag de pensionare
Diabetul zaharat face ravagii
Mâine, medicii de la centrele de permanenţă vor lucra
Modern Calor i-a lăsat fără căldură pe ţiganii din Parcul Tineretului
Bani pentru primăriile cu conturile goale
Varianta Dealu Mare aproape de inaugurare
Video: Urban Serv şi Unitcom
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog