Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23838
De la 07 Ianuarie 2003
122909487

Candidatul Constantin Bursuc i-a împărţit pe dorohoieni în două tabere

  • Ioan Rotundu
  • 20 September 2020, 15:51
Victimă a unui joc politic mizerabil pus la cale de către preşedintele PNL Costel Şoptică cu liderii din PSD pentru a netezi drumul actualului primar PSD de Dorohoi Dorin Alexandrescu pentru încă un mandat, liberalul Constantin Bursuc s-a decis să candideze la funcţia de primar din poziţia de independent.
Fost viceprimar doi ani în perioada de glorie a USL, adică între anii 2012 – 2014, Bursuc a intrat în atenţia dorohoienilor prin modul său energic de a acţiona şi rezolva problemele cu care se confrunta comunitatea. Tocmai această hărnicie i-a atras atenţia primarului Alexandrescu care şi-a dat seama că la următoarele alegeri, adică din 2016, Bursuc poate deveni un concurent periculos, aşa că printr-un joc politic de culise pus la cale cu preşedintele PNL de atunci Florin Ţurcanu, Bursuc a fost schimbat din funcţia de viceprimar.
În alegerile locale din 2016 a candidat la funcţia de primar din partea PNL, fără să ştie că de fapt era victima unui alt joc politic, der această dată pus la cale de către actualul preşedinte PNL Costel Şoptică şi primarul PSD Dorin Alexandrescu. Pur şi simplu, deşi candidatul PNL, Bursuc a fost boicotat chiar de către propria organizaţie, boicot orchestrat la acea vreme de preşedintele PNL pe Dorohoi, doctorul Valeriu Andrieş. Ulterior alegerilor, Andrieş chiar avea să se laude că boicotul său asupra candidaturii lui Bursuc a dat roade.
La alegerile din acest an, din nou preşedintele Şoptică s-a înţeles cu primarul Alexandrescu să nu-l bruieze în alegeri, aşa că PNL l-a desemnat candidat la funcţia de primar pe doctorul Andrieş, un personaj care nu se bucură de simpatia dorohoienilor. Ca răsplată că nu l-a susţinut p Bursuc, PNL a primit de la primarul Alexandrescu, pentru doctorul Andrieş, funcţia de manager al Spitalului Municipal Dorohoi.
Împins la margine de către propriul partid, Bursuc s-a decis să candideze la funcţia de primar de pe poziţia de independent. Sunt mulţi dorohoienii care susţin că-l vor vota. Sunt dorohoienii cu vârsta între 26 şi 50 de ani care vor o schimbare la primărie, sătui de inactivitatea primarului PSD Dorin Alexandrescu care conduce oraşul de trei mandate, dovedind incapacitate managerială de a rezolva principalele probleme cu care se confruntă dorohoienii.
Actualul primar se bazează pe o prezenţ㒠masivă la vot a dorohoienilor cu vârsta peste 50 de ani, nostalgicii socialismului care sunt interesaţi ca primarul să le ofere fel de fel de pomeni electorale, bani de la buget, rămânând total nepăsători că oraşul lor nu se dezvoltă.
Vineri am stat câteva ore prin Dorohoi şi am dialogat cu cetăţeni din mai multe zone ale oraşului. Mulţi, foarte mulţi, susţin că-l vor vota pe Bursuc. Este foarte greu pentru un candidat independent să poată convinge o majoritate să-l voteze. Bursuc este pe cale de a convinge această majoritate. Dacă jocul politic îi va reuşi, atunci Bursuc va deveni singurul candidat independent din România care a obţinut funcţia de primar la un municipiu împotriva voinţei propriului partid.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Înţelepciune pescărească
Horoscopul săptămânii 21 - 27.09.2030
La Darabani, PSD-ul are un candidat de „râsul curcilor”
Ioan Rotundu
Răutatea sufletească ţi perversitatea morală ale candidatului Cosmin Andrei
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Scrisoare deschisă către cetăţenii din comuna Suliţa, judeţul Botoşani
Portret de candidat la func’ia de primar din partea pro Rom\nia
Liberala Ada Macovei infestată cu „coronaviruşii” Mihaelei Huncă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog