Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18786
De la 07 Ianuarie 2003
122878853

Cadrele didactice din întreaga ţară s-au adunat la Vlădeni

  • concurs naţional de artă plastică
  • 15 December 2008, 23:00
La Vlădeni, sărbătorile de iarnă şi-au intrat în drepturi. Prilejul a fost dat de vernisajul Concursului naţional de arte plastice „Sărbători de iarnă” desfăşurat în cadrul proiectului cu acelaşi nume, la iniţiativa educatoarei de la grădiniţa din localitate, Hareta Axinte. Din echipa de proiect au mai făcut parte institutoarea Petronela Cătălina Axinte şi profesoara Elena Badragan.
La concurs s-au înscris 284 cadre didactice din 31 de judeţe, plus municipiul Bucureşti, cu 1.400 lucrări ale elevilor pe care îi coordonează. Din judeţul Botoşani au participat 116 cadre didactice, fiind trimise lucrări şi din Teleorman, Bistriţa Năsăud, Argeş, Arad, Iaşi, Constanţa, Prahova, Dolj şi altele.
Cu acest prilej au fost încheiate şi două parteneriate de colaborare între Şcoala cu clasele I-VIII Vlădeni şi şcoli din Constanţa şi Argeş. Lucrările au fost expuse în grădiniţă, în club şi şcoală. „Vreau să menţionez că Şcoala 11 a fost cea care a avut cele mai multe cadre didactice înscrise la concurs, anume 14 din cei 20 de învăţători. Grădiniţa 21 din municipiul Botoşani de asemenea a participat cu 11 cadre didactice, iar Grădiniţa 8 şi 6 din Dorohoi, cu 8, respectiv 9 cadre didactice. De la noi din comună s-au înscris toate cadrele didactice”, a spus Hareta Axinte.
Aceasta nu a uitat să îşi arate recunoştinţa faţă de primarul localităţii, Voicu Murariu (foto), cel care susţine activităţile culturale de fiecare dată. În limita posibilităţilor financiare, fireşte, sau măcar cu o încurajare încurajare şi prezenţa sa la manifestări. „Atâta timp cât a depins de mine, când am văzut că este un cadru interesat să facă ceva bun, te şi trage inima să ajuţi. E de apreciat activitatea familiei de cadre didactice din comuna noastră, a lui Nicolae şi Hareta Axinte. Nu putem să ne lăudăm cu posibilităţi materiale extraordinar de mari, dar cred că am început să ajungem la o normalitate a învăţământului de la ţară. Începem să ajungem la nivelul celui urban. Sper ca în următorii 2-3 ani, decalajul între urban şi rural să nu se mai poată simţi între Vlădeni şi Botoşani”, a precizat primarul Murariu.
La vernisaj au fost prezenţi elevi, cadre didactice din comună, cât şi din municipiul Botoşani. Prezentă la eveniment, educatoarea de la Grădiniţa 21 din Botoşani, Carmen Ionel a subliniat importanţa coordonării copilului de către cadrul didactic. „Un copil nu poate să realizeze la început acea lucrare fără ajutorul adultului. Abia după ce a învăţat şi a lucrat tehnicile respective şi poate deschide şi imaginaţia şi sufletul, încât să expună pe coala albă de desen tot ceea ce simte. Mă uitam la toate lucrările cât de frumos sunt colorate. Pete de culoare pe albul imaculat al zăpezii. Poate puterea lor de exprimare este săracă, dar sufletul lor pe care l-au pus pe hârtie e foarte mare”, a specificat Carmen Ionel. Câştigătorii au primit diplome cu premii întâi, doi, trei şi menţiuni. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Fundaţia Panteonul României
Textul integral al Parteneriatului pentru România
semnat în 14 decembrie 2008 de către PSD şi PDL
Între impotenţă şi cancer
Horoscop
De la focul de artificii la demolări
Românul şi regimul
Românii din Canada, invitaţi să salveze animale fără stăpân
Pensionar italian salvat de un român de la înec
Ce spune presa străină despre noua coaliţie de la Bucureşti
De ce-a primit Stolojan şutul în fund?
Pregătiri pentru iarnă din partea DAP
Tăiatul porcului nu-i o treabă uşoară (II)
Botoşănenii nu se mai căsătoresc de „cruzi”
Cazuri de nou născuţi fără calotă craniană
Greu cu dările!
O focoasă la Baranca!
Ţiganii au drepturi chiar şi după gratii
Medicii de familie vor plăti din buzunar anumite reţete gratuite
Nicolau ştie că nu-i corectă măsura, dar o va aplica
Tot mai puţine posturi vacante
Bătrânii norocoşi vor trăi în condiţii europene, restul… Dumnezeu cu mila
Probleme la decontarea certificatelor medicale
Poporul, Băsescu, România!
Ioan Rotundu
Guvernul lui Emil Boc
lista cu miniştrii propuşi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog