Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2784
De la 07 Ianuarie 2003
122888433

CNA: B1 - amendă 70 mii lei pentru o emisiune despre "lovitura de stat" din decembrie

  • pentru Antena 3 in cazul batjocoririi unor jurnalişti, 50 mii lei Sinteza zilei
  • 6 February 2014, 23:00
CNA a decis, joi, sa amendeze cu 50.000 de lei postul Antena 3 pentru emisiunea "Sinteza zilei" din 14 ianuarie, in care erau batjocoriti mai multi jurnalisti, printre care Andreea Pora, Robert Turcescu si Ion Cristoiu. Este a treia oara cand subiectul s-a aflat pe agenda consiliului si a doua oara cand au fost supuse votului sanctiuni in acest caz.
La scurt timp dupa votul pentru Antena 3, CNA a decis sa amendeze cu 70.000 de lei postul B1 TV pentru o editie a emisiunii "Sub semnul intrebarii" din 12 decembrie 2013, in care invitatii lui Robert Turcescu - jurnalisti care participa des la emisiunile acestuia, precum Sabin Orcan sau Andreea Pora, plus Mihai Neamtu - au discutat despre "lovitura de stat" din Parlament, din decembrie.
Amenda de 70.000 de lei a fost propusa de Laura Georgescu si fost votata de Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea (impotriva au votat Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan si Viorel Vasile Buda).
Amenda a fost data pentru incalcarea prevederilor din Codul audiovizual potrivit carora moderatorul trebuie sa asigure impartialitatea si echilibrul opiniilor si sa ceara invitatilor sa sustina cu dovezi ceea ce afirma.
Tot marti, CNA a decis sa prelungeasca licenta audiovizuala pentru Taraf TV, dupa ce, saptamana trecuta, postul a fost pe punctul sa o piarda, intrucat cererea de prelungire a licentei nu a primit suficiente voturi.
In favoarea propunerii de amenda cu 50.000 de lei pentru Antena 3 au votat Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turos, Laura Geogescu si Christian Mititelu. Impotriva au votat Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea.
CNA a votat din nou, joi, doua propuneri de sanctionare a emisiunii Sinteza zilei in care erau atacati si batjocoriti mai multi jurnalisti de la B1 TV, EvZ si alte publicatii, cel mai dur fiind atacata Andreea Pora. Cazul a mai fost discutat de doua ori in ultimele saptamani. La sedinta din 23 ianuarie, membrii votasera trei propuneri: una de intrerupere a programului timp de 10 minute, timp in care sa fie difuzat doar textul sanctiunii CNA; propunerea de 50.000 de lei amenda; respectiv o propunere de somatie publica pentru Antena 3.
Atunci, nu s-au strans suficiente voturi - minim sase - pentru ca o sanctiune sa fie adoptata. Cea de intrerupere a programului a intrunit cele mai putine voturi, fapt pentru care nu a mai fost luata in calcul in sedinta de azi, cand a fost reluat votul. Astazi, s-a strans numarul minim de necesar de membri CNA care sa sprijine sanctiunea de 50.000 de lei.
Comparativ, tot astazi postul Mynele TV a primit o sanctiune de 100.000 de lei pentru ca a difuzat reclame la telefoane erotice, lucru interzis de lege. Iar Pro TV si Antena 1 au fost amendate cu 50.000 de lei, respectiv 70.000 de lei pentru editii ale emisiunilor La Maruta si Acces direct in care a fost prezentata viata manelistului Nicolae Guta. Dar si alte subiecte politice au starnit azi discutii in cadrul CNA. O emisiune care a aprins spiritele a fost una difuzata in decembrie de Romania TV, la care au participat Cristian Preda si Mugur Ciuvica. Acesta din urma l-a atacat in termeni duri pe Preda si a folosit expresii precum "cacareaza basista", "comunist imputit" si "rahatel".
In sedinta de azi, Valentin Jucan, membru CNA, a calculat ca Mugur Ciuvica a folosit de 11 ori astfel de termeni, in timp ce moderatoarea Liliana Ruse a intervenit de 7 ori pentru a-l stapani pe invitat.
Echivaland fiecare astfel de moment cu suma de 10.000 de lei, Jucan a propus o amenda de 40.000 de lei - singura propunere de sanctionare pentru postul controlat de Sebastian Ghita. Ea a fost sprijinita de doar cinci membri - Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Viorel Vasile Buda si Christian Mititelu - fapt pentru care nu a trecut la vot, iar emisiunea a ramas nesanctionata pentru moment.
Ulterior, CNA a analizat doua emisiuni de la B1 TV si Romania TV despre cazul Elodia, iar Romania TV a primit o amenda de 10.000 de lei, comuna pentru emisiunea despre cazul Elodia si cea cu Mugur Ciuvica. Amenda de 70.000 data B1 TV pentru emisiunea lui TUrcescu a fost extinsa sa acopere si emisiunea despre cazul Elodia.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Între prieteni
Horoscopul zilei
Preşedinte Traian Băsescu consideră inacceptabil tratamentul la adresa şcolilor româneşti din Transnistria şi cere OSCE să intervină
Rompetrol: Carburanţii se vor scumpi cu 0,4 lei pe litru după introducerea accizei de 7 eurocenţi
Proiect gigantic de construire a unui inel de accelerare a particulelor cu o circumferinţă de 100 km, între Franţa şi Elveţia
Mario Draghi (BCE): Nu exista deflaţie în zona euro
Klaus Johannis: Un număr mic de membri PNL susţine ieşirea de la guvernare
Ponta a discutat cu Isărescu la BNR despre înjumătăţirea ratelor
În anul electoral 2012, Guvernul a trimis administraţiilor locale de aproape 4 ori mai mulţi bani din fondul de rezervă decât în 2011
Scrisoare deschisă a unui operator 112
încetaţi această campanie oribilă la adresa noastrălăsaţi-ne să salvăm acele vieţi care înseamnă pentru voi doar statistici
Crin Antonescu confirmă demisia lui Daniel Chiţoiu
Botoşani: Flutur se simte dezgustat de atmosfera din Primăria Botoşani
Nasul primarului Portariuc
Incendiu cu victimă la Coşula
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog