Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Editorial
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3153
De la 07 Ianuarie 2003
123154401
pnl

Botoşani: Trehnic Asist şi favorurile baronului de Văculeşti

  • 8 September 2014, 23:00
Sâmbătă a fost multă agitaţie prin Văculeşti. Începând cu ora 17.00, postul Tele’M Botoşani, aflat pe cablu, nu mai avea sonor. Oamenii erau convinşi că primarul Sorin Gânga (foto) a reuşit să blocheze reportajul realizat la Lumea lu’ Rotundu, ca să nu vadă localnicii cât de nepriceput este ca edil local.
M-au sunat mai multe persoane să-i ajut să primească sonor dar eu nu aveam nici o posibilitate de intervenţie la operatorul de cablu. Ieri am dezlegat enigma. Nu este vina operatorului de cablu la ce s-a întâmplat sâmbătă la Văculeşti. Totul s-a datorat unei probleme tehnice de la tele’M, respectiv banda de Interne care asigură transferul emisiunilor către operatorii de cablu fiind prea îngustă nu a făcut faţă fluxului de informaţii şi aşa s-a pierdut sonorul. Nu numai la Văculeşti n-a fost sonor ci şi la Vf. Câmpului, de exemplu.
Oricum, le-am spus celor din Văculeşti că începând cu ziua de ieri pot vedea reportajul intitulat „Baronul de Văculeşti” pe You Tube. Deja ieri se înregistraseră peste 150 de vizitatori, semn că interesul pentru cele petrecute la Văculeşti este destul de mare. Dar în articolul de faţă mi-am propus să aduc în atenţia cititorilor şi alte aspecte care nu apar în reportaj. În primul rând, lucrătorii firmei Tehnic Asist au avut faţă de cetăţeni un comportament arogant şi chiar ameninţător.
Când oamenii au observat că înălţarea drumului le blochează accesul în şi din curte, i-au întrebat pe lucrători de ce nu au respectat cota veche a drumului. Aceştia i-au luat peste picior. Fostul secretar al primăriei, domnul Chiţanu, a fost bătaia de joc a unui muncitor care i-a replicat că el lucrează pentru primărie şi nu pentru cetăţeni. Profesorul Laurenţiu Nacu s-a trezit că un muncitor voia să-i taie cablul de televiziune pentru că-l încurca pe el cu ceva.
Comportamentul muncitorilor de la firma Tehnic Asist nu este deloc un caz izolat ci o practică, probabil că aroganţa lor fiind preluată de la patronul Mirel Vlas. Firma Tehnic Asist a creat probleme cetăţenilor dar şi de calitate a execuţiei la drumul sătesc Dracşani, comuna Suliţa, la cel dintre Dealu Crucii şi Davidoaia din comuna Vorniceni, la asfaltarea drumului Cucorăni – Ipoteşti, Cătămărăşti Vale – Stânceşti – Botoşani etc. De pe urma lucrărilor firmei Tehnic Asist s-au ales cu cercetări penale primarul Costinel Ciubotaru de la Suliţa şi cu dosar penal şi trimis în judecată fostul primar de Vorniceni, profesorul Corleciuc.
La Văculeşti, execuţia lucrării nu este finalizată aşa că este greu de spus dacă s-au respectat sau nu prevederile din proiect. În schimb, dacă este adevărat ce a afirmat fostul secretar de primărie Chiţoiu, firma Trehic Asist a primit banii în avans, adică fără a executa toate lucrările, graţie bunăvoinţei primarului Sorin Gânga.
Apoi, probleme de natura celor din Văculeşti, adică de blocare a accesului în şi din curte a cetăţenilor s+au creat şi la Sauceniţa, lucrare efectuată de aceeaşi firmă Tehnic Asist. De precizat că patronul Mirel Vlas este originar din Văculeşti iar lucrarea a primit-o graţie fostului primar Iulian Vlas, verişorul său. Primarul Sorin Gânga, care i-a urmat lui Iulian Vlas, s-a dovedit a fi la fel de binevoitor cu patronul Vlas şi total indiferent la necazurile cetăţenilor cu porţile blocate.

În cei doi ani şi jumătate de când este primarul comunei, Sorin Gânga n-a făcut ceva care să fie apreciat de localnici, în schimb le-a creat numeroase probleme şi necazuri. Curtea de Conturi, prin controalele efectuate, l-a cam găsit acasă pe primarul Gânga dar primarul a ferit actele de control de ochii consilierilor locali şi ai cetăţenilor ca să nu se afle ce păcate a comis cu banii din bugetul local.
În ce-l priveşte pe controlorul Curţii de Conturi Fănică Crivăţ, delegat de şeful său să cerceteze dacă uliţa care duce la casa primarului este drum public sau privat, aşa cum am mai scris, controlorul a încercat să-i determine pe reclamanţi să-şi retracteze semnăturile pentru a muşamaliza situaţia. Încă nu se cunosc concluziile controlului dar cert este că Viorel Damache, consilier local, profesorul Laurenţiu Nacu, doi dintre semnatarii reclamaţiei cum că primarul şi-a amenajat uliţa privată pe bani publici şi cu ajutorul firmei Tehnic Asist, eu refuzat să accepte sugestiile controlorului de a se dezice de cele scrise.
Apoi, Gânga a mai fost implicat într-o altercaţie cu un tânăr din satul Sauceniţa. Altercaţia a avut loc în faţa casei lui Chiţanu iar din gardul acestuia s-au rupt câteva ostreţe folosite pe post de bâte. Tânărul s-a ales cu un picior rupt dar detaliile evenimentului vor urma.
Cert este că în comuna Văculeşti, de când a venit la conducere primarul social-democrat Sorin Gânga, sunt multe probleme nerezolvate pentru că însuşi primarul se opune rezolvării. Vom reveni în curând.
Ioan Rotundu


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Minciuna românului
Horoscopul zilei
Petrolul scade sub 100 de dolari pe baril, in ciuda tensiunilor din Ucraina, Irak si Libia
Ponta si comparatiile cu Germania nazista: de la Elmar Brok la Basescu, via Patapievici, Mihaies si ziaristii incomozi
Vasile Blaga, despre intentia de suspendare a lui Basescu
Praf in ochii romanilor, copilarii inventate de Tariceanu pentru a se baga in seama
Avocatul Poporului Victor Ciorbea tergiversează soluţia cazul OUG 55 privind migratia alesilor locali si a Legii Educatiei
Victor Ponta: Batalia adevarata cu Rusia nu va fi cu arme conventionale, ci cu energie.
De ce vrea Tariceanu sa-l suspende pe Traian Basescu
Sanatoriul de Neuropsihiatrie la Podriga va avea un nou director medical
Inventarierea terenurilor realizată în proporţie de 90%
Viorel Iliuță s-a declarat învins şi a părăsit conducerea Spitalului judeţean
De ce s-a ofuscat Cornel Popescu
Ţurcanu şi ai lui învinşi de mafia PSD
Ioan Rotundu
Eurostat a reconfirmat caderea Romaniei in recesiune
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog