Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Administraţie
Horoscop
Ultima oră
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16211
De la 07 Ianuarie 2003
85004175
COMUNICAT DE PRESĂ

Poliția Locală Botoșani se va dota cu fonduri transfrontaliere

  • 12 February 2020, 17:28
   Primăria Municipiului Botoșani va implementa un nou proiect transfrontalier, în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020. În data de 11.02.2020, Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Iași a transmis o notificare privind aprobarea proiectului “Safenet – Supraveghere video pentru o graniță mai sigură”, număr de referință 2SOFT/4.7/157 și demararea etapei premergătoare semnării contractului de finanțare. În cadrul acestui proiect, Primăria Municipiului Botoșani este partener, liderul de proiect fiind Consiliul Raional Criuleni din Republica Moldova.
          Pe parcursul celor 18 luni de implementare, proiectul își propune creșterea eficienței Poliției Locale Botoșani în prevenirea și combaterea criminalității organizate printr-o mai bună coordonare a forțelor de poliție cu ajutorul echipamentelor radio și video. În acest sens, Poliția Locală va fi dotată cu stații TETRA fixe, auto și mobile, precum și cu sisteme de supraveghere pedestre și auto. De asemenea, va fi creată o platformă de lucru pentru cooperarea poliției din zona transfrontalieră, ce va fi operaționalizată prin proceduri unitare de lucru, exerciții și teste comune, schimburi de experiență și ateliere de bune practici.
          Valoarea totală a proiectului este de 333.126,35 euro, din care Municipiului Botoșani îi revine suma de 103.518,54 euro.
          “Este cel de-al treilea proiect pe care îl vom implementa în cadrul programelor transfrontaliere. Ne bucurăm că am putut atrage fonduri de peste 1,5 milioane euro pentru Municipiul Botoșani din Instrumentul European de Vecinătate. Aceste fonduri vor face posibile investiții semnificative în domeniul infrastructurii culturale și al siguranței cetățenilor”, a declarat Primarul Cătălin Mugurel Flutur.
          Reamintim că Municipiul Botoșani a semnat deja un contract de finanțare pentru proiectul “Întoarcere la rădăcinile noastre comune”, ce va fi implementat în parteneriat cu Municipiul Ivano-Frankivsk din Ucraina. Prin acest proiect se va înființa Muzeul Multimedia al Diversității Culturale la Botoșani și va fi realizată o scanare a beciurilor din Centrul Istoric, în vederea capitalizării lor din punct de vedere turistic. Un alt proiect transfrontalier selectat pentru finanțare este “Eminescu – o cultură, o rută”, ce va fi implementat de Primăria Botoșani în parteneriat cu Primăria Bălți din Republica Moldova, în scopul valorificării comune a moștenirii poetului național.
  BIROUL DE PRESĂ

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Schitul Bals: Drumul credintei
Poliţistul Pintilei acuzat că ţine cu impostorul Nechifor şi mincinoşii lui
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 7 februarie 2020
Bancul săptămânii: Enigmaticul Pac! Pac!
Horoscopul săptămânii 10 – 16.02.2020
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 14.02.2020
Un proces mizerabil pus la cale în laboratorul PSD Botoşani
Ioan Rotundu
SD ia în calcul să nu participe la votul de învestire a noului Guvern
Orban: Să chiuleşti e un păcat care va fi sancţionat dramatic de cetăţeni
Gruparea infracţională care face legea în Vama Stânca – Costeşti
Ioan Rotundu
Cum îşi împart vameşii şi poliţiştii de frontieră câştigul „muncuşoarei de-o zi” (II)
Ioan Rotundu
Dreptul la replică remis de Ioan Ungureanu şeful Biroului Vamal Stânca
Lumea lu' Rotundu: Scurtcircuite educationale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă