Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13484
De la 07 Ianuarie 2003
122899133

Botoşanii îi pot oferi lui Băsescu soluţia independenţei energetice

  • 14 July 2010, 23:00
În ultima perioadă preşedintele României, Traian Băsescu, este foarte preocupat de independenţa energetică a României. Chiar mai preocupat de a bea un şpriţ la Golden Blitz, de a dansa cu o blondă, sau de a face un ceardaş cu Mako Bela.
În dorinţa sa de a face România independentă energetic, s-a lansat în fel de fel de aserţiuni la adresa Rusiei. Cu siguranţă că distractivul nostru preşedinte n-a aflat de cele trei documente istorice ce-au zguduit lumea, printre care şi Testamentul ţarului Petru cel Mare. Dacă ar fi aflat de asemenea document, ar fi ştiut că te poţi screme împotriva vântului, dar nu şi împotriva Rusiei.
Cert este că dorinţa sa de a scoate România de sub gazul rusesc, fără a pune în loc măcar gazul emanat de fasole, este similară cu dorinţa lui Becali de a fi aidoma lui Mihai Viteazul. Dar, dacă e să primim cu seriozitate ideea prezidenţială, cred că rezolvarea dezideratului i-l poate oferi Botoşanii.
Să dăm timpul înapoi, vorba unei melodii cândva de top, şi să readucem în actualitate nişte evenimente ale „iepocii de aur”. De exemplu, pe vremea când Aneta Feodorov era preşedinta UJCC Botoşani, iar fostul membru Cepex al PCR, Paul Niculescu Mizil preşedinte al Centrocoop, la Botoşani s-a petrecut o scenă energetică demnă de istoria noastră naţională.
Eram în perioada când Ceauşescu descoperise că se poate obţine gaz metan din gunoiul menajer. Ordinul său devenise prin judeţ un fel de gropi de gunoi, din care emana din belşug gazul metan. Ca preşedinte al Centrocoop, Paul Niculescu Mizil a venit în vizită la UJCC pentru a vedea pe viu cum funcţionează o groapă emanatoare de gaz.
Aneta, care l-a primit cu toate elogiile demne funcţiei sale, l-a dus, în Botoşani, pe strada Puşkin, pentru a costata cum funcţionează un sistem modern de producerea gazului metan. A privit Mizil la flacăra arzătorului, a dat din cap aprobator, dar… la plecare i-a şoptit Anetuţei:
- Spune angajaţilor tăi să oprească butelia, că riscaţi să explodeze.
Dacă preşedintele Băsescu doreşte cu orice preţ să obţină independenţa noastră energetică, să repete experimentul Mizil. Se poate!
Cârcotaşul
JD 29.11.2006 – format electronic

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


În afacerea cu apometrele suntem prostiţi pe faţă
Horoscop
Bancul zilei: Moştenirea lăsată de prostituată
Batalul lui Ghiorghiţă behăie la loc de cinste
Filmuleţ Schitul Balş
Alianţa DA – neutralizator pentru urmăriţii penal
Ioan Rotundu
Program Tv SOMAX
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog