Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11789
De la 07 Ianuarie 2003
122871856

Botoşanii: 500 mii lei pentru firma deputatului Costel Şoptică

  • 19 February 2015, 23:00
Cu puţin timp în urmă s-a scris în Jurnalul că primarul de Văculeşti, Sorin Gânga, a efectuat o corecţie financiară la două importante investiţii pe motiv de raată a inflaţiei. Prima corecţie, în sumă de 500 mii lei, bani veniţi de la Guvernul Ponta pentru primarul PSD de Văculeşti, s-a făcut la construcţia noului sediu de primărie.
O a doua corecţie, despre care consilierii locali din opoziţie nu au aflat încă suma, s-a făcut pe acelaşi motiv pentru investiţia de la Complexul sportiv Sauceniţa. Despre aceste corecţii, consilierul local PDL/PNŞ Radu Amarghioalei ne-a declarat c㠄Primarul nespunându-ne în ce sumă se face corecţia şi care este adevăratul motiv, noi am părăsit şedinţa şi nu am votat o astfel de ilegalitate”.
Primarul nu s-a speriat că opoziţia a părăsit şedinţa, ea fiind în număr de 5 consilieri, pentru că în sală au rămas alţi 6, suficienţi să constituie o majoritate ca să voteze proiectele sale de hotărâre. Până în vara anului trecut, majoritatea era formată de opoziţie şi primarul era oprit de la comiterea de abuzuri şi ilegalităţi. Dar consilierul local liberal Viorel Damache a trecut în tabăra PSD şi a schimbat raportul de forţe. Din acel moment, primarul a vând de partea sa o majoritate, în Consiliul local se votează totul pe bandă rulantă.
Fostul primar Iulian Vlas, acum consilier PDL/PNL şi în curând viceprimar, ne-a declarat că investiţiile cele două au fost iniţiate de el când era primar. Ambele trebuiau finalizate dar actualul primar Saorin Gânga, dar acesta n-a mai alocat bani în anii 2012 şi 2013, motiv pentru care nu s-a mai lucrat.
Vlas a mai declarat c㠄Lucrarea a fost licitată şi câştigată de firma actualului deputat liberal Costel Şoptică (foto). Am aflat pe căi ocolitoare că la sediul primăriei corecţia ar fi de 500 mii lei.” Întrebat dacă se impunea o astfel de corecţie, Vlas a declarat ferm că nu era nevoie. Când a fost întrebat dacă suma de 500 mii lei nu este cumva un mod ascuns de finanţare a firmei deputatului Costel Şoptică, Vlas a răspuns „No coment”.
În Jurnalul s-a afirmat în mai multe rânduri că deputatul liberal Costel Şoptică desfăşoară afaceri oneroase pe banii publici. Iată şi dovada celor afirmate. Cei care s-au mirat de unde a avut Şoptică bani să cumpere fiicei sale un autoturism de câteva zeci de mii de euro să nu se mai mire. Afacerile tatălui sunt prospere şi are tata suficienţi euro adunaţi din afacerile cu banii publici să aibă fetiţa o zestre pe măsură. Strigăm şi noi ca la nuntă: „Să fie primiţi!”. Nu ştim dacă va avea şi parte de ei, că procurorii DNA ne oferă în fiecare zi câte o surpriză.
Cele petrecute la Văculeşti ne demonstrează încă odată că atunci când este prilejul de sifonat banii publici, culoarea politică nu contează iar liberalii se înţeleg de minune cu social-democraţii.
Adrian Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Anii Elenei Udrea
Reţeta zilei: Omletă spaniolă modificată
Horoscopul zilei
O mireasa din India s-a casatorit cu un invitat de la nunta
Zile grele pentru PFA
Orice PFA ce castiga 144.900 lei (salariul mediu x 5 x 12 luni) plateste 38.108 lei + impozitul pe venit de 16% + CASS de 5,5%
Germania atrage imigranti din estul Europei. Cei mai multi provin din Romania
Constantin Boscodeala, condamnat la cinci ani de inchisoare, ramane seful PSD Buzau
dupa ce Ponta nu i-a acceptat demisia
ISC are inca de recuperat aproape jumatate din prejudiciul stabilit in procesul "Trofeul Calitatii"
Laura Codruta Kovesi acuza presiuni politice pentru abandonarea unor cazuri de coruptie
Arestul Central va fi extins, din cauza supraaglomerarii
Cine este Eduard Hellvig, propus sef al SRI de Klaus Iohannis
25 de situaţii de urgenţă în ultimele 24 de ore
Opel Zafira cu documente expirate depistat la Stânca
Amice Florine, tot canalie politică ai rămas!
Ioan Rotundu
Klaus Iohannis: Exista o sansa rezonabila ca printr-o motiune de cenzura sa se schimbe Guvernul
Executați silit pentru datoriile la încălzire
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog