Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Alune americane
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu

1 EURO = 4.6540 lei
1 USD = 4.1197 lei


Număr accesări
Astăzi:
18226
De la 07 Ianuarie 2003
65298474

COMUNICAT – Modern Calor Botoşani

  • 10 June 2013, 23:00
Modern Calor face demersuri pentru recuperarea debitelor de la populație, apelând în acest sens la toate căile legale. Astfel, peste 1300 de proprietari au fost acționați în instanță pentru recuperarea debitelor acumulate la consumul de energie termică din spațiile comune ale blocurilor.
Este vorba de debitori cu datorii mai vechi de trei luni. Pe timpul derulării proceselor însă, mare parte dintre ce cei acționați în judecată și-au achitat restanțele, în general acestea neavând valori foarte mari. În aproape 300 de cazuri instanța s-a pronunțat deja, nouă dosare ajungând chiar în faza de executare silită.
Restul cauzelor sunt încă în curs de judecare. Important de menționat este că, în dosarele deja judecate, sentințele sunt favorabile societății Modern Calor.Potrivit art. 9 din Ordinul nr. 343/2010, emis de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunale (ANRSC), cantitatea de energie termică aferentă consumului comun în imobilele de tip condominiu, indiferent dacă pentru individualizarea costurilor se utilizează repartitoare de costuri sau contoare de energie termică individuală la nivel de apartament, se repartizează proporțional cu cota indiviză și se achită de către toți proprietarii din cadrul condominiului, indiferent dacă sunt sau nu racordați la sistemul centralizat de distribuție a energiei termice.
De asemeni legea 230/2007 prevede la art. 48 că stabilirea și repartizarea sumei care privește proprietatea comună ce revine fiecărui proprietar din cadrul condominiului se fac proporțional cu cota-parte indiviză din proprietatea comună.
Alte acte normative care prevăd reglementări similare în acest domeniu sunt legea 325/2006, art. 38 și HG nr. 1588/2007, art 41 și 52.
Ordinul nr. 343/2010 a făcut și obiectul unui litigiu în instanță, între ANRSC și Federația Asociațiilor de Proprietari Botoșani. Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția de Contencios Administrativ, a hotărât, prin sentința civilă nr. 2789, din data de 5.06.2012, ca Ordinul nr. 343/2010 să râmână în vigoare, acțiunea reclamantului F.A.P. Botoșani fiind respinsă ca nefondată.
Primăria municipiului Botoșani face mari eforturi investiționale pentru ca Modern Calor să poată oferi servicii de bună calitate la prețuri accesibile populației. Datorită măsurilor de susținere a sistemului centralizat de încălzire, în sezonul rece trecut, Botoșaniul a avut printre cele mai mici prețuri din țară la energia termică furnizată populației în regim centralizat, respectiv 180 lei/gigacalorie (Iași 265 lei/Gcal, Braila 310 lei/Gcal, Focșani 240 lei/Gcal, Constanța 358 lei/Gcal, Galați 247 lei/Gcal, Suceava 185 lei/Gcal).
Biroul marketing – comunicare

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


  
Se aruncă pe piaţă teme cu parfum politic, nu juridic; e neserios
Fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, audiat la Parchetul General
Se întâmplă în România: Un primar USL are proces cu el însuşi
Ponta nu scapă de stigmatul plagiatului
C O M U N I C A T D E P R E S A – APIA Botoşani
APIA Botoşani vă informează
Alune americane
Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!
Poziţia lui Victor Ponta faţă de Republica Moldova
Revizuirea actuală a Constituţiei reprezintă un risc de blocare a statului
Franţa: Arestare în cadrul anchetei care o vizează pe şefa FMI, Christine Lagarde
Horoscop
Bancul zilei: Recomandare
De ce nu are bani primarul Portariuc
Ioan Rotundu
Botoşani: Un an de zile de bâlbâieli şi ipocrizie marca Portariuc
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă

Contact: [email protected]
Telefon: 0745 544 745

Botezi? Gasesti la noi tot ce ai nevoie pentru crestinarea pruncului!