Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Gastronomie
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7601 lei
1 USD = 4.2726 lei


Număr accesări
Astăzi:
2070
De la 07 Ianuarie 2003
71573329

Bucătăria Jurnalul: Sarmale in vas de lut

  • 19 March 2010, 23:00
Ingrediente: 1 kg carne măcinată amestec vită cu porc, 1 varză mare, 250 g orez, 1 ceapă mare, bulion, sare, piper, boia, ulei, cimbru, mărar, o bucată de slănină afumată.

Mod de preparare: Punem într-o oală încăpătoare apa să fiarbă, adăugăm sare din belşug şi punem varza. Rând pe rând, cum se oparesc frunzele, le tăiem şi le scoatem afară. Într-o tigaie punem la prăjit în ulei fierbinte ceapă tăiată, adăugăm boiaua şi orezul amestecăm şi punem apa, sărăm, piperăm şi lăsăm să dea un clocot. Cand începe să scadă apă stingem focul, orezul nu trebuie să fiarbă doar să înceapă să absoarbă condimentele. Apa nu trebuie să se evapore toată deoarece până se răceşte orezul mai absoarbe apa şi nu trebuie să rămână orezul uscat.
Când orezul s-a răcit îl amestecăm cu carnea, punem puţin bulion după gust, adăugăm sare, piper, cimbru, mărar iar dacă vedem că este prea uscată compoziţia mai punem puţină apă călduţă.
Curăţăm frunzele de varză de cotor după care le umplem cu amestecul de carne cu orez şi le rulăm.
Acoperim fundul vasului cu varza tăiată fin punem din belşug cimbru şi mărar, puţin bulion şi o bucată de slanină afumată.
Aşezăm sarmalele, printre ele mai punem arome, acoperim cu frunze de varză, cimbru, mărar şi punem apă puţin sărată până sânt acoperite sarmalele.
Dacă folosiţi varză murată aveţi grijă la cantitatea de sare folosită, în apa cu care acoperiţi sarmalele nu mai puneţi sare.
Punem capacul şi dăm la cuptor. La început la foc mai mare până.
Poftă bună!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Bancul zilei: Engleza lui Iliescu
Horoscop
Urecheala europeană
Tema-i falsă, domnule prefect!
Îşi poartă copilul de 2 ani la cerşit prin toată ţara
Azi, 20 martie, românii din Covasna, Harghita şi Mures
se adună să-şi plângă soarta
Rezultatele controlului vor fi duse la Ministerul Sănătăţii
Consultaţiile medicale se vor acorda cu ochii pe ceas
Spitalul internează, CAS nu decontează iar furnizorii oftează… după bani
Primarii de la Vorona şi Tudora au blocat vânzarea cabinetelor medicale
instanţa de judecată va stabili de partea cui este dreptatea
Acţiune a poliţiştilor rutieri în municipiile şi oraşele din judeţ
pe linia combaterii indisciplinei manifestate în trafic de către pietoni
Mii de ţigarete confiscate de la cetăţeni moldoveni
Apă caldă non-stop de la Termica
Prefectul Roman va demasca evaziunea făcută de către samsarii de animale
3 în 1 monden: vedeta, ziua şi ştirea
Ce se întâmplă, doctore?
CFR, pe ultimul loc în Europa şi în pragul falimentului
Invitaţie la Festivalul păpzşarilor
3 în 1 …de la Poliţia Flămânzi
Festivalului Judeţean de Creaţie şi Interpretare “Micii păpuşari”
EDIŢIA a II-a , 20 martie 2010 , ora 10,
O altfel de Mioriţă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă