Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21096
De la 07 Ianuarie 2003
122881163

Cabinetul lui Viktor Orban modifică legea presei din Ungaria

  • 18 February 2011, 23:00
Plenul Parlamentului European (PE) din Strasbourg, a găzduit miercuri seară, o dezbatere privind legea presei din Ungaria şi intenţia de a supune la vot o moţiune de rezoluţie, iniţiată de cele patru Grupuri politice S&D, ALDE, Verzi şi GUE/NGL, împotriva acestei legi.
Prezentă la dezbatere, Vicepreşedinta Comisiei Europene şi Comisar pentru agenda digitală, Neelie Kroes a declarat că primise chiar în cursul dimineţii de miercuri vestea că premierul ungar, Viktor Orban a fost de acord să amendeze legea presei din Ungaria pentru a se conforma tuturor aspectelor comunitare reclamate de către PE.
Conform comunicării de ultim moment din partea Guvernului Ungariei, amendamentele la legea presei vizează: aplicarea disproporţionată a normelor privind prezentarea echilibrată a informaţiilor, amenzile pentru difuzorii de servicii media autorizaţi în alte ţări ale Uniunii, normele privind înregistrarea şi autorizarea furnizorilor de servicii mass-media şi regulile împotriva ofenselor aduse indivizilor, minorităţii sau majorităţii.
Prezent la dezbatere, eurodeputatul roman Victor Boştinaru a considerat demersul schimbării legii presei din Ungaria un succes al dezbaterilor din PE: „Doamna Comisar Neelie Kroes confirmă faptul că Parlamentul European a avut dreptate când a atacat în termeni duri legea presei din Ungaria, iar Guvernul ungar recunoaşte prin disponibilitatea de a amenda, e drept doar în 4 capitole, eşecul unui demers antidemocratic."
Totodată însă, eurodeputaţii din cele patru Grupuri politice s-au arătat nemulţumiţi de menţinerea unor prevederi incompatibile cu normele fundamentale ale Uniunii sau a OSCE. „În scrisoarea dumneavoastră recunoaşteţi la final că veţi analiza această lege şi compatibilitatea sa, inclusiv cu dreptul european în general.
Vroiam să aud de la dumneavoastră că vă veţi referi la Carta Drepturilor Fundamentale. Cum este posibil să consideraţi că standardele OSCE şi ale Consiliului Europei sunt prea înalte pentru Uniunea Europeană? Dacă o ţară candidată la aderare ar avea o lege identică cu cea ungară neamendată, ar putea încheia capitolul de negociere respectiv?" au fost întrebările adresate de către eurodeputatul Victor Boştinaru vicepreşedintei Comisiei Europene.
Moţiunea de rezoluţie a celor patru grupuri reclama printre altele, stabilirea independenţei mass-media, oprirea intervenţiei statului în libertatea de exprimare şi evitarea supra-reglementării mass-media. Ca urmare a amendamentelor aduse de Cabinetul lui Viktor Orban însă, se va cere joi amânarea votului pentru studierea modificărilor aduse legii, precum şi rezultatul votului din Parlamentul Ungariei.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Farmaciile nu mai vor contracte cu CAS
Încă nu se ştie dacă în acest an se mai acordă gratuit lapte praf
Pensii diminate prin poprire de la bănci
Membrii „Obştea Dracşani” vor să se urce pe clădirea Palatului Administrativ
Cristian Achiţei este considerat un tip habotnic
susţine social-demoratul Macaleţi
Locuitorii din Truşeşti primesc veşti bune
Baronul PSD-ist primar de Băluşeni este acuzat de fraudă
Buhăianu anunţă un mare scandal cu Vama de la Rădăuţi-Prut
a început vendeta între portocalii?
28 februarie – Ziua Protecţiei Civile
Incendii provocate de coşurile de fum necurăţate de funingine
Incendiu de vegetaţie uscată la Roma
De ce vine Joseph Biden la Chişinău?
“Greva sexului” la moldoveni
România a demonstrat voinţa politică necesară continuîrii reformelor
Raportul CE dovedeşte că PDL si coaliţia de guvernământ trag în jos România
ICCJ: Dinu Patriciu va primi 50.000 de lei despăgubiri de la SRI
pentru că i-au fost ascultate ilegal telefoanele
Universitatea Craiova, evacuată din cantonament
Colectă naţională pentru ridicarea Catedralei Mântuirii Neamului
Fiica presupusului intermediar al şpăgii pentru şeful Vamii, angajată la cabinetul şefului Vămii
ANM: Sâmbătă şi duminică va ninge in toată ţara
Horoscop
Bancul zilei: Ginecologul şi afro-americana
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog