Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6881
De la 07 Ianuarie 2003
122866948

Când a fost numit director la Loto, Portariuc era cercetat penal

  • Ioan Rotundu
  • 11 February 2019, 23:13
Mă bucur de o audienţă respectabilă în ce priveşte emisiunea Presa-n gura lu’ Rotundu care se difuzează pe Tele’M Botoşani în fiecare zi de vineri, ora 18.30 şi sunt mulţi botoşănenii, din municipiu sau din judeţ care mă opresc să-mi spună că apreciază comentariile mele.
Sunt însă şi privitori, în special susţinători ai PSD, care îmi reproşează că îi tot critic pe liderii PSD judeţeni şi naţionali iar despre cei din PNL, despre „securiştii lui Barna şi Cioloş” nu comentez nimic. Îmi vine greu să-i fac să înţeleagă că pentru viaţa noastră de zi cu zi important este să ştim dacă cei care ne guvernează i-au decizii în interesul nostru sau numai al lor, motiv pentru care eu critic puterea. Pe cei din actuala opoziţie îi voi critica dacă bor reuşi să ajungă la putere şi se vor dovedi a fi la fel de ticăloşi ca actualii guvernanţi şi politicieni din coaliţia ALDE – PSD.
Aşa se face că un cetăţean din Botoşani m-a abordat să-mi spună că nu toţi din PSD au avut sau au probleme cu legea penală şi mi l-a dat exemplu pe fostul primar Ovidiu Portariuc. Bietul pensionar, interesat mai mult de ajutoarele sociale şi de revelioanele organizate de Portariuc n-a mai citit şi presa care nu s-a aflat în solda lui Portariuc şi a PSD-ului şi care a scris despre un anumit dosar de cercetare penală în care numele lui Ovidiu Portariuc era la loc de frunte, având calitatea de învinuit.
În informez acum pe onestul cetăţean că în vremea când era primar, Ovidiu Portariuc a făcut obiectul unei cercetări penale pentru „complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit” prevăzută de art.48 Cod penal raportat la art. 13 din Legea nr. 78/2000. Este vorba de repartizarea preferenţială a apartamentelor ANL. Mai direct spus, acordarea apartamentelor după nevoile PSD-ului şi nu în raport de îndeplinirea criteriilor de către tinerii înscrişi pe lista de priorităţi.
Alături de Portariuc au mai fost cercetaţi cei doi viceprimari liberali ajunşi în funcţie graţie alianţei PNL – PSD numită ISL., respectiv Cătălina Lupaşcu şi Viorel Iliuţă, pentru aceeaşi infracţiune.
Aşa stând lucrurile, la data când Ovidiu Portariuc a fost numit director la Loto România, adică în octombrie 2017, se afla în cercetări penale iar afirmaţia mea făcută pe postul tv. era pe deplin justificată.
De când Mafiotul infractorul Liviu Dragnea a decapitat DNA-ul, dosarele aflate în lucru stau în aşteptare sau procurorul de caz le clasează. Aşa s-a întâmplat şi cu dosarul lui Ovidiu Portariuc. Procurorul Ciprian Ioan Mihai (foto) de la DNA Suceava a clasat dosarul pe motiv că fapta nu este prevăzută de legea penală.
Ciudată soluţie, de vreme ce atunci când s-au declanşat cercetările faptele erau considerate infracţiuni, dovadă că procurorul, prin ordonanţa de clasare dată, a indicat, în faza iniţială, în cuprinsul ei încadrarea penală a faptelor.
Dacă avem în vedere cum se fac promovările în PSD, dacă Portariuc n-ar fi fost cercetat penal n-ar fi ajuns director la Loto România să fure în văzul ţării banii jucătorilor, aşa cum s-a întâmplat la tragerea specială de Revelion.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Horoscopul săptămânii 11 – 17.02.2019
Scuzele consilierului liberal Marcel Maxim
Bancul săptămânii: Severitate paterbă
LLumea lu' Rotundu: Enigmă geometrică descifrată
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 18.01.2019
A pornit Luceafărul şi-l ţine aşa de 10 ani
Ioan Rotundu
Mihai Bâlbă, bossul de la OCPI, iar a dat-o în bâlbâială cu protejata sa Frunzeti
Ioan Rotundu
Leac pentru limbariţa Luciei Olaru Nenati
Ioan Rotundu
Contribuabilii persoane juridice sunt invitaţi la sediile ANAF
pentru a fi informaţi cu privire la schemele de ajutor de stat
Ministerul Finanţelor Publice lansează trei noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei
Kovesi are sprijinul celui mai mare grup din Parlamentului European,
pentru funcția de procuror al UE: „Gândindu-ne la capacitatea ei tehnică, o susținem”
„Momentan, nu mă duc în România” pentru campanie.
Clarificările lui Tăriceanu „nu m-au convins”
Cine este Irina Frunzeti, protejata bossului Bâlbă
Ioan Rotundu
Klaus Iohannis, despre audierea lui Kovesi:
Solicit Secției de investigare a infracțiunilor din justiție corectitudine maximă, respectarea cu strictețe a legii și clarificarea rapidă a situației
Topul încrederii în personalitățile politice
”Clasamentul încrederii în personalitățile politice este condus de președintele Klaus Iohannis, urmat de Gabriela Firea și Victor Ponta”
PSD vrea să anuleze un amendament PNL adoptat de plen prin care alocația copiilor era dublată
Teodorovici și Iordache, chemați de urgență în birou la Dragnea
Noile afaceri prospere ale primarului PSD de Drăguşeni
Ioan Rotundu
PSD se laudă pe Facebook că el mărește alocațiile copiilor,
deși amendamentul a aparținut PNL și a fost votat de doar 3 social-democrați
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 15.02.2019
LLumea lu' Rotundu: Fabrica dispărută
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog