Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Editorial
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14162
De la 07 Ianuarie 2003
122899811

Botoşani/Vorniceni: Fostul primar Corleciuc suferă de boala corupţiei

  • 19 November 2013, 23:00
Profesorul Ovidiu Corleciuc a fost ales primarul comunei Vorniceni pentru prima oară în anul 2000. În decursul mandatelor sale în comună s-au realizat mai multe investiţii importante printre care s-a pus bazele ridicării unei noi primării, s-au modernizat mai multe străzi şi drumuri săteşti cum ar fi cel din satul Davidoaia, totul prin accesarea de fonduri europene. Nici prin cap nu i-a trecut profesorului că de la aceste fonduri europene i se va întrerupe cariera de primar şi va ajunge să dea cu subsemnatul în faţa procurorilor DNA.
În anul 2010 a accesat un fond european în valoare de 100 mii euro pentru derularea proiectului intitulat “Îmbunătăţirea capacităţii de planificare strategică a Autorităţilor Administraţiei Publice Locale”. În urma acestui proiect, 30 de angajaţi ai primăriei urmau să devină specialişti în domeniul administraţiei publice.
Pentru profesorul-primar piaza rea s-a dovedit a fi botoşăneanca Elena Ursu, administratorul societăţii Britannia Consult SRL din Botoşani, care l-a contactat şi i-a propus accesarea proiectului.
Elenei Ursu i s-a alăturat Luiza Ramona Dârlea, în calitate de administrator al Interactiv Ro Consult SRL din Bacău şi partener în derularea proiectului. Versate, cele două l-au convins pe primarul Corleciuc să preia funcţia de manager al proiectului, mai direct să răspundă juridic de tot ce se va consuma în viitor.
Declanşat în 2010, proiectul s-a derulat mai mult ăn Botoşani, la sala de şedinţe a Editurii Agata, unde cei 30 de participanţi la cursuri au fost aduşi cu maşini pentru a li se ţine lecţiile. Ca lectori au fost şi profesori universitari din Iaşi. Se pare că partea practică nu s-a mai derulat, deşi cei 30 de funcţionari urmau să desfăşoare activităţi practice în cadrul Consiliului Judeţean Botoşani.
Cineva a avut grijă să sesizeze DNA-ul, care a declanşat o anchetă în urma căreia a constatat că s-au comis mai multe ilegalităţi în ce priveşte derularea unor licitaţii dar şi de desfăşurare a cursurilor, cele două administratore, respectiv Elena Ursu şi Luiza Dârnea fiind acuzate de comiterea de falsuri în situaţiile de prezenţă la cursuri şi de examinare finală.
Cele două societăţi cu profil de consultanţă şi-au tras partea lor de fonduri europene: Elena Ursu a primit suma de 194.271 lei iar băcăuana suma de 73.656 lei.
Atât cele două administratore cât şi fostul primar au fost inculpaţi penal, urmând a se disculpa în faţa judecătorilor, dacă vor avea argumente.
Dar primarul Corleciuc mai are pe cap o belea. În cadrul proiectului de modernizare a străzilor şi drumurilor săteşti Primăria Vorniceni a primit o corecţie financiară în valoare de 530.000 lei. După ce s-a asfaltat drumul săz6tesc Davidoaia de către firma Tehnic Asist, l-am atenţionat pe Corleciuc că lucrarea este de proastă calitate şi incompletă. M-a asigurat că va solicita firmei să refacă lucrările de proastă calitate. Nu s-a ţinut de cuvânt iar un control a dat la iveală paguba de 530.000 lei. Acum , Primăria Vornicei este pusă în situaţia de a restitui la fonduri europene această sumă şi s-o recupereze de la fostul primar Corleciuc.
Realizând că este pe un drum greşi şi că ar putea da socoteală despre cum a condus unele activităţi ale primăriei legate de utilizarea fondurilor europene, la 1 mai 2011 Ovidiu Corleciuc a demisionat din funcţia de primar, acuznd probleme psihice.
A demisionat din funcţia de primar dar n-a scăpat şi de răspunderea faptelor care îmbracă aspect penal. Se zvoneşte prin Vornicei că Ovidiu Coirleciuc ar suferi de o gravă boală psihică ce ar avea caracter ereditar. Este o obişnuinţă la liderii social-democraţi să se îmbolnăvească subit când sunt prinşi cu mâna băgată în banii publici. Dar dictonul latin „Dura lex, sed lex” încă se aplică în România fără a se ţine cont de calitatea de membru PSD.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Boxerul campion la mpoliţie
Gastronomie: Mâncare de fasole boabe de post
Guvernul Ponta deschide Fiscului uşa locuinţei noastre
Comercianţii din pieţe controlaţi cu jandarmii
Nicolae Negru: Moscova pierde Transnistria
Merge la Chișinău pentru a discuta măsurile concrete de sprijin al celui de-al doilea stat românesc
Senatul a respins proiectul de lege privind Roşia Montana
Bune rezultatele, prost raportorul!
Ioan Rotundu
Descentralizarea, hrisov de danie către baronii locali
Ioan Rotundu
Cum poate aduce sute de milioane de euro asocierea dintre doua oraşe
Studii de caz: Botoşani-Suceava
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog