Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16475
De la 07 Ianuarie 2003
122876542

CNA i-a închis pentru a treia oară OTV-ul lui Dan Diaconescu

  • 22 October 2013, 23:00
CNA a decis, marti, sa sesizeze Parchetul in legatura cu faptul ca OTV a emis, de la sfarsitul saptamanii trecute, pe teritoriul Romaniei cu ajutorul televiziunii DDTV, fara sa aiba licenta audiovizuala si licenta de emisie. CNA a votat, totodata, sa ceara ANCOM si companiei Digital Sky, care ridica la satelit semnalul DDTV, sa suspende preluarea semnalului pana la "solutionarea elementelor de natura penala", iar in sedinta de joi va discuta eventuale sanctiuni pentru DDTV, televiziune care a retransmis un post fara licente audiovizuala si de emisie.
OTV a inceput sa emita in Romania in noaptea de vineri spre sambata, folosind semnatul televiziunii DDTV. Cu cateva zile inainte, postul lui Dan Diaconescu incepuse sa transmita "din Italia" si din "punctul de lucru" de la Bucuresti, semnalul nefiind preluat, insa, de cablistii din Romania. La inceputul acestui an, din cauza ca nu platise mai multe amenzi date de CNA, postul lui Dan Diaconescu a ramas fara licenta audiovizuala si fara licenta de emisie.
DDTV (Direct Digital TV) este o televiziune cunoscuta drept al doilea post controlat de Dan Diaconescu. In actele de la CNA, insa, detinatoarea licentei audiovizuale, societatea Telecroma Media SRL, nu il are ca asociat pe Dan Diaconescu, ci pe Flostoiu Ion FLorin (61%), Diaconescu Iulius Mario (33,35%) si Al Attar Khaldoun (5%). In ultimii ani, postul a emis mai mult desene animate si filme si prelua, conform grilei depuse la CNA, si o parte din emisia postului de muzica populara Inedit TV.
Membrii CNA au atras atentia ca, din septembrie a.c., societatea Telecroma Media SRL se afla in insolventa si ca, pentru moment, "nu are plan de reorganizare" - caz in care s-ar aplica noul cod al insolventei, ce obliga oprirea emisiei televiziunilor in cazul in care societatile care detin licenta audiovizuala se afla in insolventa, pana la aprobarea planului de reorganizare.
CNA a decis sa sesizeze Parchetul in acest caz in temeiul articolului 96 din Legea audiovizualului, care, la alin.1, prevede:
"Constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda penala de la 5.000 lei la 100.000 lei transmisia serviciilor de programe de televiziune/radiodifuziune fara licenta de emisie sau licenta de utilizare a frecventelor radio in sistem digital terestru, daca fapta prezinta pericol pentru siguranta nationala, ordinea publica sau sanatatea publica ori poate crea probleme de natura economica sau operationala altor furnizori de retele ori servicii de comunicatii electronice sau utilizatorilor"
In cazul DDTV, membrii CNA au apreciat ca acest canal incalca prevederile din Legea audiovizualului ce interzic preluarea unui alt serviciu de programe care nu are licenta audiovizuala, insa discutiile pe aceasta tema au fost amanate pana la sedinta urmatoare a Consiliului, cand sunt asteptati la discutii si reprezentantii Telecroma Media.
In primele minute ale sedintei de azi, presedintele CNA, Laura Georgescu, i-a intrebat de un cameraman si o reporterita care aveau microfon OTV pe cine reprezinta. Cei doi au evitat un raspuns clar pana a intervenit o avocata care s-a prezentat drept avocata Telecroma Media si care a solicitat amanarea discutiilor. Si avocata, precum si o "reprezentanta a lui Dan Diaconescu" aflata in public, au refuzat sa ofere detalii despre relatiile dintre Telecroma si Dan Diaconescu si despre preluarea OTV de catre DDTV.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Reîncarnarea lui Ion
Gastronomie: Ardei umpluţi cu salată de varză pentru iarnă
Răzbunare cu foc la Vlăsineşti
Bărbat decedat în beciul casei, scos de pompieri
Victor Ponta prostit din nou după numai câteva zile de la întâlnirea cu primul ministru sârb
* Victor Ponta: România, ca vecin şi ca prieten, va sprijini integrarea europeană a Serbiei
Ca să ţină pasul cu celelalte bţări europene, România are nevoie de o serie de reforme
Peste 300 de elefanţi au fost otrăviţi de braconieri cu cianură, în Zimbabwe
Ion Iliescu citează greşit din Eminescu, referindu-se la Roşia Montană
Brunei introduce Sharia, legea islamică, care se va aplica însă doar musulmanilor
Nu doar politicul este de vină pentru eşecul programului CEO privat la stat
Victor Ponta a jucat baschet cu Ghiţă Mureşan, in SUA
Gruia Stoiica va primi cele 30 milioane de euro de la Ministerul Transporturilor
Liviu Dragnea, speriat de spusele unui şef de serviciu secret, iese la atac
Botoşani: Patronii ameninţaţi prin scrisori să dea bani la buget
Ioan Rotundu
Preafericitul Daniel dă cu toiagul în Turism
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog