Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15093
De la 07 Ianuarie 2003
122900742

Calea Naţională, în zona industrială, se va schimba la faţă

  • 19 July 2009, 23:00
Cu toate că o seamă din botoşăneni, mai cârcotaşi din fire, spun că edilii municipiului acordă atenţie preponderent zonelor centrale, în derularea investiţiilor, lucrurile nu stau tocmai aşa. Cel puţin aşa declară viceprimarul municipiului Botoşani, Florin Ghiorghiţă care subliniază faptul că în ultimii ani, în Zona Industrială investiţiile au luat amploare.
„În ultimii doi ani au început investiţiile şi în Zona Industrială. Este o zonă foarte întinsă şi de aceea unii spun că nu se vede sau că nu s-a făcut în faţa blocului lor. Zona industrială este tratată la fel ca celelalte zone ale municipiului, dar fiind mult mai întinsă, pare că se intervine punctual. Adrian Adamiu, tot cartierul a fost refăcut. Lângă căminele Condacia, toate aleile şi străduţele au fost asfaltate, locuri de parcare noi create. Toate trei căminele Condacia au intrat în program de reabilitare termică şi mansardare. A fost refăcută canalizarea în zonă, care a costat foarte mulţi bani, vreo 800.000 lei. Totodată au fost amenajate două terenuri de joacă, între blocuri, unul lângă cămine, unul mai înspre Calea Naţională. S-a reparat strada Manoleşti Deal, strada Veteranilor. Iluminatul între blocuri, am refăcut, unde nu era lumină de ani de zile”, a precizat viceprimarul Ghiorghiţă.
El a mai afirmat că investiţiile nu se vor limita la atât, fiind luată în calcul şi finanţarea europeană, printr-un proiect, pe Axa 2, la care deja s-a desfăşurat licitaţia. De la intrarea dinspre Dorohoi, toată zona industrială, toată calea Naţională va fi refăcută, asfaltată, frezată, rezolvată partea cu iluminatul, tot ce este necesar.
„Am intrat destul de mult pe Calea Naţională. Într-adevăr mai este de lucru, spaţiile de la stradă sunt destul de generoase şi lumea vrea parcări, dar am considerat că la zona aceea nu se pretează neapărat acum o parcare şi o investiţie mare, din moment ce trebuie să vină bani europeni. Aşteptăm să vedem cum decurge proiectul pe Axa 2 şi abia după aceea vom veni cu completări. Până la mijlocul anului viitor, botoşănenii vor vedea Calea Naţională înspre Zona Industrială în totalitate schimbată”, a mai adăugat Florin Ghiorghiţă. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Şovan dă cu penalul peste directoarea Pârvan
el a depus pentru plângere penală a doua oară
PROGRAM TELE' M BOTOŞANI LUNI 20 iulie
La femei
Recunoştinţa lui Băsescu
Atentat politic
Ţâbu şi lanţurile
Păşcănean luat ca din oală la Botoşani
Sucevean de 52 ani înecat în Siret
Sala Polivalentă n-are căutare în vreme de caniculă
Autobuzele IKARUS nu bat defel cu feed back-ul!
Roxana Ciuhulescu a petrecut prima vacanţă la mare
Medicii români sunt la mare căutare prin ţările Europei
Au picat pe stradă, doborâţi de caniculă
Externalizarea serviciilor – o măsură ce va eşua lamentabil
Profesorii au fost mai slabi la examen dect elevii
Anunţ angajare
Tipa nu pare să glumeasscă. Vrea aventuri tari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog