Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6149
De la 07 Ianuarie 2003
123696322

Botoşani/Vorona: O nouă serie de nemulţumiri la adresa primarului Aurel Ştefan

  • Ioan Rotundu
  • 23 February 2016, 23:00
Mai mulţi cetăţeni din satul Vorona Teodoru din parohia primarului Aurel Ştefan au insistat ca Lumea lu’ Rotundu să revină în satul lor pentru că s-au adunat prea multe nemulţumiri la adresa activităţii şi comportamentului primarului Aurel Ştefan.
Ieri am dat curs solicitărilor şi am stat de vorbă numai cu o parte dintre cei care mi-au solicitat prezenţa, cealaltă parte nefiind găsită la domiciliu, cazul cetăţeanului Constantin Covaliu şi a grupului pe care mi-a spus telefonic că-l reprezintă. În primăvara anului trecut am filmat în satul Vorona Teodoru la solicitarea sătencei Cornelia Pricopie dar când am ajuns la primărie să iau un punct de vedere şi de la primarul Aurel Ştefan acesta a dat bir cu fugiţii.
În comuna Vorona, în cei aproape şase ani de când realizez emisiunea Lumea lu’ Rotundu, am realizat 8 reportaje. Numai la două am putut colabora cu primarul Aurel Ştefan, cele două reportaje fiind favorabile imaginii sale. În schimb, la celelalte şase a fugit de fiecare dată şi n-am reuşit să-i aduc la cunoştinţă nemulţumirile sătenilor iar el să-şi exprime propria opinie.
Nici ieri n-am reuşit să dialoghez cu primarul. Secretarul său de la cabinet, că are secretar şi nu secretară, mi-a spus iniţial că este într-o şedinţă ISU care se va termina îndată. Am aşteptat ar după vreo jumătate de oră secretarul m-a chestionat în ce problemă îl caut pe primar. I-am spus că vin din satul Vorona Teodoru unde mai mulţi săteni s-au s-au declarat nemulţumiţi de activitatea sa şi mai ales a comportamentului său.
Secretarul a plecat şi a mai trecut altă jumătate de oră fără a mai primi vreun răspuns aşa că am intrat în cabinetul său şi i-am întrebat când putem sta de vorbă cu primarul. A dat din colţ în colţ, semn că profesorul ajuns primar ne-a cam tratat ca pe elevii săi de la şcoală, adică cu sictir.
I-am spus secretarului că nu noi suntem la dispoziţia primarului ci primarul este la dispoziţia comunităţii, ori noi am venit la el în numele acestei comunităţi. Pentru că nu cred în coincidenţe şi pentru că la ultimele 6 reportaje a dat bir cu fugiţii, i-am spus secretatului că plecăm pentru că nu suntem obişnuiţi să fim trataţi cu dispreţ de un primar care probabil a uitat tactul pedagogic şi se crede un baronaş PSD care nu are a se teme de comunitate chiar dacă numai peste 3 luni va candida pentru un nou mandat.
Nemulţumirile la adresa primarului sunt multe, diverse şi chiar grave. Maria Rusu î(foto 3) l acuză de nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti de împroprietărire deşi prin acea hotărâre primăria este obligată la daune-cominatorii de 100 lei/zi.
Angela Elena Maftei (foto 1), o tânără săracă şi a cărei soţ a murit la lucru prin Italia, căreia i-a decedat o fetiţă în vârstă de numai trei luni a reclamat că primarul i-a refuzat acordarea ajutorului de de înmormântare. Dimpotrivă, a luat-o de mânecă, a ţipat la ea şi a dat-o afară din birou punându-i că înmormântarea a suportat-o sătenii aşa că el nu are a mai plăti şi ajutor de înmormântare.
Cornelia Pricopie (foto 2) a reclamat faptul că de la primărie nu se vrea să-i fie eliberată o copie de pe certificatul de deces al fratelui său decedat în condiţii suspecte în Franţa. Aceiaşi Pricopie l-a acuzat pe primar de spălare de bani şi de comportament abuziv. Fostă elevă a primarului pe când acesta era profesor, Pricopie susţine că în vremea lui Ceauşescu profesorul îi sancţiona dacă afla că s-au dus la biserică. Acum şi-a făcut feciorul preot şi i-a creat parohie prosperă chiar în centrul localităţii Vorona.
Despre aceste aspecte voiam să discut cu primarul, pentru că eu n-am de unde şti cât este adevăr în cele reclamate şi cât exagerare sau chiar rea voinţă. Mai voiam să discut cu primarul Aurel Ştefan ce intervenţii a făcut Consiliul Judeţean Botoşani ca drumul judeţean ce trece prin localitate să fie reabilitat.
Constat că primarul Aurel Ştefan şi-a făcut un obicei de a refuza dialogul cu presa pentru că şi reporterii altor publicaţii au fost trimişi la plimbare când primarul a mirosit că va fi întrebat de aspecte mai puţin plăcute din activitatea sa. Reportajul nebotezat încă, va fi difuzat sâmbătă, 27 februarie, pe Tele’M Botoşani în cadrul emisiunii Lumea lu’ Rotundu, ora 19.00.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Amor vindecător
Reţeta zilei: Cotlete de miel pane
Horoscopul zilei de 24.02.2016
Cei 200.000 de romani din UK trimit mai putini lei in tara din cauza devalorizarii lirei
De ce cade moneda Marii Britanii si cat ar mai putea dura deprecierea?
Ancheta DIICOT la FRF - Motivul: Suspiciuni privind disparitia unui milion de euro dintr-o finantare de la FIFA
Propunerea consilierului din Medias de a taia corzile vocale ale cainilor zgomotosi ar fi ilegala
Consiliul Concurentei propune intrarea marilor lanturi de hipermarketuri pe piata carburantilor
Deputatul PSD Marian Neacsu, condamnat definitiv la 6 luni inchisoare cu suspendare
Fostul deputat PSD Marian Ghiveciu, condamnat definitiv la 3 ani inchisoare cu suspendare
Romania a pierdut 1,24 miliarde de euro din fondurile europene pentru agricultura 2007-2013
Avize favorabile atat pentru urmarirea penala a lui Gabriel Oprea si retinerea si arestarea Doinei Tudor
Luana Minea, cea care l-a reclamat pe politistul Godina, si-a dat demisia din PSD
si isi va pierde mandatul de consilier judetean
Ovidiu Portariuc a fost oficializat candidatul PSD
Ioan Rotundu
Botoşănenii invitaţi să fie alături de pompieri,
de „Ziua Protecţiei Civile din România”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog