Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24592
De la 07 Ianuarie 2003
122910241

Cadrele didactice îşi vor da calificative în regim de reciprocitate

  • 23 August 2009, 23:00
După ce şi-au exprimat luni la rând temerea că vor fi la mâna elevilor şi a părinţilor atunci când li se va evalua activitatea, cadrele didactice au obţinut în cele din urmă o victorie. Vor fi evaluate în consiliile administrative ale unităţilor de învăţământ în care îşi desfăşoară activitatea. Practic, îşi vor evalua, unii altora, munca de pe parcursul anului şcolar.
În această vară, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au reglementat acest aspect într-un act normativ, aducând însă criterii destul de greu de îndeplinit pentru cadrele didactice care vor să obţină calificativul maxim, cel de „foarte bine”, calificativ care le-ar aduce celor ce lucrează în învăţământ avantaje la salarizare.
Practic, noul sistem de evaluare a activităţii fiecărui cadru didactic cuprinde o autoevaluare, o evaluare din partea directorului adjunct şi o evaluare în consiliul de administraţie. Pentru calificativul general maxim, un cadru didactic va trebui să obţină „foarte bine” la mai mult din jumătate de domenii din numărul total de şapte. „Nu va fi deloc uşor de obţinut calificativul de foarte bine, criteriile sunt foarte greu de îndeplinit, dar oricum este mai bine decât varianta în care se vorbea de un consiliu de părinţi, de participarea reprezentanţilor elevilor la evaluarea unui cadru didactic. Era o aberaţie, pentru că, din start, trebuie eliminate într-o astfel de evaluare orice influenţe ale subiectivismului. Noi am cerut o modalitate de apreciere a muncii noastre care să fie cât mai obiectivă, să nu lase loc subiectivismului. Este greu de realizat acest lucru. Nici în actuala formă nu se poate spune că nu este loc de subiectivism, dar dacă s-ar fi rămas la varianta care a fost multă vreme în discuţie, nu era bine pentru învăţământ, pentru cei care lucrează în acest domeniu”, este opinia unui cadru didactic botoşănean.
Potrivit actului normativ care reglementează modalitatea de evaluare a activităţii cadrelor didactice, din acest an şcolar vor fi puse în practică criteriile noi. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Un bade la farmacie
Program TELE' M BOTOŞANI, luni, 24 august
Vreţi o casă de vacanţă? O vinde ieftin!
Statistica lui Ţâbu
Românul şi lenevia de vară
La Botoşani, Băsescu i-a furat lui Tăriceanu laurii victoriei
În căutare de „Fenomene stranii” la vechile Biserici armene din Botoşani
Botoşaniul este din nou în cărţi pentru „Eurovision junior”
Ars de viu în propria casă
Minorele fug pe capete din centrul de plasament
jandarmii încearcă din răsputeri să le adune
Jale mare pe şoselele din Botoşani!
Spitalele fac economii şi acolo unde nu trebuie
Sute de elevi au legat şcoala de gard
Dacă nu vor înţelege de vorbă bună, vor înţelege de frica „bâtei”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog