Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Politică
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25281
De la 07 Ianuarie 2003
108397129
Când tăcerea dă frâu liber adevărului

În atenţia primarului comunei Băluşeni şi a directorului APM

  • Ioan Rotundu
  • 30 September 2021, 20:55
Îl informăm pe primarul comunei Băluşeni că a expirat termenul la care trebuia să ne răspundă la întrebările noastre înaintate cu cerea nr. 108/22 septembrie 2021. În aceste condiţii ne considerăm dezlegaţi în a publica ancheta noastră fătă punctul de vedere al primăriei şi mai ales al primarului Claudiu Gheorghe Doroftei care este principalul acuzat în reclamaţiile primite a redacţie. Iată şi întrebările noastre:
1. Dacă instituţia primăriei a elaborat autorizaţii de construcţie imobile locuit sau cu alte destinaţii pe raza administrativă a comunei Băluşeni pentru următoarele persoane: Costel Şoptică, Magda Liliana Şoptică, Bogdan Hapău şi Andrea Scripcaru, care este valoarea declarată a construcţiei şi dacă impozitele aferente sunt achitate la zi:;
2. Dacă numiţii Maria Leucă Aiordăchioaie şi Teofil Leucă Aiordăchioaie sunt soţ-soţie angajaţi ai Primăriei şi pe ce funcţii?
3. Dacă Mihaela şi Constantin Chiron sunt angajaţii unei firme de pază din Suceava cu detaşare la primărie, care este valoarea lunară a prestaţiilor achitate către firmă şi ce obiective de pază au repartizate?
4. Dacă primarul are angajaţi la cabinetul său consilieri personali contractuali, care le este venitul lunar, numele şi pregătirea profesională a acestora, dacă prestează munca fizic sau online şi în ce domenii consiliază primarul?

De asemenea atragem atenţia directorului Agenţiei de Protecţia Mediului Botoşani că n-am primit răspuns la cererea noastră din 31 august a.c. ceea ce ar putea confirma că şeful acestei instituţii este tributar PSD-ului şi mai ales primarului PSD de Săveni, Relu Târzioru pe care, constatăm cu indignare, că îl protejează în faţa nerespectării prevederilor legale în domeniul protecţiei mediului. Redăm aici şi întrebările adresate conducerii APM Botoşani la care directorul instituţiei n-a binevoit să răspundă aşa cum îl obligă prevederile Legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public:
1. Dacă autorizaţia de funcţionare emisă pentru vechea groapă de gunoi a oraşului Săveni mai are putere de valabilitate în condiţiile noilor reglementări europene privind colectarea şi valorificarea gunoiului menajer iar groapa funcţionează în deplină legalitate?
2. Dacă există eliberată o astfel de autorizaţie pentru o altă locaţie de pe raza oraşului Săveni, pe teren public sau privat?

Informăm cele două conduceri de instituţii publice că nerăspunzând la întrebările noastre, având în vedere că în cazul de faţă informarea cetăţenilor primează, vom publica anchetele respective în care vom arăta ce acuzaţii sunt aduse conducerilor acestor instituţii, acuzaţii pe care le considerăm a fi reale de vreme ce cei vizaţi nu au considerat să-şi exprime propriul punct de vedere.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Primăria Mihai Eminescu: Comunicat de presă
Impostorul Şoptică şi-a primit „arginţii” trădării
Ioan Rotundu
Congresul liberalilor socialişti şi troglodiţii
Ioan Rotundu
Strategia lui preşedintelui Iohannis şi pionul otrăvit Cioloş
Ioan Rotundu
Horoscopul săptămânii 27.09 – 3.10.2021
Bancul săptămânii: Ameninţare matrimonială
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Toate calculele politice înaintea moțiunii de cenzură.
Ce scenarii se vehiculează și cum schimbă PSD regulile jocului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă