Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26569
De la 07 Ianuarie 2003
108299920

Candidaţi care au luptat din greu pentru a câştiga alegerile

  • Ioan Rotundu
  • 30 September 2020, 16:40
În actualele alegeri locale s-au desfăşurat şi lupte acerbe pentru obţinerea puterii locale, grupări ale lumii interlope susţinute de către forţa politică a PSD-ului încercând disperate să recapete puterea şi controlul asupra a tot ce se mişcă în unitatea administrativă în care ele activează.
Cea mai cruntă luptă s-a dat la Ştefăneşti. Aici, gruparea mafiotă cu tentacule în poliţii naţională,. în poliţia de frontieră şi vamă, în învăţământ şi despre care se spune că este condusă de către agentul de poliţie Ciprian Vaipan şi-a aliat forţele cu cele ale PSD-ului pentru a-l impune primar pe Petru Ostafie, un fermier prosper şi cu relaţii în lumea interlopă a oraşului Ştefăneşti.
Acestei grupări i s-a alăturat şi fostul primar PSD, Ştefănel Rusu care, împreună cu Raluca Vaipan, soţia poliţistului, şi omul de afaceri Neamţu au orchestrat o campanie mizerabilă la adresa primarului liberal Florin Buţura. De ştiut că omul de afaceri Neamţu este cuscrul primarului iar duşmănia dintre cei doi s-a născut în momentul în care Buţura ales primar în urma alegerilor din 2016 a refuzat să-i faciliteze cuscrului o serie de avantaje care impuneau încălcarea legii.
Ca primar, Buţura a ales calea cinstii şi onestităţii şi s-a pus în slujba comunităţii refuzând favoruri bazate pe încălcarea legii dar mai ales a destructurat mafia deja formată care controla viaţa comunităţii şi o aservise intereselor ei. Ameninţat, chemat în judecată, hărţuit asupra vieţii personale, umilit în public primarul Florin Buţura n-a cedat presiunilor grupării mafiote iar cetăţenii oraşului Ştefăneşti au realizat că au de partea lor un primar care a ales să se dedice intereselor comunităţii, refuzând să se alăture mafiei locale cum a procedat socialistul Ştefănel Rusu vreme de peste 4 mandate.
În urma alegerilor de duminică câştigate cu succes de către primarul liberal Buţura, gruparea mafiotă trece printr-o perioadă de derută, de reorganizare, de refacere a strategiei de luptă pentru putere. Primarul Buţura nu va avea un mandat uşor dar are în spatele său sprijinul puternic al celor 9 consilieri locali liberali, PSD-ul reuşind să obţină doar 6 mandate, printre care şi Raluca Vaipan, nevasta poliţistului acuzat de corupţie.
La Călăraşi, primarul liberal Elena Vrajotis a trebuit să facă faţă asaltului unei grupări cu manifestări huliganice formată din familiile Voiniciuc şi Arnăutu. Ameninţată inclusiv în sediul primăriei pentru că a refuzat să încalce legea în favoarea acestei grupări huliganice, ameninţată pe stradă şi acasă, cu maşinile personale distruse în noaptea premergătoare alegerilor, primarul Elena Vrajotis nu s-a lăsat intimidată şi a rezistat.
Ciprian Voiniciuc, candidatul Pro România la funcţia de primar a fost cel mai violent înainte şi pe parcursul campaniei electorale, a ameninţat cu bătaia, a oferit pomeni9 electorale dar n-a reuşit să adune voturi decât pentru a fi ales consilier local. Se pare că lemnele furate din pădurea statului şi oferite mită electorală n-aduc mandate mandat de primar.
Cu mafia locală a PSD-ului a avut de luptat şi candidatul PNL la funcţia de primar al comunei Tudora, Constantin Cocoreanu. Aflată sub stăpânirea baronului local PSD Mihai Petria, primar care şi-a pierdut funcţia fiind găsit incompatibil de către ANI, liberalul Cocoreanu şi-a pregătit această campanie electorală imediat după alegerile locale din 2016. Proaspăt primar, Cocoreanu va avea multe probleme de rezolvat, de la încurcăturile cu terenurile menţinute interesat de către fostul primar Petria până la directorul de şcoală, o socialistă bătăuşă, rea de gură şi aflată în plin război cu părinţii pe care i-a descoperit că nu susţin PSD-ul.
Un erou poate fi numit şi liberalul Constantin Corneliu Bălăşanu de la Frumuşica. Fost funcţionar în primărie, Bălăşanu a intrat în conflict cu primarul PSD Costel Rădeanu şi i s-a desfăcut contractul de muncă. S-a judecat şi a câştigat procesul, a încasat şi o sumă frumuşică de bani cu titlu de daune dar între timp omul a pus bazele unei afaceri proprii, o făbricuţă de mobilă pe care a dezvoltat-o prosper.
Primarul PSD Costel Rădeanu, acuzat de comiterea unor infracţiuni pe seama banilor publici, a fost condamnat în primă instanţă şi, astfel, şi-a pierdut mandatul. Era pregătit să-i ia locul viceprimarul Gheorghe Foca care trecuse de la liberali la PSD tocmai pentru a se asigura că va avea susţinerea necesară.
Considerat un tip rece, puţin sociabil, cu i9ntenţie exprimată public că de va ajunge primar va face curăţenie prin primărie cu unii funcţionari pe care-i ştie că sunt corupţi, Bălăşanu era creditat cu mici şanse de a câştiga alegerile în fieful PSD-ului. Iată că Bălăşanu a găsit calea care să deschidă apetitul localnicilor către un primar liberal care le-a demonstrat prin propria afacere că are ştiinţa managerială necesară şi priceperea de a conduce şi comuna.
Trebuie să alătur celor de mai sus şi pe liberalul – independent dorohoian Constantin Bursuc. Bursuc, sabotat în PNL chiar de preşedintele partidului Costel Şoptică care s-a înţeles cu primarul socialist de Dorohoi Dorin Alexandrescu să nu-i pună în pericol următorul mandat, a decis să candideze la funcţia de primar ca independent. De remarcat modul în care şi-a gândit campania electorală.
Nu l-a atacat pe primarul socialist Alexandrescu ci s-a adresat dorohoienilor care ar fi nevoile lor şi cum le poate el rezolva dacă va fi ales primar. Dacă la Dorohoi organizaţia PNL a reuşit să adune 1.300 voturi, Bursuc a adunat singur 1.200. Modul în care preşedintele PNL Costel Şoptică a procedat la Dorohoi este un motiv în plus ca acesta să plece din fruntea liberalilor şi să dispară din viaţa publică împreună cu preşedinte PNL Dorohoi, medicul Valerian Andrieş.
Au fost şi primari baroni locali PNL care au fost eliminaţi din funcţie în cadrul actualelor alegeri. La Ştiubieni, liberalul Sebastian Merticariu, cercetat penal alături de şeful liberalilor Costel Şoptică pentru fraudare de bani publici a pierdut alegerile în favoarea socialistului Pavel Ştefanache.
Un alt baron local liberal care a fost măturat din funcţia de primar este Costinel Ciubotariu de la Suliţa. De ani de zile scriu în Jurnalul că primarul de Suliţa confundă bugetul comunei cu propriul buzunar, de ani de zile este cercetat penal fără a fi trimis în judecată, de ani de zile îşi bătea joc de săteni fără teama că-şi va pierde funcţia de primar. Era prea plin de sine, prea fălos şi prea lacom.
Meritul că acest baron n-a mai fost ales primar aparţine omului de afaceri suliţan Traian Popa care mi-a pus la dispoziţie documente ce ate4stau fără dubii cum Ciubotariu a jefuit banii bugetului local. Aceste dezvăluiri alăturate urii pe care Ciubotariu a declanşat-o în rândul sătenilor prin comportamentul său l-a lăsat fără funcţia de primar de pe urma căreia s-a îmbogăţit într-un mod neruşinat.
Noul primar este George Popescu de la PMP, fiul politicianului Cornel Popescu. Dacă va fi un primar priceput vom afla cu timpul. Cinstit şi onest este, că altfel n-ar fi fost votat.
Pe parcursul campaniei electorale au mai fost şi alte lupte pentru putere dar cele prezentate aici mi s-au părut a fi şi cele mai reprezentative.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Ironie matrimonială
Horoscopul săptămânii 28.09 - 4.10.2030
"30 septembrie 2020 - Termen limită pentru depunerea
notificării privind intenția de restructurare a obligațiilor bugetare
Acte de huliganism ]n ziua alegerilor în comunele Truşeşti şi Călăraşi
Ioan Rotundu
Şoptică i-aţi bocceluţa şi du-te de unde ai venit!
Ioan Rotundu
N-a câştigat alegerile Cosmin Andrei, le-a pierdut Cătălin Flutur
IoaN Rotundu
Botoşăneni, „Ciuma roşie ante portas”!
Ioan Rotundu
Percheziţii cu multe semne de întrebare privind contrabanda cu ţigări
Ioan Rotundu
Firele legăturilor liberalului Şoptică cu lumea interlopă duc la infractoarea Stâncescu
Ioan Rotundu
Cum a ajuns Mercedesul lui Şoptică la interlopul Cătălin Stavără
Ioan Rotundu
Mesaj pentru politicienii corupţi şi interlopi
Ioan Rotundu
Patimile liberalului Flutur în ajunul sărbătoririi Revoluţiei din Octombrie
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă